Регион

КАМЕРЕ УХВАТИЛЕ НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ КАКО БИЈЕ ЦЕТИЊАНИНА: Претио му пиштољем и говорио да је шпијун криминалаца

Начелник цетињске полиције Милош Вучинић и његов подређени Ратко Поповић пре четири дана ударали су Цетињанина Мила Иванишевића (31) и говорили му да је шпијун криминалаца.

(ФОТО) НЕВИЂЕН ХОРОР: Иван (19) одсекао себи руку и ногу, а да није ни писнуо!

Полицијску “акцију” забележиле су надзорне камере куће коју Иванишевић обезбеђује.

На снимку се види да Иванишевић 20. фебруара седи у аутомобилу паркираном на једној цетињској раскрсници. Пар минута пре шест сати ујутро поред њега се зауставља “џип” из ког излазе двојица униформисаних полицајаца и Вучинић са пиштољем у руци.

Прилазе аутомобилу и док Вучинић држи пиштољ уперен у Иванишевића, један од полицајаца извлачи тог Цетињанина из кола и обара га у снег. Вучинић одлази до службеног џипа, а потом се враћа, чучне поред Иванишевића и удара га по глави.

На снимку се види да Вучинић неколико пута прилази Иванишевићу и удара га по глави, али и да устаје сваки пут кад наиђе пролазник или аутомобил, као да не жели да га неко види шта ради. Један полицајац претресао је аутомобил у ком је Иванишевић седео, а други је Цетињанина држао на улици.

(ВИДЕО) НОВИ ПУТНИК КРОЗ ВРЕМЕ СТИГАО ИЗ 3300. ГОДИНЕ: Дошао је право из застрашујућег рата, а ево шта има да нам поручи

Пар минута након што су га извукли из кола и оборили на улицу, камера је забележила да пролази неколико полицијских аутомобила. Тог јутра, двадесетак метара даље од места на коме је Иванишевић претресен и тучен, полиција је претресла кућу Сава Липовине и ухапсила га.

Иванишевић је медијима рекао да га Вучинић и двојица полицајаца нису ухапсили након што су га тукли, већ су га оставили поред аутомобила. Сат касније дошли су његовој кући да га приведу.

Иванишевић тврди да му је полицајац Поповић све време док је лежао у снегу, на улици, држао ногу на раменима.

„СРБИЈА“ У СРЦУ НЕМАЧКЕ: Лужички Срби крећу у борбу за очување својих права!

“Начелник је држао пиштољ уперен у мене. Нисам знао шта ме снашло. Да сам се опирао, па да кажеш, само су ме одједном ухватили, насрнули на мене и викали. Начелник ме тукао и викао: ‘шпијунчино једна, уместо нама да јављаш, ти јављаш криминалцима и сакриваш их’. Прво су ме ту пребили, исцепали су ми јакну, па ме начелник ишклепао у станици истог дана”, казао је Иванишевић.

Тврди да не зна зашто га је полиција тукла, јер часно зарађује стражарећи испред куће Милоша Ђуричковића.

“Живим од тога. Не знам што сам им направио. Мој посао је да обиђем кућу и будем ту да неко нешто не направи. Рекли су ми да ће поднети кривичну пријаву против мене ако некоме кажем да су ме тукли јер наводно имају забелешку да сам пратио полицију. То ми је рекао инспектор, а начелник ми је претио. То за мене није полиција, они су криминалци и све намештају”, казао је он.

Трагедија: Џип налетео на школарце, деветоро погинуло, 10 повређено

Иначе, Иванишевић је осуђиван због тешке крађе и недозвољеног држања оружја и експлозивних материја.

Из Управе полиције су послали саопштење у коме се наводи да Иванишевића позвали у ОБ Цетиње да дâ изјаву о томе где је био два дана раније у периоду између 4 и 6 сати ујутро.

Иванишевић скоро два месеца обезбеђује кућу Милоша Ђуричковића, чији су брат Радомир Ђуричковић (41), брат од стрица Горан Ђуричковић и кум Горан Радоман убијени у рату которских криминалих кланова. И Милош Ђуричковић је био рањен у рату тих кланова.

У саопштењу се каже да је директор Управе полиције Славко Стојановић наложио је начелнику ЦБ Подгорица Јовици Речевићу да хитно утврди одговорност Вучинића због незаконите употребе средстава принуде и неблаговременог достављања извештаја о томе.

(ВИДЕО) Свађа Дверјана са женама из СНС-а

„Начелник Вучинић је наиме, пришао возилу и у току приласка није приметио руке М.И. Начелник је возилу пришао заједно са полицијским службеницима Р.П. и С.Ч. Начелник је издао наређење М.И. да изађе из возила на што се он оглушио и поред више издатих наређења. Начелник Вучинић је након тога применио физичку снагу како би спречио пружање отпора“, наводи се у саопштењу Управе полиције.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Одговор Женама у црном, ЛДП, Саши Јанковићу, Наташи Кандић и њиховим подружницама

Одговор Женама у црном, ЛДП, Саши Јанковићу, Наташи Кандић и њиховим подружницама.

Posted by Милица Ђурђевић Стаменковски on Friday, 23 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ново вештачење „чува“ полицајца из Тутина

Лавров: Русија и Србија објекти неприкривеног притиска Запада

Дамјановић: Ми решавамо основне животне проблеме

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun