Pixabay
Регион

Како је ова жена масовно „крала“ куће српских избеглица и продавала их Хрватима

Вујаклија се повезује са продајом 383 некретнине у Книну, Кистању, Удбини, Жаборићу, Кореници, а њеном преваром нису оштећени само Срби избеглице чије су куће без њиховог знања продате, већ и држава Хрватска, која их је куповала, као и људи којима их је давала на коришћење.

ЂИНЂИЂЕВ КУМ ПРОГОВОРИО И СВЕ ОТКРИО: „Ђинђић нас је водио у лоповлук! Ево ко је из ДОС-а највише крао!“

Општински суд у Вараждину осудио је Косу Вујаклију на две године затвора због преваре српских избеглица из БиХ чије је куће у Хрватској, без њихове дозволе и знања, продавала хрватској државној Агенцији за правни промет и посредовање некретнинама (АПН).

Вујаклија се повезује са продајом 383 некретнине у Книну, Кистању, Удбини, Жаборићу, Кореници, а њеном преваром нису оштећени само Срби избеглице чије су куће без њиховог знања продате, већ и држава Хрватска, која их је куповала, као и људи којима их је давала на коришћење.

НОВО ОТКРИЋЕ: МАРЈАНОВИЋИ ЗЛОЧИН ИСПЛАНИРАЛИ ДО ТАНЧИНА? Јелену напали испред мајчине куће?!

Супружници Никола и Мира Вучак живели су у Книну до августа 1995. године, а онда су се преселили у Суботицу. Крајем новембра 2004. из АПН-а су сазнали да се могу да се врате у своју кућу у Книн, али их је тамо дочекало језиво изненађење — кућа је била продата, а посредник у продаји била је Коса Вујаклија.

„Никоме нисмо продали кућу, нити смо потписали икакав уговор. Не познајемо уопште ту Косу Вујаклију“, кажу супружници чији потписи, како је утврдио суд, евидентно нису били на спорном уговору. Нису били ни слични.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ТУЧЕ НАВИЈАЧА КОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ: У масовном обрачуну коришћене бакље, мотке, каменице…

Вујаклија је са преварама започела још у мају 2004. године, када је уз помоћ фалсификоване пуномоћи Љепосаве Продановић, наводно оверене у општинском суду у Београду, продала њену кућу у Шеовици за 38.000 евра.

Како је цела ствар функционисала? Агенцији за правни промет и посредовање некретнинама, коју је основала Влада Хрватске како би на „рачун државе куповала или мењала некретнине на подручју државе“, једина је имала могућност куповине кућа избеглих Срба.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ЛАЗАНСКОГ: НАТО планира да нас уништи!

Да би Агенција могла да их купи, власници који су се махом преселили у Србију прво су морали, ако су то уопште хтели, да дају своју сагласност. Но, логично, то нису учинили сви, па је група превараната, које је Вујаклија била део, лажирала пуномоћја неких, а хрватске власти их нису контролисале и проверавале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Анкете показују сигурну победу Путина на изборима

(ФОТО/ВИДЕО) ПАКЛЕНЕ СЦЕНЕ НА АУТОПУТУ Е75! Потпуно изгорео аутомобил на путу за Шабац!

ТЕЖАК УДЕС НА БАЊИЦИ: Моториста озбиљно повређен, прелетео преко аутомобила и пао на главу

Возио је сено за стоку у нерегистрованој приколици, а сада иде у затвор: Када Бојан оде да служи казну, угасиће се још једно огњиште у Србији

Руско Министарство спољних послова: Апсурдне тврдње о нашем мешању у албанске изборе

Путин: Ако има хлеба, можемо и обавештајним пословима да се бавимо

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri