Printscreen YT
Русија Свет

Како да се придружите програму „Новое поколение“: Водич за младе који желе ближи контакт са Русијом

Ако имате између 25 и 35 година, ако сте млади и амбициозни, ако сте успешни или желите да унапредите своје професионалне карактеристике, ако сте политички или друштвено активни, или сте стручни у сфери медија, науке, културе, спорта или омладинског активизма, онда имате шансе да боравите у Русији као учесник једног од водећих омладинских програма агенције „Россотрудничество“ под називом „Новое поколение“.

Шта је „Новое поколение“ или како то звучи на енглеском ‘New Generation’? То је јединствени руски омладински програм који федерална агенција „Россотрудничество“ реализује сваке године, почев од 2011. Програм је усмерен на стварање услова за стабилан дијалог међу младим професионалцима Русије и других земаља. За протеклих 8 година је у краћу посету Русији ради упознавања са овом земљом дошло преко 6.000 активних младих људи – представника друштвено-политичких кругова, науке, културе и медија – из преко 130 земаља.

Русија: Стране државе спремају нападе на руску војску

(ВИДЕО) РОДИТЕЉИ ИЗ ПАКЛА! МАЈКА КУВАЛА ЖИВЕ ШТЕНЦЕ ДОК СУ ДЕЦА ГЛЕДАЛА: Тукла ћерку док није побацила, а када се друга побунила, УНАКАЗИЛА ЈЕ ОД БАТИНА!

Свака „смена“ је осмишљена као посебан пројекат, као конкретна циљна група за чију посету агенција „Россотрудничество“ припрема специјалан програм у тесној сарадњи са широким спектром партнера, међу којима су јединствени образовни центри попут националног истраживачког центра „Курчатовски институт“ и Централног института за аерохидродинамику „Н. Е. Жуковски“, где су 2018. године организоване омладинске научне школе. Партнер програма је актив младих сарадника дипломатских служби, као и Омладински парламент при Државној думи Федералне скупштине Руске Федерације. У оквиру програма „Новое поколение“ по традицији се велика пажња посвећује међународној заједници новинара. У Русију долазе представници водећих страних медија ради учешћа у заједничким пројектима са порталом Russia Beyond, агенцијом Sputnik и Руском академијом за радиодифузију.

Пројекти програма су најчешће осмишљени као концептуални комплекс који се састоји од образовног блока (предавања и семинари на тему којој је посвећен догађај, где су у улози предавача врхунски руски професионалци у датој области), званичног блока (сусрети са руским званичницима) и културног блока који подразумева екскурзије и у оквиру којег се учесници програма могу упознати са главним знаменитостима руских градова и региона. На тај начин програм „Новое поколение“ омогућава учесницима да за неколико дана упознају Русију са различитих страна и осете ритам живота највеће земље на свету.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ НАПАДА НА ДЕВОЈЧИЦУ (14): Манијак лутао Чачком и нападао жене!

Ако сте се обрадовали лепом времену видите ово: РХМЗ најавио ново упозорење, очекују се ПЉУСКОВИ

Активности се организују у Москви, али и у другим регионима Руске Федерације. На пример, 2019. године је већ одржан Форум младих лидера Русија-Турска, као и две сесије пројекта за младе новинаре SputnikPro. У јуну полазници програма су већ узели учешћа у пројекту Friends for Leadership у оквиру Петербуршког међународног економског форума, петог Међународног хуманистичког ливадијског форума у Јалти (Крим), трећег Међународног фестивала „Студентско пролеће земаља БРИКС-а и ШОС-а“ у Ставропољу и Форума младих посленика у сфери културе и уметности „Таврида 5.0“ у Судаку (Крим). У свим сезонама програма активности су организоване широм Русије, од Калињинграда до Владивостока! Учешће у „Новом поколењу“ је шанса да се сагледа пространост и разноликост региона Русије, као и самобитност руских градова који имају сопствену традицију и културу.

Како можете постати учесник програма „Новое поколение“? Ако вам је циљ да дубље упознате Русију, да унапредите своје професионалне карактеристике и упознате истомишљенике, лако ћете то постићи! Потребно је да у време учешћа у конкретном пројекту имате између 25 и 35 година. Обавезно треба да попуните формулар кандидата за учешће у програму „Новое поколение“. После тога се можете обратити представништву агенције „Россотрудничество“ у вашој земљи (можда су вам та представништва познатија као Руски центри за науку и културу – РЦНК, а у Србији као Руски дом у Београду).

Представници Руског дома ће вас обавестити о условима учешћа у програму „Новое поколение“ и о предстојећим активностима које одговарају вашем професионалном профилу.

ДВОСТРУКА ЛИКВИДАЦИЈА ЖЕСТОКИХ МОМАКА С НИШКОГ АСФАЛТА: Убица у Сашка Лудака и Жарка Ћенту пуцао док су седели у кафићу

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ БАКЕ (72): Муж ме сили на ОДНОС иако ми више није до тога! СВЕ ЈЕ ПОЧЕЛО ЈЕДНОГ ДАНА…

Поред тога, можете се пријавити на званичне странице програма „Новое поколение“ на друштвеним мрежама Facebook или Instagram на енглеском и руском језику. Тамо се објављују новости програма „Новое поколение“ и најављују предстојеће активности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАК ПЛУЋА БИЋЕ САМО ХРОНИЧНА БОЛЕСТ! Српски научник са Харварда очекује да неће проћи ни 10 ГОДИНА пре него што се ово деси!

СРБИЈА У ПОНЕДЕЉАК ДОБИЈА СЕЛЕКТОРА: Ово су ДВОЈИЦА кандидата од којих ће један преузети Орлове

(ВИДЕО) СПАВАО ЈЕ СА 23 ЖЕНЕ ЈЕР СУ МИСЛИЛЕ ДА ЈЕ ЛЕО МЕСИ! ХИТ ПРИЧА: Двојник славног Аргентинца на ПРЕВАРУ одводио жене у кревет и сада је у великим проблемима!

(ВИДЕО) СНАЖНА ЕКСПЛОЗИЈА! ДВЕ СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ СЕ УРУШИЛЕ, ИМА ТЕШКО ПОВРЕЂЕНИХ! Сумња се на гас!

ПАЦОЛИ ПРОВОЦИРА СРБИЈУ И СРБЕ: Опет ћемо гласати за улазак у Интерпол!

rs.rbth.com

Оставите коментар