Регион

КАКО БИ МАКЕДОНИЈА МОГЛА ДА УВУЧЕ НАТО У РАТ

Амерички „Нешенел интерест“ указује у тексту објављеном са свом сајту да постоји ризик да од конфликта у који би НАТО могла да увуче Македонија, која је, како наводе, у лошим односима „са самопрокламованим Косовом и Албанијом“.

(ФОТО) Ево како изгледа дечко Душице Јаковљевић који је протеклих месеци возио РАЗНЕТИ ЏИП

Званичници и становници и тзв. Косова и Албаније дуго теже ка „Великој Албанији“, према којој се право полаже на велике делове територије Србије, Црне Горе и, посебно, Македоније.

Једнострано одвајање Косова од Србије 1999, којем је НАТО помогао, био је први велики тријумф такве агенде, а заговорници „Велике Албаније“ нису губили време — за свега неколико месеци, делови Македоније у којима су етнички Албанци већина покушали су да дестабилизују земљу, захтевајући већу аутономију за те провинције, пише портал и додаје да су и САД и НАТО савезници притисли македонску владу да одобри тражене концесије, чему се Скопље нерадо повиновало.

Како се наводи, тензије су се смириле на неко време, али је албански сепаратистички сентимент наставио да расте, јер се појавила нова криза, са албанским активистима на челу великих антивладиних демонстрација.

СТРАВИЧАН СУДАР КОД САВА ЦЕНТРА, много повређених!

„Односи Македоније са Албанијом и тзв. Косовом су значајно погоршани. Македонско Министарство спољних послова је у априлу прошле године званично оптужило Албанију да се меша у унутрашње ствари земље. Месец дана раније македонски председник Ђорђе Иванов рекао је да су захтеви албанске мањине највећа претња суверенитету његове државе“, пише портал.

„Нешенел интерест“ додаје и да САД и друге западне земље настављају да притискају македонску владу да учини додатне уступке албанској мањини, након оних добијених из кризе 2001. године, као и да тај притисак ствара главни раздор у македонској етничкој већини.

ОБЈАВЉЕНО СКОРО 600 СТРАНИЦА ПРЕПИСКЕ И РАЗГОВОРА Јељцин продао Србију Клинтону за 2,5 милијарде долара, ИЗНЕРВИРАЋЕТЕ СЕ КАДА ВИДИТЕ ДЕТАЉЕ!

Напори за стварање „Велике Албаније“ су добили на замаху, а то ствара велике проблеме потенцијалним чланицама НАТО-а, пише портал и додаје да су паралеле са догађајима који су довели до сецесионистичког рата Косова и Србије деведесетих година и НАТО интервенције више него узнемирујуће.

Портал поставља питање шта ће се догодити кад Македонија уђе у НАТО, ако албански сецесионисти не смање, већ убрзају своје кретање, а Скопље предузме мере против Албаније и/или тзв. Косова да спречи спољну помоћ побуни, тврдећи да су те земље починиле агресорски чин.

АЛБАНЦИ ПРЕТЕ НЕМИРИМА И РАТОМ НА КОСОВУ! До сукоба ће доћи уколико се Тачи одлучи на само један корак!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАКО ЈЕ СПРЕЧЕНА ЗЛОЧИНАЧКА АКЦИЈА ЕКСТРЕМИСТА! ЗЛАТНА САБЉА: Тајни план Шиптара за освајање и етничко чишћење севера Косова!

ЗЛОЧИНЦЕ ЈОШ НИЈЕ СТИГЛА КАЗНА

ФИЛМСКА ЈУРЊАВА, БЕОГРАЂАНИ НАПРАВИЛИ ЏУМБУС У ВАЉЕВУ: Поломили излог фирме, ударили портира па побегли, а онда се вратили и запалили мерцедес! А тад аутом пошли у бег, па слетели с пута

Мобилни телефони РАЗОТКРИВАЈУ ВЕЛИКУ ОБМАНУ са бројем Албанаца на Косову и Метохији

Евакуисано 127.000 људи – невреме у Кини

Извор:  /srb.news-front.info

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu