Занимљивости

ЈУГОСЛОВЕНСКА ХОРОР ПРИЧА: Била је најлепша жена у крају, а онда је починила ЗЛОЧИН толико страшан да је ЗГРОЗИО И УБИЦЕ

У Југославији се никада пре није догодило ништа слично. Медији су овом случају посвећивали велику пажњу, нема новине која свакодневно није писала о „најмонструознијем злочину свих времена". О Шефки се причало и препричавало, називана је „Жена монструм" и „Пантер из Камењаче".

За Шефику Хоџић се причало да је била најлепша жена у крају. Крупна, пуних усана, белог тена и црне косе, живела је сасвим нормалним и обичним животом чију срећу је кварила само једна чињеница – Шефика никако није могла да затрудни и добије дете.

СЕСТРА ДАРЕ БУБАМАРЕ УХАПШЕНА ЗБОГ ДРОГЕ! Певачица у шоку: Не верујем, она је дивна, немогуће да је ДИЛЕР

И, управо то, у крају у коме су још увек владали стари обичаји по којима је било равно греху ако жена није могла да роди, био је почетак приче о једном од најмонструознијих злочина бивше Југославије.

Према општеприхваћеној верзији, Шефка Хоџић је 7. октобра 1969, недалеко од Јусића, на потоку Камењача у Босни, сачекала своју другарицу Алију Хасановић, која се враћала из суседног села Анђелићи, убила је са три хица из пиштоља, расекла јој ножем стомак и извадила дете. Алијино тело је сакрила на некој њиви под пластом сена. Дете је однела кући, али оно није преживело.

Кад је откривен Алијин леш, полиција није знала куда да крене. Једноставно, никоме није било јасно ко би, и зашто, могао да почини такав злочин. На прави траг је указао лекар патолог Милан Вушић који је поставио тезу да је злочин извршила нероткиња жељна детета.

(ВИДЕО) БАЦИЛИ ГА НА ЗЕМЉУ И ШУТИРАЛИ У ГЛАВУ: Грађани брутално напали градоначелника Солуна (75)

– Дете је из мајчине утробе могао да отме само неко ко га је премного желео, а није могао да га има. Треба тражити жену која има дете, а није га родила – рекао је.

Тако усмерена, полиције је проверила све жене из тог краја које су се тог дана породиле и открила да је Шефка већ пријавила рођење и смрт ћеркице. Гинеколошким прегледом је, међутим, установљено да Шефка ни тада, ни икада пре није родила дете, нити је била трудна.

Тада је Шефка признала све, осим да је убила Алију. Чак и кад су у њеној кући нађени дукати и прстење покојнице и крвав нож тврдила је да је невина.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ УМРО 3 ПУТА: Видео сам мртвог оца и нерођену браћу…

Пред Окружним судом у Тузли је у усијаној атмосфери, јер су многи тражили Шефкину главу, одржан процес Шефки и Авдији Хоџићу, њеном зету, који је оптужен као саучесник јер му је Шефика дала пиштољ да га сакрије.

Шефикин први бранилац био је чувени београдски адвокат Тома Фила, који је на крају напустио њен случај услед сукоба интереса, али је био адвокат њеног саучесника Авдије Хоџића, а његов отац Филота Фила био је Шефикин бранилац.

Пресуде су изречене 25. маја 1970. године – Шефка је осуђена на смрт стрељањем, а Авдија на пет година затвора.

Први пут након рата научници АНАЛИЗИРАЛИ ХИТЕЛРОВУ ЛОБАЊУ и дошли до закључка који ОБЈАШЊАВА СВЕ ТЕОРИЈЕ

Ипак, то није био крај приче! Заслугом адвоката издејствована је обнова процеса и те исте године, 18. септембра, изречена јој је нова пресуда – смртна казна је замењена са 20 година затвора.

Шефики је одобрено раније пуштање из затвора и била је на слободи 1983. Од тада се о њој ништа не зна. Прича се, мада никада није званично потврђено, да је по изласку из затвора променила идентитет, удала се, па чак и родила дете.

(ФОТО) НАЈЈЕЗИВИЈИ ТРЕНУТАК КРАЉЕВСКОГ ВЕНЧАЊА: Свет бруји о овом призору!

Са мужем је наводно живела једно време негде у Војводини… где можда и сада живи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЕРДОГАН У САРАЈЕВУ: Немамо никакву скривену намеру према БиХ, осим…

МИЛО КАО ТРАМП: Црна Гора диже зид према Албанији?

СТРАВИЧАН КРАЈ: Ево шта би се догодило са телом да сте у свемиру БЕЗ ОДЕЛА!

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА НА ЗЕМЉИ СЕ УПРАВО ДОГАЂА: Рајско острво прогутала огњена ватра!

Немачки медији: Путин је господар светске политичке сцене

Извор: Дневно

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
17°
Sat
16°
Sun
18°
Mon
11°
Tue