Printscreen
Политика Србија

Јовановић: Нема разлога за републичке изборе

Милош Јовановић, председник ДСС, о плановима странке за предстојеће гласање: Размишљати о укрупњавању опозиционе сцене, по политичкој сродности.

Дa су политичке околности нормалне, на београдске изборе нови ДСС, као странка у којој се догодила смена генерација, сигурно би изашао самостално, а ја, као њен председник, био бих спреман да будем носилац наше листе и кандидат за градоначелника. Али како природу ових избора могу да промене две ствари: могућност расписивања ванредних парламентарних избора и улазак у финални процес предаје јужне покрајине, онда би требало размишљати о укрупњавању опозиционе политичке сцене, првенствено по политичкој сродности.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ ФЕНОМЕН КОД ГАЦКА: Пећина направила језеро које је поделило село!

Ово, за „Новости“, каже Милош Јовановић, лидер ДСС. На питање ко је политички сродан ДСС-у, одговара:

– Сви који сматрају да косовско питање у овом тренутку не треба одмрзавати и који су за сарадњу са ЕУ али не и за чланство у њој, значи, од Стаматовићеве Здраве Србије, па надаље…

УЖАС КОД ПОЖАРЕВЦА: Изрешетао полицајца аутоматском пушком, па пуцао на припаднике САЈ!

Овакви критеријуми за „укрупњавање“, сасвим логично, не би могли да доведу до једне опозиционе колоне, а на такву констатацију Јовановић узвраћа да једна колона на прву лопту није ни пожељна „јер је у политици премало политике“.

Када би ДСС ушао у коалицију на београдском нивоу, онда би, каже наш саговорник, било логично да она важи и за евентуалне парламентарне, али у овом моменту за њих не види ваљан разлог:

(ФОТО) ОВО ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ КОЈИ ЈЕ ИЗРЕШЕТАН КОД ПОЖАРЕВЦА: Волео је коње, уживао у свом послу, а онда је убијен на задатку!

– Ванредни избори расписију се кад не може да се састави влада, што овде није случај. Повод није ни лоше функционисање парламента, јер то неко намерно жели, па би то био политикантски разлог.

ОБАВЕЗУЈУЋИ СПОРАЗУМ

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧАН СНИМАК ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Дете вришти док га одводе из Центра за социјални рад!

ЧАК ни када би се до марта пред Србију поставио услов давања столице Косову у УН, сматра Јовановић, то не би био разлог за изборе. Он каже да „власт треба да поднесе одговорност с обзиром на то да је од 2014. познат услов за учлањење у ЕУ који подразумева правно обавезујући споразум по ком нећемо смети да блокирамо Приштину на њеном европском путу, а ЕУ у своје чланство прима само државе“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Харадинај: Дијалог да се заврши узајамним признавањем

(ВИДЕО) „Тамо далеко“ и „Каљинка“ за српског председника

Кина: Америци предстоји изолација

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon