Фото: ЛДП
Политика Србија

Јовановић: ЛДП ће учествовати у дијалогу, Косово је корен наших проблема и узрок лутања Србије

Либерално демократска партије учествоваће у унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији на који је позвао председник Србије Александар Вучић, најавио је данас лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Он је навео да то није дијалог о Вучићу него о Србији и њеној будућности, као и да је потребно осим о Косову отворити и дијалог и о другим темама попут промене Устава. Јовановић је истакао да је данас прилика да се са тим ставовима иступи кроз институционални дијалог који у овом тренутку нема никакву алтернативу и не постоји изговор за неучествовање у њему.

– Ово није дијалог о Вучићу него о Србији и њеној будућности. Косово је корен наших проблема и узрок лутања Србије, али данас се мора отворити и дијалог о Босни и Херцеговини, уласку Србије у НАТО, нашим поремећеним унутрашњим односима, слободи медија и говора, промени Устава Србије – казао је Јовановић.

ЛДП ће, како је истакао, „преузети одговорност у име оних који нису ћутали о Косову, плаћајући високу личну цену одлуке да не лажу своју земљу, и разговарати са Вучићем о тим темама“.

– На истим смо позицијама где смо увек и били, на истом месту на коме смо сачекали да и они који воде ову земљу схвате значај унутрашњег дијалога о Косову и тражењу решења које ће нашој деци гарантовати будућност и трајни мир – написао је Јовановић.

Он је навео и да нема никакво разумевање за безбројне монологе, којих је препуно друштво, и „кукавичлук, којима се данас појединци служе да би побегли од одговорности која је пред свима нама“.

– Пред људе ћемо изаћи са грађанском платформом и тражићемо помоћ оних од којих очекујемо да буду подршка идеји модерне Србије, као што су то увек били у прошлости заједно за нама. Нема места политиканству, као ни политичком комфору – од нас се очекује да преузмемо иницијативу и окупимо све оне који су годинама били клеветани због истине коју су храбро говорили – навео је лидер ЛДП.

Извор: Блиц

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Од октобра нова фаза дијалога о КиМ

Пјонгјанг о резолуцији: Подле методе САД, настављамо са нуклеарним програмом

Ирма претворила рај у пакао: Кариби променили боју (ВИДЕО)

„Дани Српске у Србији“ од 15. до 21. септембра

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon