Printscreen
Политика Србија

Jовановић: Косово отишло, истину треба рећи

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је "Косово заувек отишло" и да то треба трећи. ЛДП у свом ставу увек je био усамљен, али никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, навео је лидер те партије.

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

Јовановић је поводом десет година од једнострано проглашене независности јужне српске покрајине рекао да та годишњица опомиње да време неумитно тече упркос жељи огромног дела политичких елита и политичара да се оно замрзне, наводи се у саопштењу ЛДП-a.

Додаје се да ни 2008. године, у зору проглашења независности Косова, та партија није била са већином и да није пристајала на лаж која се, како каже Јовановић, подметала грађанима да Косово може остати део Србије након деценија трагичних, насилних и погрешних поступака.

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка

“И тада смо, као и данас, говорили да је Косово заувек отишло и да је то истина – тужна, трагична, али истина коју дугујемо да кажемо Србима. Ни тада, као ни данас, нисмо одустајали од вере да су другачије везе Косова и Србије не само могуће, него и неумитне“, навео је лидер ЛДП-a.

Како је рекао, та странка никада није променила свој став да будућност земље не сме бити талац ружне слике прошлости коју и даље нисмо спремни да признамо.

Јовановић је навео да је ЛДП у свом ставу увек био усамљен, али да никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, са последицама сопствене погрешне политике и изговорима које је друштво увек узимало у отпору променама и прихватању одговорности.

НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Бурунди повукао признање тзв. Косова!

“За ових десет година све се променило и ништа се није променило. Косово живи свој зацртани пут. То више никако није земља каква је у крви настајала пре деценију или две, а Србија је остала иста, и даље неспремна да се суочи са својом улогом у том трагичном губитку коју је генерација политичара, који се још увек боре за власт, оставила новим генерацијама које тек долазе“, сматра Јовановиоћ.

ЛДП обележава овај дан са новим људима који имају храбрости и одговорности да помогну да се ружно лице прошлих ратова, сукоба, немира и мржње претвори у пружену руку мира и помирења, добросуседских односа и суживота са првим комшијама са којима верујемо да је заједничка и сасвим другачија будућност могућа, наводи се у саопштењу.

(ВИДЕО) СЦЕНЕ КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА: Жена преминула, а 11 дана касније, мештани су чули лупање из гроба!


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Одржавају „Мирдите“, а косметске жртве немају ни спомен обележје у Београду

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) НАЈВЕЋЕ МИСТЕРИЈЕ ДРЕВНОГ СВЕТА: Ако се икада одгонетну, промениће све што знамо о историји

Чека ли Америку „османски шамар“

Полемика Радуловића и Шапића

Америка званично оптужила 13 Руса за умешаност у изборе

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
22°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
19°
Sat