dss.rs
Политика Србија

Јовановић: ДСС остаје на путу државотворне политике

Демократска странка Србије обележила је 25 година од оснивања, без присуства некадашњег дугогодишњег председника Војислава Коштунице који се из политике повукао 2014. године, и уз поруку да нови ДСС остаје привржен државотворној политици.

На свечаности у Центру „Сава“ председник ДСС-а Милош Јовановић критиковао је политичку и економску ситуацију у Србији, као и настојање Србије да се прикључи ЕУ коју је назвао бродом који тоне.

Оценио је да је стање у држави „крајње суморно“, те поручио да никако не треба одмрзавати косовски конфликт, јер би то, како сматра, значило „рат врло брзо“.

У ДСС за Танјуг кажу да су на свечаност позвали Коштуницу, а у говору Јовановић је оценио да је ДСС под Коштуничиним вођством направила далекосежне и далековиде потезе, наводећи доношење Устава 2006. у чијој преамбули стоји да је Косово и Метохија саставни део Србије, као и скупштинску резолуцију којом је проглашена војна неутралност Србије.

Јовановић је поручио да та странка неће одустати од државотворне политике и додао да се неће одрећи свог наслеђа на које се поноси, али и да је странка данас на новом почетку.

„Нови ДСС је баш као и стари, на уском путу државотворне политике“, рекао је Јовановић на свечаности на којој је приказан и филм о историји ДСС-а.

Неважно је, сматра Јовановић, да ли ДСС има 126, једног или ниједног посланика, нити са колико новца располаже странка, него је важна воља и одлучност чланства да се нешто коначно промени у држави.

За Танјуг су рекли да су на свечаност позвани сви представници опозиције, осим ЛСВ и ЛДП.

Позиву су се одазвали председник Здраве Србије Милан Стаматовић, председник Нове Србије Велимир Илић, потпредседник ДС-а Игор Салак, Зоран Красић и Александар Шешељ из СРС-а, Марко Пушица и Зоран Павловић из Двери, а Јовановић им је поручио да не треба да се деле они који исто мисле.

Један од оснивача ДСС-а Драган Маршићанин рекао је да се та странка налази на новом почетку, наводећи да нажалост данас на свечаности није присутан Коштуница који је поставио темељ ДСС-а.

„На нама је да разумемо његову одлуку. Захвални смо му на свему што је урадио“, каже Маршићанин.

Он је подсетио да је на данашњи дан пре 17 година Коштуница на председничким изборима победио Слободана Милошевића.

На свечаности је говорио и Иван Стоилковић из Демократске партије Срба из Македоније који је рекао да се пријатељство са ДСС наставило и после одласка Коштинице са чела странке.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Северна Кореја показала како „уништава“ амерички носач авиона

СЛУЧАЈ БЕНТЛИ: Осумњиченима укинут притвор!

Лавров: САД неће напасти Северну Кореју, јер знају за атомску бомбу

У Каталонији скупови подршке референдуму

Објављена фотографија положаја ДАЕШ-а на којој се виде амерички војници

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun