Илустрација, Фото: Shutterstock
Друштво Србија

ЈОВАНА ЈЕ СА 18 ГОДИНА ОТИШЛА У МУП ДА ИЗВАДИ ЛИЧНУ КАРТУ: Тамо је сазнала ужасну истину!

Девојка је доживела трауму!

Јована је отишла први први пут да извади личну карту у МУП. Вадећи потребна документа, сазнала је нешто су сви у породици крили од ње 18 година. Жена коју је сматрала мајком, биолошки то није била. Девојка је доживела трауму. Јована је сазнала да има помајку, или популарније речено маћеху!

РАДА МАНОЈЛОВИЋ ХИТНО НА ЛЕЧЕЊУ У БОЛНИЦИ: Стање јој све горе, не може више да трпи болове, али се НИКАКО не одриче овога…

Њена права мама је умрла на порођају, а отац се оженио новом женом и са малом Јованом преселио у други град. Осим најуже породице нико није знао за њихову породичну трагедију до момента када је Јована видела свој извод из књиге рођених. Девојка их је осуђивала што јој раније нису рекли истину, јер та истина ништа не би променила – њена маћеха је била дивна мајка у правом смислу те речи, она ју је обожавала.

(ФОТО) ТЕШКА НЕСРЕЋА У ЦРНОЈ ГОРИ: У судару погинуо држављанин Србије!

Како ли је тек било тој “другој мами”, која је Јовану волела као своје дете, а није јој никад рекла праву истину? Толико тога је требало објаснити. Али једну ствар никад није доведена у питање – њихова бескрајна међусобна љубав, као између праве мајке и ћерке.

Мама се пише са великим М, вољена је и обожавана. Али шта је са помајкама, народски речено маћехама? Зашто ту жену зовемо маћеха, која називом асоцира на ону злу жену која је малтретирала Пепељугу и третирала је као служиче? Та жена у бајци нема име, само се зове маћеха и представља зло. А често је тако и у стварном животу.

400 ЗАБРАЊЕНИХ На листи Срба који не смеју да уђу у Црну Гору сада су и син познате певачице, старлете, кик-боксер и ТУ НИЈЕ КРАЈ

Драгица се удала за удовца на селу у поратним годинама. Било јој је 28. Њему 38, имао је два сина, дечака од седам и пет година. Одмах је добила велику породицу. Почела је да рађа своју децу, још четворо. Али никад није правила разлику између малишана, никада. И док су били мали, делила је свимаједнаке порције хране, свима је шила одећу, а шансу за школовање су имали сви – једнаку!

МУЖ И ЖЕНА ХЕРОЈИ! ЛЕКАРИ ИЗ СРБИЈЕ У ДРАМАТИЧНОЈ АКЦИЈИ СПАСАВАЊА НА ПЛАЖИ У ГРЧКОЈ: Било је као на филму, видели смо тело које плута, а жена је била модра као шљива!

Та два мала дечака су порасла и никда је нису звала мајком, већ тетком. Поштовали је јесу, али су испред ње знали да спомену своју мајку коју је један памтио а други не. Њу ништа није спречавало да их и даље гледа као своју децу и несебично се даје. Заједно са мужем подигли су их на ноге да постану људи. Када је остала удовица и стара и болесна, обилазила су је њена деца, посинци су звали, ретко долазили. Остала је тетка, а била је мајка са великим М!

Монструма из Мионице стигла божја казна: СИЛОВАТЕЉ НАЂЕН МРТАВ У ЗАТВОРУ!

Само је једном рекла, разумем ја, мајка се највише на свету воли! Да су то бар њени посинци чули… После тешке болести умрла је Стоја, мајка две мале девојчице. Подигла их је маћеха и дуго нису ни знале да им она није права мајка, негде до њиховог пубертета. А и како би? Њена мајчинска брига била је беспрекорна, њена љубав бескрајна. И разлике није било између њих и сина којег је добила касније са њиховим оцем. Многи су говорили да су чак размажене.

(ВИДЕО) ТЕША ТЕШАНОВИЋ ШОКИРАО: Волим да слушам Томпсона! Па шта ако је певао ЈАСЕНОВАЦ И ГРАДИШКА СТАРА

Волеле су је сестре,не може се то рећи. Али су често говориле да су сирочад без мајке.Туговати за биолошком мајком је у рду, нико то не замера, али није то лепо рећи, “сирочићи поред такве мајке”, па нека је маћеха по сто пута. Та друга мајка никад то није прокоментарисала, никада! Да ли таква племенитост ичим може да се мери? Осим малих отровних стрелица у кући тпре често и увреде средине. Сваки покрет им се гледа, свака реч мери. Као да сваки потез и морају дупло да оправдају, као да сваку строжу васпитну меру не смеју да предузму. Јер ће од правичног родитеља очас посла постати омаражене маћехе, као она из Пепељуге! А оне су исто наше мајке, мени је ружно да кажемо и помајке, а камоли маћехе!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Москва тражи хитан састанак Савета безбедности

(ВИДЕО) ПУТИН ДИЖЕ 300.000 ВОЈНИКА И 1.000 БОРБЕНИХ АВИОНА: Русија одржава највеће војне вежбе у последњих 37 година

(ВИДЕО) Да ли су Кинези добили невидљиви авион по цени шпорета „смедеревца“

ЛАВРОВ: Тврдње да Русија жели да подели Европу су апсурдне!

(ФОТО) ОЖЕНИО СЕ 34 ГОДИНЕ МЛАЂОМ БЕОГРАЂАНКОМ: О њиховој свадби на Јамајци на самој плажи БРУЈИ цели регион, а ево ко је фамозни српски богаташ

Alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon