informer.rs
Друштво Србија

„ФРИКОМ“ ПРОДАЈЕ СЛАДОЛЕДЕ СА ЛАЖНИМ РОКОМ ТРАЈАЊА! Још једна у низу превара познате компаније!

"Фриком" у продају пустио сладолед "кинг бачо долче" на чијем омоту пише да је употребљив до 1. јуна 2020. Како је рок трајања овог сладоледа, према сајту "Фрикома", 20 месеци, испада да он још није ни произведен?!

ЛЕПЕ КОСТАРИКАНКЕ ИЗАБРАЛЕ НАЈЛЕПШЕГ „ОРЛА“: Емилија и Кармен – „Стојке, ОЖЕНИ нас!“

Компанија „Фриком“ пустила је у продају сладоледе са лажним, измишљеним роком трајања, открива Информер! Новинари нашег листа купили су недавно сладолед „кинг бачо долче“ на чијем омоту пише да је употребљив до 1. јуна 2020. године. Међутим, на званичном сајту „Фрикома“ јасно је писало да је рок трајања овог сладоледа 20 месеци, што значи да би тек требало да буде произведен, и то за четири месеца, у октобру ове године.

Када смо „Фрикому“ указали на овај пропуст, уместо да одговоре, они су брже-боље на свом сајту променили рок трајања сладоледа „кинг бачо долче“ са 20 на 24 месеца (погледајте слике). Стручњаци кажу да је „Фриком“ на овај начин вишеструко довео у заблуду потрошаче.

ПОБИЋЕМО ОРЛОВЕ! АЛБАНСКИ ЏИХАДИСТИ СПРЕМАЈУ КРВОПРОЛИЋЕ: Језиве претње фудбалерима Србије!

Брука и срамота
Председник Националне организације потрошача Србије (НОПС) Горан Паповић упозорава за Информер да ово није само заблуда већ и озбиљна обмана и превара коју надлежни органи морају да испитају и казне одговорне из „Фрикома“!

– Па ово је брука и срамота! Ово је озбиљна превара компаније „Фриком“, чак мислим једна од озбиљнијих, пошто осим што имају непостојеће датуме рока трајања, тиме могу и да доведу у питање здравље потрошача. Јер када имате такав производ, ви онда не знате ни да када је он заиста направљен, ни да ли он до тог јуна заиста важи. Немате појма ни да ли му је можда већ прошао рок употребе. Замислите да неко овај сладолед купи у мају 2020? У том тренутку, према сајту, том сладоледу је рок истекао, а на омоту пише да није. Па после када дође до тровања или тегоба, компанија се ограђује – наглашава Паповић и додаје:

– Ово је очигледна обмана и пропуст, што потврђује и сазнање да су на званичном сајту преправили рок трајања сладоледа. Овај случај морају што пре да испитају и санитарна и ветеринарска инспекција и да се озбиљно позабаве даљом контролом ових посластица – апелује наш саговорник.

informer.rs

(ФОТО) НЕПОКРЕТНУ МАРИЦУ СУ ПРЕД МАЈКОМ СИЛОВАЛИ, А ОНДА И УБИЛИ: Фотографија једног од најгорих злочина ОВК УРЕЗАЋЕ ВАМ СЕ У СЕЋАЊЕ!

Озбиљна превара
Председник Удружења „Заштита потрошача“ Ненад Бумбић шокиран је потезом компаније „Фриком“ да на свом званичном сајту преправи рок трајања „кинг бачо долче“ сладоледа.

– Озбиљно забрињава то што је тако велика компанија попут „Фрикома“ спремна да се игра здрављем својих купаца! Када сам видео да су променили рок трајања на званичном сајту, благо речено, доживео сам шок! Оригиналан рок трајања био је 20, а пре два дана је промењен на 24 месеца. То не може бити случајност. Како су одједном, након ваших питања, закључили да тај сладолед ипак може да траје четири месеца дуже?! – наглашава Бумбић.

ОПАСНЕ НАМЕРЕ „ОТЕТОГ“ НОВИНАРА И ЊЕГОВОГ ШЕФА: Узели лову од Тачија да Србе оптуже за Ивановићево убиство!

У „Фрикому“ ћуте

Информерови новинари желели су да чују објашњење из компаније „Фриком“ зашто продају сладоледе са лажним роком трајања и због чега су после нашег позива променили на сајту рок трајања сладоледа „кинг бачо долче“. Међутим, у „Фрикому“ су одлучили да ћуте о овом случају…

СТЕФАНОВИЋ ПОВОДОМ СЛУЧАЈА „НЕСТАЛОГ“ НОВИНАРА: Има нелогичности у његовој изјави, Цветковић се враћа кући жив и здрав!

Министарство: Проверићемо да ли је ‘Фриком’ довео потрошаче у заблуду

У Министарству пољопривреде истичу да је за безбедност и рок употребе овог сладоледа одговорна једино компанија „Фриком“.

– На основу закона, за безбедност хране одговоран је искључиво произвођач. Он не треба да мења информације о храни ако би те информације могле довести потрошача у заблуду. Ветеринарска инспекција ће извршити ванредни инспекцијски надзор по овом питању и установити да ли је посреди грешка у објављивању информација на сајту произвођача. Прописане казне за прекршаје правних лица крећу се у износу од 150.000 до 1.000.000 динара – кажу у ресорном министарству.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОТКРИВАМО: Заев глисером отишао на потписивање споразума између Македоније и Грчке, па направио селфи!

ТРАМП ПОНОВО ШОКИРАО: Председника Европске комисије назвао убицом!

ИЗРЕШЕТАН МУШКАРАЦ НА ВИДИКОВЦУ – умро у Ургентном центру!

ОВО ЈЕ ЈЕДНО ОД НАЈЗАГАЂЕНИЈИХ МЕСТА У СРБИЈИ! Омиљено купалиште је расадник канцерогених материја. НИЈЕ ПОЖЕЉНО НИ ДА ПРОЂЕТЕ ПОРЕД ЊЕГА

СРБИЈУ ШПИЈУНИРА ВИШЕ ОД 60 СЛУЖБИ: Безбедносни стручњаци открили шокантне податке, ЕВО КОЈЕ СУ НАЈАКТИВНИЈЕ!

ДМИТРОВИЋ ПОРУЧИО ЈАНКОВИЋУ: Промашио си локацију, ако ти је стало да знаш ко је убио Ивановића, ИДИ ИСПРЕД БРИТАНСКЕ ИЛИ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ!

(ФОТО) Јанковић ПУКО – на протесту који је организовао био је једини учесник

(ВИДЕО) ПРВА СЕНЗАЦИЈА НА МУНДИЈАЛУ: Меси промашио пенал, Исланд узео бод Аргентини

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu