alo.rs
Друштво Политика Србија

ЈОШ ЈЕДАН НАТО УДАР НА СРБИЈУ: Западна алијанса скупља ЈМБГ и отиске прстију грађана Србије!

НАТО противно законима прикупља личне податке грађана Србије и новинара и од њих формира базу, открива „Ало!“.

(ВИДЕО) КОНАЧНО ОТКРИВЕНА ИСТИНА О ЧУДОВИШТУ ИЗ ЛОХ НЕСА: Прича је настала пре 85 година, а један човек зна све детаље!

Канцеларија Алијансе за везу у Београду расписала је средином овог месеца конкурс за саветника за медије, који ће, како је у огласу наведено, саветовати шефа представништва Чезара Маринелија у вези са јавном дипломатијом и организовати медијске догађаје.

Нагласили су да ће почетничка бруто плата будућег саветника износити чак 1.895 евра. У огласу за посао напоменули су и да постоји могућност за додатно напредовање и већу зараду већ по истеку првих 12 месеци.

Представивши ове и више него привлачне податке, у наставку конкурса су од заинтересованих кандидата затражили да приликом аплицирања за посао пошаљу примерке скениране личне карте или пасоша!Тако је канцеларија Алијансе за везу вешто и намерно искористила чињеницу да не подлеже законима наше земље.

СТРАВИЧАН ПЛАН ЗА БРИСАЊЕ ЕНКЛАВА! Вучић: Хоће да нам отму север Косова! У Новом Брду већ за годину дана имају већину!

Као последица тога се десило да је велики број грађана послао Алијанси малтене све информације о себи! Један саветник ће бити изабран, а подаци свих осталих остаће сачувани у њиховој бази!

Златко Петровић из Канцеларије повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности подвлачи да је то што ради НАТО недозвољено.

– Према српским законима, тако нешто представља недозвољену обраду података о личности јер скенирањем и слањем копије, рецимо, личне карте, будућем послодавцу практично уступате много више података него што је њему заиста потребно. Кад фотокопирате или скенирате личну карту, остављате и биометријску фотографију, отисак прста, место рођења, број личне карте, ЈМБГ… То је много више података него што је нужно – рекао је Петровић за „Србију данас“.

ВУЧИЋ НА КРАЈУ ПРВОГ ПАНЕЛА О КОСОВУ: Кључ је будућност, а не колико волимо нашу прошлост, АЛИ НЕЋЕ БИТИ ГАЖЕЊА СРБИЈЕ!

Додао је да, с обзиром на њихов специфичан статус, немамо надлежност за поступање према њима.

– Не можемо предузети никакве мере, нити им наредити да тако прикупљене податке униште. Ту се практично ради о принципу екстериторијалности. То је као да нека амбасада прикупља податке. Да бисмо спроводили, рецимо, надзор у америчкој амбасади, поставили би нам питање шта тражимо на америчкој територији. Да ли саобраћај сме да заустави дипломатско возило ако прође кроз црвено светло? Уколико би такве информације тражио неки домаћи послодавац, покренули бисмо поступак надзора и утврдили да ли се ради о несразмерној обради података о личности јер прикупља много више података него што му треба – рекао је Златко Петровић за тај портал.

Политички аналитичар Бранко Радун за „Ало!“ каже да је веома опасно то што НАТО „гомила“ наше податке у своју базу, као и да очекује хитну реакцију надлежних.

– И неке наше фирме приликом конкурса траже такве податке и то је недозвољено и недопустиво, али када се ради о НАТО, ситуација је озбиљнија и осетљивија. НАТО је ипак обавештајна структура, а не само војна. Сада треба сачекати реакцију повереника Родољуба Шабића, он је неко ко је увек волео да прозива и контролише наше институције, а странце готово никада. Без обзира на то што они не потпадају под наше законе, он и те како може да реагује, може да покрене кампању и тако заустави и испита тај случај – поручује аналитичар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ево зашто Лондон крије информације о Скрипаљу

НАУЧНИЦИ ИЗРАЧУНАЛИ: Ево које су идеалне године за брак!

(ВИДЕО) СИРИЈА: Масовни одлазак милитаната из Источне Гуте

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri