Политика Србија

ЈОКСИМОВИЋ ОТКРИВА НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Коштуница ме разочарао, он је потписао изручење Милошевића Хагу

Војислав Коштуница, тадашњи председник СРЈ, не само да је знао да ће Слободан Милошевић бити испоручен Хагу, већ је за то дао и своју сагласност, тврди Обрен Јоксимовић, министар здравља у Влади Зорана Ђинђића и Коштуничин близак сарадник у то време.

Он у интервјуу за Експрес открива да је на седници Владе на којој се та одлука доносила био убеђен да Ђинђић лаже да за слање Милошевића у Хаг има сагласност и Коштунице. Међутим, документа која је видео код Мире Марковић убедила су га у супротно и потврдила да је о томе ко је и шта тада знао било, како каже, много фолирања.

САМО НАВИЈАЈТЕ ЗА КОМШИЈЕ: ДЕСЕТ ХУЛИГАНА ПАЛИЦАМА ТУКЛИ СРБИНА У СПЛИТУ ЗБОГ ЋИРИЛИЦЕ!

– Тада је то изгледало другачије. Они су се договорили да испоруче Милошевића. Договорили су се на највишем врху Коштуница и Ђинђић, наравно са шефовима војске, полиције и тако даље. Они су се сви редом после фолирали, овај није знао ово, овај није знао оно… Они су се договорили око докумената. Госпођа Марковић ми је показала два документа које је Милошевић добио на руке – каже Јоксимовић.

Јоксимовић за Курир појашњава да та документа показују да је Коштиница био сагласан са свим што је тада уследило око изручења.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) САМОУБИСТВО НА НАЈОПАСНИЈОЈ ШЕТЊИ НА СВЕТУ: Престрављени туристи само су гледали како је скочио у понор од 2.000 метара!

– Мира Марковић ми је показала два документа. Први у којем се гарантује да Милошевић неће бити послат у Хаг и тај папир је Чеда (Чедомир Јовановић) њему однео, а онда се хвалио да га је убедио да се преда. То је бесмислица, али то смо знали и тад. А код Мире Марковић сам видео и тај други документ на којем стоји и сагласност Коштунице да се Милошевић испоручи Хагу. Њега је читао на седници Владе покојни Ђинђић, и то на моје инсистирање. Тада сам мислио да Ђинђић лаже, али испоставило се другачије. Коштуница је дао потпис на то – објаснио нам је Јоксимовић, не кријући да га је бивши саборац Коштуница много разочарао.

– Немам никакав контакт са Коштуницом више од десет година, али то је дуга прича, за другу прилику – рекао нам је Јоксимовић.

ШИПТАРИ КУЈУ ПЛАН ДА НАПАДНУ ВРАЊЕ: Лидер СРС Војислав Шешељ упозорава да је НАША ЗЕМЉА У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ!

Он се у интервјуу присетио и како су од њега крили да је седница заказана.

– Кад сам пошао на ту седницу, ја сам звао Коштуницу, мобилним телефоном сам га питао има ли тајне седнице. Рекох: „Кренуо сам на ту седницу, јер шушка се да ће испоручити Милошевића у Хаг. Имаш ли ти неку инструкцију за мене?“ Он је био затечен. Очигледно није очекивао да му се ја јавим. Онда је рекао: „Па, само ја не знам ништа о томе“. Умешао се ту и његов шеф кабинета: „Не зна Воја ништа и мирна Бачка.“ – испричао је Јоксимовић.

Разбојничка седница
Никад нисам добио записник

(ВИДЕО) ПОШТУЈ МОЈУ МАЈКУ! Брутална туча раднице и муштерије у ресторану! Радиле песнице, тацне, столице, а онда су се умешали и други радници

Јоксимовић тврди да су сви чланови владе ћутке прихватили одлуку и да се он једини побунио.

– Био сам огорчен и на начин на који је сазвана седница и на ту одлуку, али углавном рекао сам: „Господо, сви који овде седите и који доносите овакву одлуку данас, мимо Устава и мимо закона, сви сте будући становници Забеле“… Они су, наравно, изгласали ту одлуку, а Милошевић је био увелико испоручен. Можда је тада био у Тузли већ или ко зна где. Имали су спремно оно издање Службеног гласника, одштампано и завршено. То је била разбојничка седница на којој су донели разбојничку одлуку – сматра Јоксимовић, који каже и да је после тражио записник седнице Владе, али да га није добио.

– Једноставно, није га било.

Воја заузет, Човић незаинтересован

ТУЖБА СРБИЈЕ ПРОТИВ НАТО, ИЗРАЕЛ НУДИ ПОМОЋ: Амери се овом нису надали, МОРАЋЕ ДА ПЛАТЕ ЗА ЗЛОЧИНЕ!

Коштуница јуче није желео да коментарише ову Јоксимовићеву верзију.

– Не могу сад. На састанку сам неком. Заузет сам – рекао нам је Коштуница и прекинуо везу.

Сличну реакцију чули смо и од некадашњег потпредседника Небојше Човића, који је присуствовао тој седници.

– Нисам читао, нити ћу читати тај интервју. Не интересује ме. Довиђења – кратко је одбрусио Човић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПИСМО КОЈЕ ЈЕ ОБИШЛО СВЕТ: Овако се пре једног века у Америци причало о Србима!

Нови амерички војни буџет крије опасност већу од нуклеарне трке у наоружању

(ВИДЕО) КРВАВИ МЕСЕЦ БИО СПЕКТАКЛ ШИРОМ СВЕТА: Погледајте како је изгледало помрачење које ће се поновити тек за 100 година

ПОДЕЛЕ КОСОВА СЕ НАЈВИШЕ ПЛАШЕ У СКОПЉУ: Македонци се најеже и од помисли да би Срби и Шиптари могли да размене територије!

ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД БАЧКОГ ГРАДИШТА: Човек погинуо подлетевши под аутобус!

(ВИДЕО) ХОТЕЛ У НИШКОЈ БАЊИ ЗАПАЉЕН НАМЕРНО? Мештани тврде да је пожар подметнут, а ОВО ЈЕ РАЗЛОГ

Може ли БРИКС да извуче корист од Трамповог „трговинског рата“

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-7°
4°
Mon
9°
Tue
9°
Wed
14°
Thu