Србија Хроника

Језиво злостављање у новосадском Окружном затвору: Цимеру чупали зубе клештима, он све трпео и ћутао!

Г.В. (27) и Ј.А. (21) нанели тешке повреде свом цимеру у ћелији Д.С. (31). Они су га тукли, малтретирали, те му чупали зубе импровизованим клештима.

Језиво злостављање догодило се у Окружном затвору у Новом Саду, где су осуђеници Г.В. (27) и Ј.А. (21) нанели тешке повреде свом цимеру у ћелији Д.С. (31). Они су га тукли, малтретирали, те му чупали зубе импровизованим клештима.

Д.С. је случај пријавио тек након што су злостављачи пребачени у друге затворске јединице.

– Сви учесници овог инсидента налазили су се у притвору пред почетак извршења затворске казне.

Г.В. који се терети за насиље у породици, упућен је у Београд у специјалну затворску болницу ради лечења од наркоманије. Ј.А. је премештен у Ваљево на издржавање четверогодишње затворске казне због разбојништва. Д.С. још увек чека на одслужење затворске казне због разбојништва.

– О овом случају су обавештени новосадски Виши суд и Основно јавно тужилаштво, који су покренули истаргу против Г.В. и Ј.А, због сумње да су тешко повредили Д.С – пише Блиц.

Новосадски Окружни затвор је категорисан као окружни затвор полуотвореног типа у архитектонском смислу представља затворени тип установе. Иза високих бетонских оградних зидова са караулама и интегралним системом видео надзора смештена су два слична објекта – један за извршење мере притвора и други за издржавање казне.

Мада по степену обезбеђења и изгледу подсећа на казненопоправни завод затвореног или строго затвореног типа, ипак је по режиму, организацији, атмосфери, систему погодности и другим параметрима реч о установи полуотвореног типа.

(ВИДЕО) Сви је наручујемо у кафани, а не знамо да ова песма крије злу судбину једне породице: Ево како је настао хит „Димитрије сине Митре“

Капацитет одељења за извршење мере притвора пројектован је за смештај 164 лица и одељења за издржавање казне 140 лица, што укупно износи 304 места за смештај лица лишених слободе. Просечно бројно стање је 143 осуђена лица, 180 притворених и 20 кажњених у прекршајном поступку.

Извор: telegraf.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лавров: Догађаји у Црној Гори „политичка наруџбина“

НЕМЦИ ТВРДЕ: ЕУ се распада до 2040. године

ПОПОВИЋ: Проверити порекло имовине Вука Јеремића!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri