Илустрација Фото: pixabay. com
Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Њујорк и Лондон ће бити под водом, Србију чека још већи пакао!

До краја овог века Њујорк и Лондон могли би да се нађу под водом, а Србија би могла да буде пустиња, уколико сви заједно на планети нешто не предузмемо, упозорава социолог и футуролог Милан Николић.

Оно што је извесно то је, каже Николић за Танјуг, то је да ће већ средином овог века на планети живети 10 милијарди људи, да ће хране и питке воде бити упола мање него данас, и да ће вештачка интелигенција узнапредовати толико да ће човек све теже моћи да је контролише.

НЕЗАПАМЋЕНИ ИНЦИДЕНТ КОД БАРАЈЕВА: Уносио бадњак у кућу, па испалио метак! Убрзо су се зачуле СИРЕНЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ! ДВОЈЕ РАЊЕНО

То су питања којима се баве експерти и футуролози у свету, у настојању да укажу на опасности и готово извесне последице климатских промена и развоја вештачке интелигенције.

– Ми имамо још 12 година да урадимо нешто озбиљније – упозорава Николић, како би спречили развој догађаја који би, ако се ништа не учини, значио да ће до краја овог века температура да се подигне за три степена.

– Могуће да ће се подићи и за седам степени, а све преко тога биће катастрофа. Ледници се топе, ниво мора ће се подићи за осам до 10 метара и многи градови, укључујући Њујорк и Лондон, као и цела Флорида, чак 43 посто земљишта у Америци, биће под водом – рекао је Николић.

Шта још чека човечанство?
Николић указује на оно што је готово сасвим извесно:

– Половином овог века ће на планети бити 10 милијарди људи, а воде за пиће и доступне хране пашће на половину. Људи ће кренути у потрагу за храном и водом, па ове сада миграције у односу на предстојеће јесу само кап у мору – рекао је Николић.

Путин: Божић нас обједињује око непролазних вредности

Он је навео да једна студија предвиђа да ће се 100 до 150 милиона људи покренути у правцу Европе и да ће ти људи, углавном муслимани, носити атомску бомбу из Пакистана.

– Тамо би могли започети и први сукоби. Бангладеш је муслимански и он је само метар-метар и по изнад мора, а тамо живи преко 100 милиона људи. Они ће кренути у Индију, Индија ће их побити, Пакистан ће бацити атомску бомбу на Индију, Индија ће бацити атомску бомбу на Пакистан. Тај сценарио је доста реалистичан – сматра Николић.

Мимо тога, истиче, требало би одмах ограничити употребу фосилних горива, авиона, аутомобила, а велики произвођачи гасова су и индустрија цемента и сточарство.

Николић скреће пажњу да ћемо са порастом температуре за шест степени изгубити половину биљних и животињских врста, са 10 степени остаће само најупорније врсте, а са порастом од 15 степени неће више бити услова за пољопривреду.

– Предвиђа се да ће на овом нашем простору бити пустиња као у северној Африци – додао је он.

Осим климатских, нису безбаначајне ни „технолошке“ претње.

ТЕМПЕРАТУРА ДАНАС И ДО МИНУС 8: Метеоролози за уторак предвиђају нови ШОК!

Николић истиче да смо на прагу нове компјутерске револуције и верује да ће од половине овог века научна открића на себе преузети вештачка интелигенција.

– Вештачка интелигенција је данас на нивоу примата и може да решава разне врсте проблема, те тако специјална вештацка интелигенција у медицини даје прогнозе са 96 посто тачности, а најбољи доктори дођу само до 60 посто – каже Николић.

Универзална вештачка интелигенција, која може да решава све проблеме, спорије се развија, али се предвиђа, према речима Николића, да ће за 10-15 година вештачка интелигенција бити „јака“ као најинтелигентнији људи.

– У једном часу доћи ће до одвајања вештачке и људске интелигенције и ми више нећемо моћи да је контролишемо. Сваки талас вештачке интелигенције ће ићи даље, ми нећемо ни знати шта се ту догађа и то се негде очекује од половине овог века – упозорио је Николић.

Он каже да ће вештачка интелигенција донети велику моћ човеку, можда ће му помоћи да реши проблеме са климатским променама, али може се и окренути против људи.

УБОДЕН НОЖЕМ У СТОМАК! Нападнут младић на Студентском тргу у Београду!

Николић је рекао да ће временом све више у животу људи бити присутна мрежа са којом ће човек бити повезан путем наноботова у својој глави и захваљући њима ће човек моћи да повуче свако знање са мреже и у тренутку проговори француски или реши неки проблем са својим аутомобилом.

– Следећи ниво ће бити претварање људи у киборге, па у роботе, па онда само у алгоритме на универзалној мрежи. Вештачка интелигенција ће можда бити наш последњи изум – рекао је Николић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПУЧ! ТЕНКОВИ ИЗАШЛИ НА УЛИЦЕ! Војска у Габону извршила државни удар! Упали на државну ТВ и рекли да су преузели власт!

(ФОТО) ПЛАКАТИ У БАЊА ЛУЦИ „Патријарх Вартоломеј – поганин и цариник“

(ВИДЕО) НЕУНИШТИВИ АТОМСКИ ДРОН: Руско оружје које Америма ствара ВЕЛИКЕ ГЛАВОБОЉЕ, јер немају чиме да га зауставе! С правом носи име БОГА МОРА

ЦЕЛЕ ГОДИНЕ ЋЕ ВАС ПРАТИТИ СРЕЋА И БЛАГОСТАЊЕ За Бадње вече морате да урадите ОВО у тачно одређено време!

(ФОТО) БИО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ НА СВЕТУ! Овако се Јужна Америка опростила од легендарног Шекија!

Извор: Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
27°
Sat