Printscreen YT
Друштво Србија

ЈЕЗИВО! СРПСКИ ЂАЦИ ПРАВЕ УМРЛИЦЕ СВОЈИМ ДРУГАРИМА! Нови вид вршњачког насиља у школама, деца ПРЕСТРАВЉЕНА!

Уместо да се друже, помажу једни другима и стварају пријатељства, деца се туку, исмевају, вређају, а по свему судећи, ситуација се константно погоршава.

Једна од најпопуларнијих тема данашњице свакако је вршњачко насиље. Насиље у школама је значајан проблем са којим се суочавају деца, родитељи и школе. Тинејџери постају све бруталнији према својим вршњацима, а насиље је знатно израженије у основним, него у средњим школама.

ДОГОВОР СА РУСИЈОМ ВРЕДАН СТОТИНЕ МИЛИОНА ЕВРА: Путин припрема пакет за Србију са 20 стратешких споразума!

На друштвеним мрежама запажен је нови вид насиља ђака од стране њихових вршњака, и то на прилично језив начин. Наиме, како је објавила једна корисница Твитера, основци су почели да праве виртуелне умрлице својим другарима и другарицама, које деле по друштвеним мрежама.

Како је наведeно у објави, те објаве у себи садрже датум, фотографију са све текстом: „Почивај у миру брате“.

СТРАВИЧНА ЗАВИСНОСТ ХАРА СРБИЈОМ И УЗИМА ЖИВОТЕ: Дечак (9) продао злато из куће за 200 евра да би се коцкао, а студент изгубио паре за лечење мајке, па се убио!

Корисница Твитера која је обелоданила да се у новосадским основним школама ово дешава, написала је да ради као професор, те да је случај пријављен инспекцији за вршњачко насиље. Она је навела да је дете чији су умрлицу направили њени вршњаци, у њеном одељењу, да се оно споро и тешко опоравља од шока, те да је она предузела све мере и алармирала надлежне, како се слични инциденти не би понављали.

РОЂАЦИ УБИЛИ СНЕЖАНУ И ОДСЕКЛИ ЈОЈ ГЛАВУ ЗБОГ ОСИГУРАЊА?! Нестала прошле године, тело нађено у шуми, а ово је био њен ПОСЛЕДЊИ ТЕЛЕФОНСКИ ПОЗИВ!

Вршњачко насиље је проблем за који нису потребни велики уводи. Чије год дете је било малтретирано, шиканирано, исмевано или на било који начин искључено из друштва, зна о чему говоримо.

ПОДМЕТНУТА БОМБА! Експлодирао аутомобил у насељу Галеника!

Психолог Александра Јанковић у разговору за Еспресо рекла је да овакав вид насиља међу основцима, на парадоксалан начин представља један вид превазилажења страха од смрти.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈСМРТОНОСНИЈЕ МЕСТО НА ЗЕМЉИ: Археолози су у земљи уочили савршен круг од 200 км, а онда су открили невероватну истину

– У суштини, то је поигравање са темом, која је дечији извор страхова код сваког човека. Адолесценти који имају бунт у себи и негирају све, испитају границе подношљивости, а то раде са темама за које је потпуно извесно да ће изазвати реакцију, поготову код оних који су рањивији и осетљивији – прича Јанковић и додаје:

ХОРОР У НОВОМ ПАЗАРУ! У строгом центру града човек ОБЕШЕН ВИСИО СА ТЕРАСЕ!

– То је врста малтретирање и покушаји да се негде превазиђу страхови и да се постане „фаца“ преко застрашивања. Дефинитивно са таквом децом, која тако нешто приређују својим вршњацима, треба да се ради на томе да идеја застрашивања није најбољи начин за постизање ауторитета. Мислим да стварно са таквом децом треба многи више радити, причати о томе, како би се осећали да виде такву умрлицу за свог брата или сестру. Негде им треба приближити како то изгледа, јер ће они пре тога све негирати. Али, ако приступ поченете од људи до којих им је стало, на то ће реаговати – заврашава Јанковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нови Тачијев план да „елиминише“ руски вето разбиће се о стамен стуб

АМЕРИЧКИ КОНГРЕС: Изгубили бисмо рат од Русије и Кине

Поразна статистика америчких ратова: Стотине хиљада мртвих, милиони избеглица

АЦА ЛУКАС КОМЕНТАРИСАО МЕТРОСЕКСУАЛЦЕ: Сви су се смејали до СУЗА када је изјавио ОВО!

УНИШТАВАЈУ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО Хрвати спалили ТРИ МИЛИОНА ћириличних књига

У Русији на минус 35 једу сладолед, а НАТО-у техника „цркава“ и на минус 9

(ВИДЕО) КИНА СТВОРИЛА ВЕШТАЧКО СУНЦЕ које има ТЕМПЕРАТУРУ ОД 100 МИЛИОНА °Ц: Право сунце је тек млако у односу на Кинеско!

еспресо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
31°
Sun
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed