Занимљивости

ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ СТИВЕНА ХОКИНГА: Мистериозни објекат у облику цигарете који улази у Сунчев систем никада није виђен, ако су ванземаљци, црно нам се пише!

Мистериозни објекат који је стигао до Сунчевог система сматран је метеором или астероидом али појединци мисле да је у питању нешто друго.

Поједини научници сматрају да је мистериозни објекат пропутовао незамисливе међузвездане раздаљине при брзини од скоро 320.000 км/х. Сада научно тело, на челу са Стивеном Хокингом, покушава да дешифрује да ли је објекат “у облику цигаре“ ванземаљска сонда или раније невиђен природни феномен.

(ВИДЕО) ОВДЕ ГРАВИТАЦИЈА НЕ РАДИ: На овим местима водопади падају навише, кола се крећу узбрдо иако није упаљен мотор…

“Можда ванземаљци имају матични брод који путује брзо и ослобађа мале свемирске летелице које слободно упадају у планетарни систем на извиђачку мисију“, рекао је професор астрофизике на Харварду, Ави Лоеб.

“Ако је овај објекат природног порекла, требало би да их има више у Сунчевом систему… и чак и ако је већина њих прородна, можда ће се открити да је један од њих вештачког порекла, неки свемирски уређај или отпад ванземаљске цивилизације.“

“Што више проучавам овај објекат, то се он чини необичнијим, што ме наводи да се запитам да ли би то могла бити вештачка сонда коју је послала ваземаљска цивилизација.“

Званично име овог објекта је А/2017 УИ, али је назван “Оумуамуа“, што на хавајском језику у слободном преводу значи “гласник који стиже из далеке прошлости“.

Он је откривен у пројекту Пан-Старрс на Универзитету на Хавајима у октобру.

Објекат у облику цигаре је толико редак да је Међународна астрономска унија морала да пронађе нови систем за каталогизацију.

Међузвездани астероид је означен као И1/2017УИ, где се “И“ односи на међузвездани (интерстеллар) а “1“ јер је први који је икада дошао изван граница нашег соларног система.

Програм вредан 75 милиона фунти, који тражи доказе интелигентног живота изван Земље, назван “Бреактхроугх Листен”, под вођством Стивена Хокинга, покушава да открије доказе о ванземаљској технологији која се емитује из овог објекта.

Објекат је дуг стотинак метара, али је висок и широк само десетак, и његов облик никада раније није виђен у свемиру.

Његова брзина износи 300.000 км/х и указује на то да није гравитационо везан за Сунце и да ће наставити путовање назад у међузвездани простор.

СВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ИСПРЕД НОЋНОГ КЛУБА „НАНА“! Навијач Рада упуцан са два метка, КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ!

Иако научници признају да је природно порекло вероватније, не постоји општа сагласност о његовом пореклу.

Професор Лоеб је рекао да су аргументи против ванземаљског порекла били да објекат прати стандардну “Кеплерову“ орбиту – елиптичку орбиту – обликовану гравитационим силама Сунца.

Благо црвена боја и варирајућа осветљеност су слични објектима у нашем систему. Објекат ће пролетети поред Јупитера следеће године а поред Плутона до 2020. године. “Бреактхроугх Листен” води руски милијардер Јури Милнер.

“Било да је вештачки или не, сигурно ћемо сазнати више о овом објекту“, рекао је Милнер.

Астрофизичари имају теорију да у нашем соларном систему годишње буде између једног и десет “посетилаца“, али се крећу толико брзо да их никада раније нисмо видели.

У научно-фантастичној књизи “Рандезвоус wитх Рама“, аутора Артура Кларка, тим астронома детектује цилиндрични међузвездани објекат који улази у соларни систем, за који они првобитно верују да је астероид. Али, приликом ближег испитивања, они откривају да је то први сусрет човечанства са ванземаљским свемирским бродом.

Током ТВ специјала “У Универзум са Стивеном Хокингом“ на Дискавери каналу.

(ФОТО) НИШТА НИЈЕ СЛУТИЛО НА КОБНУ ПУЦЊАВУ У НБГ: Ово је брачни пар чија се свађа јутрос завршила трагедијом!

“Напредни ванземаљци би можда постали номади, који теже ка освајању и колонизовању било које планете коју би могли да досегну. Ако је тако, за њих има смисла да експлоатишу сваку нову планету, за материјал да изграде више свемирских бродова како би могли да крену даље. Ко зна које би биле границе?“Не знамо много о ванземаљцима, али знамо о људима. Ако погледате историју, контакт између људи и мање интелигентних организама је често био катастрофалан са њихове тачке гледишта, а сусрети између цивилизација са напредним против оних са примитивним технологијама је прошао лоше за оне мање напредне. Цивилизација која чита једну од наших порука би могла бити милијардама година испред нас. Ако је тако, они ће бити много моћнији, и можда у њиховим очима нећемо бити вреднији од бактерије“, рекао је Хокинг.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КУБУРОВИЋ: Закони против хулигана су пооштрени, ТРЕБА ДА СЕ СПРОВОДЕ!

(ВИДЕО) ДРАМА У САД: Пожари у Калифорнији прете да буду највећи икад

Вучић са председником „Хбис групе“ о Железари

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu