facebook
Занимљивости

ЈЕЗИВО НАУЧНО ОТКРИЋЕ! Људи који умиру ПОТПУНО СУ СВЕСНИ ТРЕНУТКА СВОЈЕ СМРТИ!

(ФОТО) ВАТРЕНИ ОБРАЧУН У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ИСПОД БРАНКОВОГ МОСТА: У пивници у Црногорској убијен ВОЗАЧ БЕНТЛИЈА који је пресекао председничку колону, нападач у бекству

Електромагнетна активност коју научници називају и „ширење депресије“ јавља се у људском мозгу у последњим тренуцима живота

То је открило научно истраживање објављено у часопису „Анали неурологије“.

Стручњаци неуролози истраживали су мозак пацијената који умиру, посматрајући снажну активност која се појавила у њиховим мозговима и претходила је коначном гашењу већине виталних органа.

ПАНИКА У БРИТАНИЈИ: Путин ће напасти на досад невиђен начин

Ово откриће сугерише на могућност да је свест присутна и доста времена након што тело оног који умире више не даје знаке живота, те да се та свесност може задржати чак и пет минута пре него што се искључи и људски најсложенији орган – мозак.

Огласио се Лука Лазукић: Нисам тукао Наташу, модрице има од антицелулит масажа

Тим неуролога непрекидно је надгледао сигнале у мозгу деветоро људи који су умирали. Сваки пацијент, од оног у Берлину, до оног у Синсинатију, задобио је фаталне повреде мозга и нису их оживљавали.

Научници су уверени да кад би се људима који умиру имплантирале електроде у мозак, могли би да открију сâм механизам и време у мозгу током процеса умирања.

Открили су да чак пет минута након престанка откуцаја срца, његове мождане станице, односно неурони, могу и даље да функционишу.

(ФОТО) ЛУКА РАДУЛОВИЋ ПОСТАВИО НА ФЕЈСБУК СЛИКЕ ИЗ ПРОВОДА, изашао из кафане и ДОЧЕКАО ГА ЈЕ МЕТАК!

Али управо „ширење депресије“ означава тренутак кад неурони почињу да се гасе пре него што наступи сама смрт.

„Након што крв престане да циркулише телом, ширење деполаризације означава губитак сачуване електрохемијске енергије у можданим станицама и наступају штетни процеси који вероватно воде до смрти“, написао је у научном магазину др Јенс Драјер с Медицинског факултета у Берлину.

(ВИДЕО) Лазански демолирао НАТО Милићку

„Станице умиру тек када крв престане да тече кроз крвоток, јер тако мождане ћелије остају без кисеоника који им служи као гориво за рад. Зато, кад се заустави крвоток, мождане станице још раде на резервама пре него што се комплетно искључе“.

Колико то тачно може да траје, још увек се испитује.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија: Испорука С-300 Сирији одговара изазовима тренутне ситуације

Трамп: САД и Северна Кореја почеле директне разговоре

Америчка грешка у корацима: Нови савез Русије и Кине — због Тајвана

Извор: Srbijadanas.com

Оставите коментар