Земунски клан (Фото: Приватна архива)
Друштво Србија

ЈЕЗИВО! Хијерархија у Земунском клану: Ево како је Душан Спасојевић спроводио терор над својим потчињенима!

С јачањем утицаја у српском подземљу, Душан Спасојевић, вођа „земунског клана“, почиње да спроводи терор међу својим потчињенима. Супротно идиличној слици о неком јединству у банди, стварност је била знатно другачија.

НАТО ПРЕТИ СРБИЈИ: Зажалићете због истраге о бомбардовању!

Спасојевић је подређенима забрањивао да одлазе с породицом на море, свакодневно им је давао задатке да не би били без обавеза, одређивао месечне плате сходно положају у организацији – шефови региона од 1.000 до 3.000 марака, батинаши по 500 марака. Најбоље од њих, а то је била група од 15 чланова, награђивао је правом да добију стан, купе или саграде кућу.

Најмлађи међу њима Душан Крсмановић у сведочењу је описао хијерархију унутар клана:

СРБИНУ ПРЕТИО ЗАТВОР ЗБОГ ПЕЧЕЊА ПАПРИКА У КАНАДИ, А САД ТРАЖИ ОДШТЕТУ ОД 15 МИЛИОНА ДОЛАРА: Ево како је преокренуо систем у своју корист!

– Неко је имао право гласа, неко није, а и међу њима је било разлике. Главни је био Спасојевић, па онда Миле Луковић и Милош Симовић. Рецимо, Спасојевић каже Милошу шта треба да се уради, а потом он преноси осталима. Милош је руководио свим акцијама од 2000. до 2003. Саша Пејаковић из ЈСО увек је био у Спасојевићевом обезбеђењу и завршавао све што је овај тражио. Зоран Вукојевић је био са Спасојевићем у пријатељским односима још док је радио у земунском СУП, а онда му је био шеф обезбеђења.

Крсмановић је навео и да га је често претресало Спасојевићево обезбеђење када је одлазио у Шилерову. Луковића, Милоша и Александра Симовића или Владу Будалу нису никада претресали.

Прва реакција Београда на могућу акцију Лондона против Србије у СБ УН

Чак и у дневној соби, где су стајала четири монитора и приказивала ситуацију око кућа, Спасојевић, Луковић и њихови телохранитељи држали су пиштоље у руци или на столу. Спасојевић је имао обичај да шета по кући с пиштољем и виче: „Ми смо најбољи!“ То му је постао својеврстан поклич.

– Спасојевићу је моћ ударила у главу. Стално је причао да ћемо прво да убијемо овога, па онога, углавном, стално је помињао да неко треба да се убије. Говорио је: ‚Ми смо држава у држави, моћнији смо од државе‘ и просто је убедио чланове клана у ту моћ –  сведочио је Миладин Сувајџић.

Атмосферу у клану пуковник полиције Новаковић описује:

(ФОТО) ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ПОКУШАО ДА УБИЈЕ ММА БОРЦА У ПАНЧЕВУ!

– Сви су били у константном, ужасном страху. Дневно су се плашили за живот. Спасојевић што је наредио – ликвидације њихових људи, направио је монструозно. Читава екипа је знала шта ће се десити неком ко побегне, почне нешто друго ради или хоће да изађе из њиховог круга. Марка Петровића су убили због неке измишљене приче да је планирао да отме Спасојевићеву ћерку док је он био у затвору.

С Петровићем су најбољи другови били Милан Јуришић и Душан Крсмановић, њаставља Новаковић:

РУСИЈА ХОЋЕ ВОЈНУ БАЗУ У СРБИЈИ! Виктор Колбановски руски експерт за Балкан: То би био одговор на америчко присуство на Косову И ЊИХОВУ БАЗУ БОНДСТИЛ!

– Баш њима је Спасојевић наредио да ликвидирају Петровића. Његовим најбољим друговима. Петровићево тело умотали су у врећу, ставили у огромну торбу купљену на бувљаку и одвезли се до шумице крај ауто-пута наспрам аеродрома. Тело су бацили у припремљену рупу и закопали га. Пронашли смо тело после Крсмановићевог признања, иначе га никада не бисмо открили. Страшно шипражје, иако с пута не изгледа тако. На глави му је остао пешкир који су му обмотали да крв не би много цурила. Свукли су га скроз, само у гаћама је остао, поред њега су бацили кесу с дискетом и његове патике. Ништа више. Тако је тешко и ружно било видети како су га спаковали… Као кера!“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: Срби могу имати слободу само кад имају своју државу

НЕВЕРОВАТНО: Уместо есеја, професорки грешком послао фотографију о којој сада сви причају. Њена реакција ће вас одушевити!

КАКВУ СУДБИНУ ДОНОСИ ВЕНЧАЊЕ У МАЈУ: Ако сте планирали свадбу за овај месец, пазите се, ово може да вам се деси!

Извор: Еспресо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon