Друштво Србија

ЈЕЗИВЕ ПОСЛЕДИЦЕ БОМБАРДОВАЊА! ПОРОДИЦЕ ЖРТАВА И ДАЉЕ ЧЕКАЈУ ИСТИНУ: Рак покосио седам од осам радника на репетитору РТС на Пљачковици!

Седморица од осморице радника врањског "Водовода" који су били задужени да поставе заштитну ограду око репетитора РТС на Пљачковици, брду изнад Врања, након бомбардовања осиромашеним уранијумом 1999. умрла су од карцинома. Радници "Водовода" су на бомбардованој Пљачковици проводили пуно радно време, јели су и пили на брду, све време док нису завршили посао, речи су којима чланови њихових породица почињу исповест.

НОГО ЗАПОЧЕО ПРЕВРАТ У ДВЕРИМА! Хоће да смени Ђиласовог слугу Бошкића и успостави владавину вешала! Савез за Србију воде НЕУРАЧУНЉИВИ!

Породица Јовић једна је од многих са југа Србије која ће покренути тужбу против НАТО. Отац породице Мирослав Јовић умро је од карцинома плућа. Мирослав је, како Курир сазнаје, један од осморице радника врањског „Водовода“ који су били задужени да поставе заштитну ограду око репетитора РТС на Пљачковици.

ТОТАЛНО РАСУЛО У СЗС: ЂИЛАС У БРИСЕЛУ ПЉУВАО СВЕ КОЈИ СУ УЗ РУСИЈУ Ного побеснео: Шта ми онда радимо у твом Савезу?!

– Њих осморица су отишла да рашчисте тај терен и да га ограде како би цивили били заштићени. Неколико дана су радили на терену. Њихови претпостављени су се бунили, али су од тадашњег Градског штаба за ванредне ситуације добили гаранције и уверавања да тај простор није озрачен и да људи могу да иду тамо без икакве заштите – прича Марко Јовић, син покојног Мирослава.

Он каже да је једини мотив што ће породица тужити НАТО и што је покренуто све то након толико година да се сазна истина о томе колико је здравље грађана са овог подручја угрожено, што је последица бомбардовања осиромашеним уранијумом.

НОВИ СУКОБ НА ЛИНИЈИ НОГО-ОБРАДОВИЋ: Потврђују се писања портала Говори Србија

– Мука ми је више да слушам како сви говоре да нема никаквих последица након бомбардовања, а велике су. Сваког дана смо у нашем граду сведоци колико младих људи се разболева и, нажалост, умире. Имам примере из окружења међу својим друговима чије је здравље угрожено, а у питању су тешка обољења која су последица бомбардовања репетитора на Пљачковици осиромашеним уранијумом. Хоћу да се сазна истина, да људи знају где ми живимо, колико је загађено и какав ваздух удишемо и какву воду пијемо, шта једемо. Много је здравије да се купи генетски модификовани парадајз него поврће узгајано у селима надомак Врања – сматра Марко.

ДВЕРИ ОСТАЈУ БЕЗ ПОСЛАНИЧКОГ КЛУБА – БОШКО ИСКЉУЧУЈЕ НОГА!

Његов отац Мирослав је преминуо 2004. са 52 године.
– Добио је рак плућа и штитасте жлезде. Био је потпуно здрав човек, разболео се у јуну 2003. Шта је он све преживео, какви су то болови били… Од њих осморице само је један човек жив, али и он има здравствених проблема. Отац се лечио у Врању, Сурдулици и Београду. У октобру је болест напредовала, појавиле су се метастазе, преминуо је почетком 2004. у страшним мукама – каже Марко.

Четири дестинације
Радиоактивност 10.000 пута већа

ВЕДРАНА РУДАН О НАПАДУ НА СРПСКЕ ВАТЕРПОЛИСТЕ: Нису криви дивљаци, јер су глупи и зли, већ штакорица са Пантовчака и премијер Републике Штакорије!

Резултати истраживања са четири дестинације Рељан, Боровац, Братоселце и Пљачковица, где је гађан репетитор, показали су да је на тим бомбардованим локацијама на југу Србије неколико десетина хиљада пута концентрација радиоактивности била већа од стандарда. Овај податак обелоданио је у Врању, на једној од трибина у организацији Удружења уранијумских жртава „Пљачковица 99“, др Радомир Ковачевић, аутор књиге „Истина о уранијуму“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СЛАВИМО СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА! Данас никако не чините ове ствари иначе ће вам живот бити тужан и празан без благослова овог свеца!

ЛОЦИРАН МУЏАХЕДИН УБИЦА: Един Гачић се крије у близини арапског насеља у Хаџићима

ПАТРИЈАРХУ ПРЕТЕ ОДСЕЦАЊЕМ РУКУ! Хрвати упозорили Иринеја, па упутили ЈЕЗИВУ поруку Србима! На овакву пропаганду би Гебелс био поносан!

(ВИДЕО) ОПШТА ТУЧА У БАЗЕНУ! Севале песнице у руском дербију!

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat