Политика Србија

Јеремић гура Двери на листу опозиције, ДС против!

БЕОГРАД - Вук Јеремић, председник ЦИРСД-а и кандидат на претходним председничким изборима, покушава да на заједничку листу опозиције за београдске изборе убаци и Двери Бошка Обрадовића, а лидер Демократске странке (ДС) Драган Шутановац је против тога, пише "Блиц", позивајући се на незванична сазнања.
Вук Јеремић (Фото: Синхуа)

Јеремић практично настоји да буде мост који ће помирити непомирљиво, па је питање колико су његова настојања реална, наводи београдски дневник у данашњем издању.

Позивајући се на неименовани извор близак Јеремићу, „Блиц“ пише да Јеремић од повратка у Србију одржава контакт са лидером Двери Бошком Обрадовићем, са којим је наводно више пута разговарао о међусобној сарадњи, а о томе је, напомиње, било речи и пред председничке изборе.

„Како се приближавају градски избори, контакт су интензивирали и сада покушавају заједно да партиципирају у оквиру једне опозиционе колоне“, каже неименовани саговорник листа.

Извор „Блица“ близак Јеремићу истиче да се он залаже за једну листу и да су за њих прихватљиви партнери сви они који су истинска опозиција актуелној власти.

dveri.rs

„Прихватљиво нам је да на тој листи буду и Двери, а и Зоран Живковић – упркос очигледном труду да увреди Вука Јеремића,“ наводи извор и додаје да они на то неће реаговати јер је циљ смена власти, а не свађе у опозицији.

Исти извор истиче да је, ипак, за Јеремића приоритетни политички партнер – Саша Јанковић са којим, каже, има висок степен разумевања по најважнијим политичким питањима.

„Блиц“ напомиње да идеја о интеграцији Обрадовића на исту листу, у редовима демократа није дочекана са одобравањем и да је познато да одраније постоји анимозитет између Шутановца и Обрадовића.

Београдски лист подсећа да је Шутановац изразио уверење да би „ДС и Двери у коалицији имале чак и мање гласова него да на изборе изађу појединачно у две колоне“.

Ипак, „Блиц“ наводи да од извора блиског врху демократа сазнаје да ће Јеремић сигурно покушати да угура Двери на листу.

„Све чешће се говори да су Јеремић и Обрадовић десна коалиција која треба да наступи заједно. Међутим, пошто су Двери ‘хард цоре’ чак и за Јеремића, он ће покушати да их потури на једну листу са нама. То ће тешко ићи, пошто би нас бирачи жестоко казнили“, наводи неименовани саговорник листа.

То за „Блиц“ потврђује и председник Извршног одбора ДС Радослав Милојичић, који каже да „политике ДС и Двери нису компатибилне, и да се при том разликују не у нијансама, већ у суштинским вредностима“.

„Не постоји могућност да погазимо политику и вредности за које се 27 година боримо због било кога, па и због Двери“, истиче Милојичић.

Извор: Блиц, Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАДИЦИОНАЛНИ СРБОМРЗАЧКИ: Томпсон и ове године на прослави ,,Олује“

ДАЧИЋ О КОСОВУ: Треба разграничити шта је српско, а шта албанско

ТАДИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Дај Косову столицу у УН!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed