Извор: vs.rs
Uncategorized

ЈЕДИНИЦЕ ПВО У АКЦИЈИ: Одржана ноћна вежба 250. ракетне бригаде Војске Србије

Припадници Првог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за ПВД синоћ су у касарни „Мајор Драгутин Гавриловић“ у Зуцама реализовали показну вежбу „Ракета 2017“.

Кроз неколико радних тачака припадници ракетно-техничке батерије Првог ракетног дивизиона су презентовали борбени рад у ноћним условима уз коришћење расвете за технички положај у пољским условима рада. Презентоване радне тачке обухватиле су комплетан процес припрема ракета за ватрену употребу у складу са технолошким процесом. Иако су процеси који су презентовани временски нормирани, тежиште је било на правилности у раду.

Извор: vs.rs

Заменик командира ракетно-техничке батерије капетан Миљан Марковић истиче да је висок степен обучености припадника јединице кључан за успешну реализацију задатака у оваквим условима.

Пуковник Милан Поповић, заступник команданта 250. ракетне бригаде за ПВД, је обраћајући се припадницима ракетно-техничке батерије похвалио њихов рад и залагање истичући да је доста труда и времена уложено у овај процес како би се испоштовали сви сегменти неопходни за остваривање предвиђеног циља.

Извор: vs.rs

У завршној анализи вежбе пуковник Поповић је оценио да је вежба правилно реализована и да је циљ у потпуности остварен. Нагласио је да вежбе оваквог типа треба што чешће организовати како због обуке пре свега младих старешина тако и обуке јединица у целини.

Извор: Војска Србије

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мистерија која потреса Српску: Шта се крије иза крађе „Дејтона“

КиМ: Увредљиви графити против Срба повратника

Чистка Срба из црногорске војске

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu