Foto: Pritnscreen/RTS
Друштво Србија

ОН ЈЕ ПРОФЕСОР КОЈИМ СЕ СРБИЈА ПОНОСИ! Марко је и поред породичне трагедије одлучио да се такмичи како би освојени НОВАЦ ДАО БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ: Иако ми је оцу било 40 дана нисам одустао знајући да можда могу да помогнем неком детету!

Жеља да се помогне оболелим малишанима и успомена на оца који је преминуо у току његових припрема за учешће у квизу, били су мотив Марка Протића да се у „Слагалици“ одрекне своје награде у хуманитарне сврхе.

Учествујући у најпопуларнијем домаћем квизу, Марко, професор математике у основној школи у Љубовији, освојио је новчану награду од 50.000 динара, а онда је на крају такмичења, захваљујући се на награди, изговорио реченицу која је дирнула гледаоце.

ЖАРКУ ЛАУШЕВИЋУ ПОЗЛИЛО! Хитна помоћ одмах дошла у Земун!

(ВИДЕО) ФИЛМСКА ПЉАЧКА ЗЛАТАРЕ: Разбојници упали у радњу, полупали излоге и покупили накит, а када су истрчали дочекала их је мотка!

– Ја бих хтео овом приликом да кажем да ћу освојену суму поклонити Удружењу “Подржи живот” у спомен на мог покојног оца Раденка Протића – рекао је Протић.

Професор математике открива да је од самог почетка знао коме ће, уколико је освоји, уручити награду. Мотив је, како каже, била информација до које је дошао у вибер групи својих „класића“ из војне гимназије, који су разговарали како да помогну гимназијском другу, припаднику Војске Србије Марку Кујунџићу из Ужица, чије је дете болесно.

ОТКРИВАМО ШТА СЕ ДЕШАВА У САВЕЗУ ЗА СРБИЈУ: Ђилас прави пакт са ДС, Јеремићу шут-карта!

(ВИДЕО) ШОКАНТАН СНИМАК ИЗ ХИТНЕ ПОМОЋИ СВЕ ЗГРОЗИО: Медицински радник ударао је пацијента без свести саламом по глави

– Тако да сам већ тада одлучио да уколико освојим било какву новчану награду да је уступим неком хуманитарном удружењу које се доказало у својим акцијама прикупљања помоћи за малишане којима је потребно хитно лечење, а чији родитељи нису у стању да обезбеде потребан новац за оздрављење свог детета. Свесни смо, на жалост, колико се деце у Србији лечи на тај начин, путем прикупљања помоћи СМС порукама или у акцијама организација као што је Удружење „Подржи живот“ – каже Протић.

Марко је пре учешћа у „Слагалици“ доживео породичну трагедију због које је у једном тренутку чак и размишљао о одустајању од учешћа у квизу који је, како каже, „ипак забавног карактера“. Наиме, Протић је у јануару био на тестирању за квиз, а његов отац Раденко у фебруару је преминуо.

ДЕА ЂУРЂЕВИЋ САСЛУШАНА У ТУЖИЛАШТВУ: Несрећа се десила у два минута, живот ми се променио заувек!

СУПРУГ ПОПУЛАРНЕ ПЕВАЧИЦЕ ПОГИНУО У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ?! Остала сама са малим дететом!

– Оцу је било тачно 40 дана, требао сам да му дам читуљу у новинама, када су ме звали из „Слагалице“ са обавештењем када је снимање. Размишљао сам шта чинити, да ли да одем и учествујем. На крају, имајући као мотив могућност да помогнем неком детету ако освојим новчану награду, укућанима сам саопштио да ћу се ипак појавити у квизу и да ћу помен оцу дати на РТС-у – објашњава Марко.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) РУСИЈА И КИНА ПОКАЗАЛЕ ЗУБЕ АМЕРИЦИ! ПУТИН И СИ позвали САД ДА ВРАТИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ на своју територију!

СЕВЕРНА КОРЕЈА ОСУЛА ПАЉУБУ ПО АМЕРИМА: Они изазивају сукобе, а нас називају „ОДМЕТНИЧКОМ ДРЖАВОМ“!

,,СРБИ И РУС СУ КРИВИ ШТО СУ ИХ АЛБАНЦИ ТУКЛИ!?“ Никад срамнији говор команданта Бондстила!

Ухапшен Црногорац са 41 идентитетом!

(ВИДЕО) Језив снимак са Бранковог моста: Мртва свиња плута водом, донеле је стравичне поплаве

Курир.рс/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu