Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ЈАНКОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О УЦЕНАМА: ДС тражила да не правим странку, Живковић тражио функцију!

Председник ПСГ Саша Јанковић изјавио је да је ДС као услов за подршку на председничким изборима од њега тражила да не прави странку, као и да је Зоран Живковић после избора захтевао функцију у Покрету.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ СТРАВИЧНИ СНИМАК НЕСРЕЋЕ НА АУТОПУТУ У КОЈОЈ ЈЕ СТРАДАЛО ДЕТЕ!

Он је навео да ПСГ жели савез са целом аутентичном опозицијом у вези фер изборних услова, али да може да се уједини „само са идеолошки сличнима“.

Јанковић је за НИН истакао да су га из ДС-а после избора позвали на Главни одбор и потапшали по рамену.

Асад одговорио Трампу који га је назвао „животињом“

– Када сам схватио да је за руководство те странке „то било то“, почео сам да правим Покрет као удружење грађана. Ни то им није било право, а ја људима из Апела 100 када смо разговарали шта ћемо даље, чак и кад је већина желела странку, нисам рекао због чега странка није опција. Љутили би се на ДС, а ја сам желео да оставим простор за најближу сарадњу наших организација, да ДС добије место у председништву Покрета – навео је Јанковић.

СИРИЈУ РАКЕТИРАЛО 28 ИЗРАЕЛСКИХ АВИОНА: Ево шта су Сиријци оборили

Како је додао, онда је ДС рекао да не жели у савез са Покретом.

– И нисам реч рекао, нити их је ико критиковао због тога. Када је ПСГ одлучио да са ДС „прекинемо планове“ о заједничком наступу на београдским изборима, нисмо до краја изнели сва сазнања, која су се после показала као тачна. ДС је тврдио и да је резултат председничких избора у ствари њихов. Оћутао сам и то. Демантовали су их тек избори у Београду, али штета је начињена – навео је Јанковић.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ПЛАНЕ У СМЕРУ КА БЕОГРАДУ: Погинуло дете које је невезано спавало на задњем седишту кад је ауто ударио у возача комбија који је изашао да види где је квар

Живковић тражио функцију

Он је рекао да је оћутао да је Нова странка Зорана Живковића хтела да се удруже, али да је њен лидер тражио да буде председник Извршног одбора ПСГ.

– Нисмо се сложили у томе и Нова је наставила својим путем, а људи из те странке су мислили да сам их заборавио. Један грађански покрет поставио ми је као услов за сарадању да ПСГ не сарађује са било којом странком. А човек који је то изговорио, председник скупштине тог покрета је члан СПС. Одбио сам тај сулов и прећутао све – навео је Јанковић.

Можемо само са идеолошки сличнима

Он је навео да ПСГ не може да се уједини са политичким организацијама, које, „баштине идеје национализма, оспоравају остваривање Уставом гарантованих људских права, величају људе оптужене за ратне злочине, чији кадрови сматрају да је учење енглеског језика штетно за децу“.

КУПИЛА ЈЕ ПСА ЗА 150 ЕВРА, сад не може да верује ШТА ЈОЈ ШЕТА ПО КУЋИ!

– Можемо и са њима да се боримо да нико не покраде изборе, али једно нисмо и нећемо бити, све и када би нам неко гарантовао да ћемо тако добити власт. Сарадња целе опозиције и заједнички наступ на стварању елементарних услова за поштене изборе, ни више ни мање од тога – додао је Јанковић.

Он је рекао ПСГ не жели да враћа Србију у период ДОС-а, већ хоће да гради „будућност бољу од прошлости коју смо имали“.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО ОД НАДАЛА: Шпанац изјавом о Новаку подигао Србију на ноге!

– Неоспорно је да ову власт можемо сменити само уједињени, али не око новог вође, већ око заједничких циљева којима је СНС супротност и препрека. А не да уједињени жмуримо пред проблемима и одлукама које нисмо донели и нећемо да доносимо док не победимо – истакао је Јанковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ: Са Србијом не може да се разговара језиком ултиматума и претњи!

(ВИДЕО) АМЕРИ СЕ УПЛАШИЛИ, ПА ПОПУШТАЈУ! Трамп поново хвали Кима: Верује да лидер Северне Кореје жели да уведе своју земљу у стварни свет!

АСАД: На Блиском истоку се води нова врста светског рата

Извор: republika.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon