mc.rs
Политика Србија

Јанковић најављује нереде на улицама Србије

Саша Јанковић, лидер Покрета слободних грађана, својом јучерашњом изјавом да „без протеста Вучић не може да се сруши” отворено је најавио да планира нереде на улицама Србије.

На питање да ли ће се придружити протестима које је за јесен најавио његов бивши коалициони партнер Драган Шутановац Јанковић је дословно рекао:

– Верујем да се без коришћења права на окупљање, а то је основно људско право, не може срушити Александар Вучић… Ми морамо бити спремни да победимно АВ на изборима, и то са 10 одсто разлике да бисмо можда дошли у ситуацију да се свађамо око један одсто због крађе, као у време Милошевића… И кад га победимо, ми морамо бити спремни да ту победу одбранимо, коришћењем права на окупљењем… Не као што Вучићева пропаганда каже насиљем и насилним протестима, грађани имају право да се окупе кад год хоће на јавном месту и искажу своје политичке ставове… Да, мораћемо то да радимо – рекао је Јанковић.

Занимљиво је пак да је, како сазнајемо од извора из ДС-а, лидер те странке Драган Шутановац шокиран Јанковићевим најновијим изјавама и да је велико питање да ли ће му уопште дозволити да се укључује и придружује протестима које он буде организовао.

Потпредседник СНС-а Миленко Јованов каже да Саша Јанковић очигледно доживљава узбуђење од саме помисли на нереде.

-Као и на немире, претње смрћу и слично. Кад год има прилику, он или подржава оне који прете Вучићу и његовој породици, или сам најављује некакве сличне ствари. Србија је стабилна и уређена земља и то не могу да промене људи који се узбуђују на нереде и немире, па макар се звали и Саша Јанковић. Само, поставља се питање за чији рачун ће те немире и хаос да изазивају. За рачун грађана и државе Србије сигурно не – коментарише Јованов.

И посланик СНС-а Владимир Ђукановић сличног је мишљења.

-Јанковић није наш противник, јер наш противник не може бити неко ко нема никаву идеју, а он је нема дефинитивно, он је једно несрећно створење које је опасност по друштво. Добро је да је сада открио своје методе, јер је то суштина његове политике и његовог покрета, само мржња према Вучићу, нема никаву идеју шта би радио боље од нас. Видљива је, понављам, искључиво пука мржња и пакост, која ће га појести на крају – каже Ђукановић.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић уверен је да Јанковић причама о протесту само жели да привуче гласаче десничарског блока.

Извор: Ало

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сусрет министара одбране Србије и Мађарске

Нове америчке ракете су поклон за Путина

БРУКА: Хрвати признали да нам продају шкарт робу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun