Православље Србија

ЈАКЕ РЕЧИ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА: Песимисти су људи чија душа није способна за ОВЕ 3 ствари

Неће вас официрски мундир учинити храбрим, ни свештеничка мантија милосрдним, ни судијска тога праведним, ни министарска фотеља моћним, ако душа ваша није испуњена храброшћу и милосрђем и правдом и моћи.

(ВИДЕО) СВА ДЕЦА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У СФРЈ ИМАЛА СУ ДОСИЈЕ: Српска новинарка се дочепала свог и оно што је писало у ЊЕМУ за њу је био ШОК!

Ви морате имати душу која ће бити способна за три ствари:

1) да поднесе живот

2) да заволи живот

3) да жртвује живот.

ТАЈНА ОПЕРАЦИЈА СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Како је из опкољене касарне 1992. године спасено 170 официра

Такву душу ви нећете никад имати ако сте песимисти. Песимист не може жртвовати свој живот зато што живот за њега нема вредности. Кад човјек даје нешто што воли, он жртвује, кад даје нешто што мрзи, он не жртвује, но баца.

Песимист, даље, не може вољети живот зато што му се чини без довољног смисла и без довољно радости. Живот је за њ бесмислица и бол, а бесмислица и бол, или бесмислен бол не може се вољети. Песимист, најзад, не може ни подносити живот из истог разлога из кога он не може ни вољети живот. Бол коме човјек види смисао и крај може се поднијети, но бол коме човјек нити види смисао ни крај не може се поднијети. А живот је за песимисте бесмислен и бескрајан бол.

ГЛЕДАЛА ЈЕ КАКО АЛБАНАЦ ДРЖИ НОЖ ПОД ГРЛОМ ЊЕНОГ МАЛОЛЕТНОГ СИНА: А онда му је рекла нешто толико пркосно, да је одмах устукнуо!

Ако сте песимисти, дакле, онда ви нећете моћи ни жртвовати, ни вољети, ни поднијети живот. Душа наша неће бити способна ни за једну од ове три ствари.

НЕИСПРИЧАН ДЕТАЉ: Енглези у Рамбујеу викали: “Ако ви не потпишете, не можемо бомбардовати Србе”

У сва три последња случаја нити ћете ви бити од какве вриједности за живот, нити ће живот бити од какве вриједности за вас. У сва три случаја живот ће вас у својој вјечитој хитњи презриво погледати и пројурити мимо вас. Као хучна и сребрна река пројуриће живот мимо ваше песимистичке баре, из које ћете се ви узалуд бацати на њ блатом и клеветом. Мислите ли да ћете замутити живот? Не, замутићете само свој поглед и своју душу. Мислите ли да ћете својим песимизмом зауставити и уништити живот?

(ФОТО) ИСТИНА О ЗЛОЧИНИМА ЗАПАДА! ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: На њој је приказано све НАЈГОРЕ И НАЈПОТРЕСНИЈЕ У ЉУДСКОМ РОДУ!

Ваш песимизам – то је ваш немоћан пркос животу. Од тога пркоса болујете и трпите ви, као дио живота, а не живот као цјелина. Песимизам ваш је бол и трпљење на првом месту за вас који сте жудни радости. Он је бол и трпљење и увреда за вашу отаџбину, која вас подиже да прослављате себе и њу у својим дјелима, а не да сједите и плачете на обалама Саве и Дунава у ропству свога песимизма, као што су сједјели и плакали стари Израиљци на ријекама вавилонским, у ропству цара Навуходоносора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОБЕДА СРПСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Из Брисела УКЛОЊЕНА сва обележја ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО!

(ВИДЕО) ТОМА ЈЕ У СВОЈИМ ПЕСМАМА ВОЛЕО ДАНКУ, ЉИЉАНУ, ЈЕЛЕНУ: А сад откривена тајна којој СРПСКОЈ ПЕВАЧИЦИ је посвећен овај ХИТ!

ТРАЖИЛИ НЕСТАЛИ МАЛЕЗИЈСКИ АВИОН, ПА НАИШЛИ НА НЕШТО САСВИМ НЕОЧЕКИВАНО: Ево шта су сонари открили на дну океана

НЕИСПРИЧАН ДЕТАЉ: Енглези у Рамбујеу викали: “Ако ви не потпишете, не можемо бомбардовати Србе”

ГОЈКОВИЋ: Циљ комисије за последице бомбардовања је истина!

ЗАХАРОВА: САД и Турска подржавају Приштину у формирању војске Косова

Извор: Опанак/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Thu
28°
Fri
17°
Sat
20°
Sun