Alo/Beoinfo
Друштво Србија

ИЗНЕНАЂЕЊЕ Мали сачекао петомилионитог путника, нећете веровати ко је то!

На Аеродрому Никола Тесла данас су премијерка Ана Брнабић и градоначелник Београда Синиша Мали дочекали петомилионитог путника за ову годину.

ИСПОВЕСТ СТАНЕ, СУПРУГЕ ПОЛИЦАЈЦА КОЈИ ЈЕ УБИО МИРОСЛАВУ И СЕБЕ: Много сам га волела! Били смо срећна породица док у наш живот није ушла ОНА

Градоначелник Београда Синиша Мали и председница Владе Србије Ана Брнабић присуствовали су данас дочеку јубиларног петомилионитог путника на Аеродрому „Никола Тесла“.

Јубиларни, петомилионити путник је спортски коментатор Небојша Вишковић!

Вишковић је јутрос отпутовао за Лондон, а као награду је добио две авионске карте за било коју европску дестинацију и годишњу пропусницу за лаунџ део Аеродрома „Никола Тесла“.

Градоначелник Синиша Мали је истакао да је данашњи догађај још један доказ колико су се Србија и Београд променили на боље у последње три и по године.

НЕ НАСЕДАЈТЕ! Србима нуде посао из снова, а иза свега се крије велика превара!

Он је додао да је као Београђанин, веома поносан што наш град има најбољи аеродром и авио-компанију у региону, никада већи број гостију и туриста, и што су привредна активност и број инвестиција рекордни.

– Добио сам извештај за новембар, када је забележен рекордно мали број незапослених у Београду, 88.120, а сигуран сам да нас у децембру очекује ново померање те границе. Желим да захвалим Влади Републике Србије и председнику Србије Александру Вучићу који је био покретачка снага свега овога још 2013. године. Неке одлуке својевремено нису биле популарне, али данас када видимо резултате, поносни смо на све промене које су направљене у Србији и Београду – истакао је Мали и подсетио да је био део тима који је 2013. године, испред Владе Републике Србије, преговарао са компанијом „Етихад” око заједничког улагања у тадашњи „Јат Ервејс”.

УБИЈЕН ДЕЧАК У ПАНЧЕВУ: Избоден оштрим предметом у УГОВОРЕНОЈ ТУЧИ?!

Alo/Beoinfo

– Тада је то била компанија на ивици банкрота и егзистенције, а данас имамо најбрже растућу и најбољу авио-компанију у региону. Такође, аеродром „Никола Тесла” је компанија са највећим растом обима пословања у овом делу Европе. Економске реформе су на правом путу, стопе раста домаће привреде су све веће, а стопа незапослености, како у Србији, тако и у Београду, никада није била мања. То је управо идеја којом смо се водили 2013. године. Стабилна и јака национална авио-компанија утиче на раст аеродрома, али и комплетне привреде наше земље – рекао је Мали, који је и председник Надзорног одбора „Ер Србије“.

Он је рекао да очекује још боља времена за аеродром „Никола Тесла”, веће инвестиције и већи број путника, а до краја године 5,3 милиона путника.

– Број путника који пролазе кроз аеродром су најбољи показатељ колико се једна земља мења. То све значи више пословних људи, гостију, туриста и коначно – домаћих путника и економског развоја. То је циљ за који се боримо и од којег нећемо одустати. Надам се да ћемо се ускоро поново овде окупити поводом неког новог јубилеја – закључио је Мали.

Холанђанин који обожава Србију: Слави славу, жели да се ожени Српкињом, а уме чак и прасе да испече и игра коло

Премијерка Ана Брнабић је честитала Аеродрому тај значајни резултат и најавила да ће данас бити познато ко ће дати понуду за концесију за Аеродром,.

– Велика је ствар први пут у 55 година постојања Аеродрома имати у једној години више од пет милиона путника. То је потврда напретка целе Србије и резултата претходне и актуелне владе. Све што радимо доводи људе у Србију, а људе из Србије у свет. Добро пословање Аеродрома „Никола Тесла“ се позитивно одражава и на буџет Републике Србије. Србија је на правом путу и са оваквим успесима које смо постигли, сигурно ћемо лакше наставити да се крећемо у правом смеру – рекла је Брнабицћ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БОШКО ЗОРАНИ И ЗОРАНУ: Морална беда – не знате шта причате!

ЖАНДАРМИ ОСУЂЕНИ НА УСЛОВНЕ КАЗНЕ од по шест и осам месеци за пребијање Андреја Вучића и Предрага Малог!

Анкете: Руси највише верују Путину и Шојгуу

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon