Pixabay
Друштво Србија

ИЗГОРЕЋЕМО! Алармантан пораст температуре на Западном Балкану, БИЋЕ НАМ КАО У РЕРНИ!

Температура на територији Западног Балкана ће у скоријој будућности расти за 1,2 степена, а до краја века могуће и за више од пет степени, упозорено је у Студији о климатским променама на Западном Балкану коју је данас објавио Савет за регионалну сарадњу (РЦЦ).

(ВИДЕО) ЛИКВИДАЦИЈА ДЕЈАНА ИСПРЕД ХОТЕЛА: Изрешетан отац шефа крушевачког подземља! Био осумњичен за убиство зубара, а онда ослобођен због ДНК БРАТА БЛИЗАНЦА!

У студији се указује да ће температура неминовно наставити да расте од 1,7 до четири степена, у зависности од резултата глобалних настојања да се смањи емисија гасова с ефектом стаклене баште.

Подаци о климатским променама у региону указују и на „напредовање суптропске климе даље на север, при чему ће приобална и јужна подручја бити веома врућа и сува током летњег периода, чије ће се трајање, према очекивањима, продужити за један до два месеца у периоду од скоре будућности до краја века“.

(ХИТ ВИДЕО) ОВАКО ИЗГЛЕДА КАД СЕ ПУТИН ЉУТИ… И ТО НА НЕМАЧКОМ! Одбрусио аустријском новинару, јер га је константно прекидао током интервјуа!

– Анализе климатских промена у региону, генерално, потврђују да су здравље људи, сигурност и квалитет живота у великој мери осетљиви на природне непогоде и губитке услед временских прилика – саопштио је РЦЦ.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ: Нудили му хиљадарку и подсмевали се јер је њихов син хтео да силује Зорановог

Истраживање показује да су неки од сектора у којима ће се осетити највећи утицај климатских промена пољопривреда и шумарство, у виду смањење квалитета хране, ерозија, деградације земљишта, ризика од распрострањеног пропадања шума.

Климатске промене могу да утичу и на смањење воде за пиће, а последице ће се одразити и на здравље људи, јер може изазвати већу учесталост топлотних удара, продор нових векторских заразних болести и друге последице.

(ВИДЕО) УЖАСНО! ПОКУШАЛА ДА СЕ УБИЈЕ ДЕВОЈЧИЦА (15) која на језивом снимку БРУТАЛНО ТУЧЕ СВОЈУ ДРУГАРИЦУ!

У студији је изнесен низ препорука за смањење терета који је на појединачним економијама Западног Балкана у погледу решавања питања везаних за климатске промене, а посебно с обзиром на недостатак људских ресурса и других капацитета, кроз унапређење и усредсређење на регионалну сарадњу.

СТУПИЛА НОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ: 30 дана затвора и новчана казна за ОВЕ ПРЕКРШАЈЕ!

Као кандидати и потенцијални кандидати за приступање Европској унији, додаје се у саопштењу, све економије Западног Балкана су мотивисане да поштују Париски споразум и остваре циљеве смањења емисије штетних гасова до 2020, односно 2030. године које је поставила ЕУ, као и да повећају енергетску учинковитост и производњу електричне енергије из обновљивих извора.

КАТАРИНУ (22) ЈЕ МУЖ МИЛАН УБО 17 ПУТА НОЖЕМ ДОК СУ ИМ СИНОВИ СВЕ ПОСМАТРАЛИ: А онда је урадила нешто што јој је сачувало живу главу!

Према ранијем истраживању РЦЦ, Балкански барометар за 2017. годину, 73 одсто људи у региону сматра да су климатске промене проблем. Међу предузећима из региона 77 одсто су рекла да су предузела одређене мере или активности у циљу смањења штетног утицаја на околину, док је њих 21 одсто признало да не ради ништа да умањи ризик по животну средину.

(ВИДЕО) ЂОКОВИЋ ПОТПУНО УТУЧЕН: Људи, не знам, не знам шта ћу да радим!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ: Србија ће увек поштовати ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ

Пуцњава на хрватско-словеначкој граници, насртај на полицију

ШЕШЕЉ ПРЕТИО ШАПИЋУ: Николу да ми вратиш на посао чим изађе из кућног притвора или

НИКО НИЈЕ БЕЗБЕДАН! НАТО и ИСИС спремају хаос на Мондијалу

Извор:Бета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu