Регион

Изгореће Црна Гора, али Русе звати неће (ВИДЕО)

Режим у Подгорици не тражи помоћ руских хуманитараца из Ниша, јер више води рачуна о политичким поенима на међународном плану неголи о интересима грађана и народа.

Црногорске надлежне службе и добровољци већ данима бију битку са серијом пожара која је захватила већину приморских општина као и главни град Подгорицу.

Ситуација је нарочито драматична на подручју Боке и полуострву Луштица, где се борба с ватреном стихијом практично води за спас сваке куће појединачно, а током ноћи ватрогасци и мештани успели су да одбране од пламена манастир Светог Архангела Гаврила.

У медијима је такође запажено да иако је помоћ из иностранства, која би олакшала напоре ватрогасаца, званично затражена, за сада од ње нема нема ништа, па је сва тежина ситуације остала на плећима домаћих снага.

Нарочито је упадљиво одсуство било какве помоћи од стране НАТО партнера, с обзиром да је аргумент притицања у помоћ од стране алијансе у сличним ситуацијама до јуче у Црној Гори коришћен као један од кључних у кампањи за увлачење земље у тај војни савез.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хрватски генарал: Пожари у Хрватској и Црној Гори су подметнути, криви су…

Венецуела на ивици грађанских сукоба, Америка прети санкцијама

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар