Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)
Регион

ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРЕТИ: Нема трећег ентитета без рата и конфликта

Бошњачки члан Председништва БиХ навео да таквим својим изјавама даје упозорење свима који желе да поцепају БиХ.

(ВИДЕО) УБИЈАЈУ СВИРЕПО И БЕЗ ОКЛЕВАЊА: Ево ко су Тахрир ал Шам, убице руског пилота! БРУТАЛНИЈИ ОД ЗВЕРИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас да Хрвати „не могу да добију трећи ентитет у БиХ без конфликта и рата“.

„Око 60 одсто Хрвата живи измешано са Бошњацима у БиХ. Куда би извукли ту линију трећег ентитета, коју нису успели 1993. са ХВО-ом да извуку. То су бесмислице које служе за властито гласачко тело и притисак на Бошњаке“, рекао је Изетбеговић у емисији ХРТ-а „Недељом у два“, одговарајући на питање да ли је реалан трећи ентитет у БиХ.
ХЕРОЈИ СА KОШАРА ОГОРЧЕНИ НА ГЛУМЦА: Сергеј, нек се твојима деси исто што и нама

Он је навео да таквим својим изјавама даје упозорење свима који желе да поцепају БиХ.

„Нека не рачунају да ће Сребреницу, Томашицу, Брчко и друга места издвојити из БиХ. Бакир и Бошњаци неће почети конфликт. Зна се ко је сваки пут на Балкану почињао ратове. Боље им рећи на време – “немојте прелазити црвену линију“ „, рекао је Изетбеговић.

Он тврди да Бошњаци, за разлику од Хрвата, „желе релаксацију односа“.
ОВО СУ НАЈВЕЋЕ ТАЈНЕ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА: Пред смрт хтео да напусти Радована Трећег, отказао представу јер није добио стан…

„Не иде да дижу крст изнад Мостара. Можете ли мислити како би се осјећали Хрвати да им ставите месец и звезду на заједничком брду. Немојте терати бошњачку децу да уче хрватски, да им је главни град Загреб и давати сведочанства са шаховницом, што се дешава у средњој Босни“, рекао је он.

Говорећи о градњи Пељешког моста, Изетбеговић је казао да је потребно да Хрватска реши границу с БиХ и приступ отвореном мору.

(ФОТО/ВИДЕО) ОЛУЈА ПОХАРАЛА ЦРНУ ГОРУ: Ветар чупао дрвеће, улице поплављене, НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ!

„Желимо папир на којем ће се одредити граница, ратификовати, одредити пловни пут БиХ до отвореног мора онако како је дефинисано правом мора. Јефтиније је радити тунел који је мање осетљив на ударе ветра и који не прави проблеме око проласка бродова. Али, ако хоће градити мост нека раде, нека спајају територију, само нека не узимају право БиХ“, рекао је Изетбеговић.


РЕКЛАМА
Заветници: Нападају нас зато што хоћемо да зауставимо финансирање антисрпских НВО из градског буџета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХЛАДНОРАТОВСКО ПОКАЗИВАЊЕ МИШИЋА: Иран оптужио САД да прете Русији нуклеарним оружјем

Руси воде рачуна о безбедности Емира Кустурице

ХАШКИ СУДИЈА ПРИЗНАО ДА НЕМА ДОКАЗА ЗА ГЕНОЦИД У СРЕБРЕНИЦИ: Хаг је Србима судио на основу претпоставки!

Атина под „опсадом“, пристижу демонстранти

Америка отвара најмрачнију епоху: Свет више неће спавати мирно

Извор: Новости

Оставите коментар