Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)
Регион

ИЗЕТБЕГОВИЋ ИСПРОЗИВАО ВУЛИНА: Сарађиваћемо са Вучићем, али

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је спреман на дијалог и сарадњу са председником Србије Александром Вучићем, али не и за било који уступак који је штетан за интересе БиХ.

(ВИДЕО) ОВДЕ ГРАВИТАЦИЈА НЕ РАДИ: На овим местима водопади падају навише, кола се крећу узбрдо иако није упаљен мотор…

Изетбеговић је оценио да ће Вучић водити политику помирења и да не намерава да учествује у било каквој дестабилизацији прилика у региону, те истакао да је „поновни напад на суверенитет и територијални интегритет БиХ преопасна ствар и креирао би вир који може прогутати свакога“.

СВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ИСПРЕД НОЋНОГ КЛУБА „НАНА“! Навијач Рада упуцан са два метка, КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ!

„Вучић ће водити политику помирења, изговарати ријечи ради којих ће добијати похвале, а улогу оних који слабе позиције опонената, који изговарају ружне и недоличне речи, носиће поједини медији и политичари нижег ранга, попут Вулина или Додика“, рекао је Изетбеговић за београдски лист „Данас“.

Када је реч о питању границе између БиХ и Србије, Изетбеговић је оценио да је Вучић на недавним разговорима у Београду очигледно био разочаран његовим ставом да питање уговора о граници не жели да решава „према жељама и интересима Србије“ него на начин да обе земље остваре своје суверене интересе и права.

(ФОТО) НИШТА НИЈЕ СЛУТИЛО НА КОБНУ ПУЦЊАВУ У НБГ: Ово је брачни пар чија се свађа јутрос завршила трагедијом!

„Отворена питања дуж државне границе могу се договорно решити без икакве размене територије, на принципима прекограничне сарадње“, закључио је Изетбеговић.

Он је поновио да је „спреман свим средствима бранити територијални интегритет и суверенитет БиХ“ и поручио да је то његово „право и уставна и законска обавеза“.

„А што се тиче жеља и тежњи, `снова` како то каже Додик, оне се неће угасити у добром делу српског корпуса, али ће бити превладане кроз процес сазревања и прихватања реалности. Не може се срушити Дејтонски мировни споразум, а да се не сруши мир, ниједан народ у БиХ нема право узети себи територију која припада свима, али може се ићи даље у економски назадак и изолацију, у сиромаштво које ће деловати отрежњујуће“, рекао је Изетбеговић.

ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ СТИВЕНА ХОКИНГА: Мистериозни објекат у облику цигарете који улази у Сунчев систем никада није виђен, ако су ванземаљци, црно нам се пише!

Изетбеговић је оценио да се Република Српска не може упоређивати са самопроглашеним Косовом, да нема „правних, историјских и моралних предуслова за отцепљење тог ентитета“ и да би се то могло учинити само, евентуално, насиљем.

„Не бих никоме препоручио да се у такву неправду и авантуру заиста и упусти“, додао је Изетбеговић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТРАХ ОД ЗАВЕТНИКА – поново угашена званична Фејсбук страница!

БЕОГРАД И БАЊАЛУКА УЈЕДИЊЕНИ: Република Српска се придружује тужби против чланица НАТО-а

(ВИДЕО) ДРАМА У САД: Пожари у Калифорнији прете да буду највећи икад

Извор: Срна

Оставите коментар