Политика Србија

ИЗБОРИ 2018: ГИК издао акредитације домаћим посматрачима

Кампања за београдске изборе који се одржавају 4. марта је почела, а Спутњик ће сваког дана извештавати о најважнијим активностима странака власти и опозиције.

ПУКЛА БРУКА: Политичари немају појма о Сретењу! ЕВО ШТА СУ ОДГОВОРИЛИ! МУК

ЦРТА је данас саопштила да је Градска изборна комисија (ГИК) издала акредитације домаћим посматрачима и тако омогућила да прате рад овог органа, а акредитације су добили представници ЦРТЕ, ЦеСИД-а, Грађана на стражи и Јукома.

У саопштењу се наводи да ЦРТА, ЦеСИД, Грађани на стражи и Јуком поздрављају тај поступак Градске изборне комисије, али указују на чињеницу да се месец дана рад Градске изборне комисије одвијао без присуства јавности, иако је рад те институције по закону јаван, пренео је Танјуг.

СКАНДАЛ У САРАЈЕВУ! Плакат с мртвачком главом постављен на улазу Амбасаде Србије!„Надамо да ће ГИК убудуће усвојити прецизније процедуре за акредитовање свих који су заинтересовани за посматрање изборног процеса“, додаје се у саопштењу.Посматрање рада изборне комисије током спровођења избора и бирачких одбора током изборног дана од стране независних грађанских посматрачких мисија је демократска тековина и државе чланице ОЕБС-а су прихватиле обавезу да независним посматрачким мисијама oмогуће несметан рад.

30 РЕЧИ КОЈЕ ВИШЕ НИКО НЕ ИЗГОВАРА У СРБИЈИ: Некад су их користили стари Срби, а њихово значење данас ретко ко зна!

„Објективно и нестраначко посматрање, анализа и извештавање о изборном процесу од стране организација цивилног друштва доприноси повећању информисаности грађана у вези са радом органа за спровођење избора, као и других актера укључених у изборни процес. Већа информисаност доприноси бољем разумевању изборних радњи и јачању поверења грађана у рад институција, сам изборни процес и резултате избора“, додаје се у саопштењу.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed