Регион

Избор је наш: Хитно формирати противкриминални и противкорупциони комитет Српске

Председник бањалучког СНП Избор је наш Дане ЧАНКОВИЋ: „Молимо представнике институција, политичке странке, а посебно предсједника СНСД Милорада Додика, као човека од највећег ауторитета у Српској, да размотре нашу иницијативу“

НАРОД је гладан правде. Тако је прије неколико дана рекао предсједник Србије Александар Вучић.

Слична је ситуација и у Републици Српској. Зато, тој чињеници, са дужном пажњом, требају се посветити све институције у Српској, истакнути појединци и обични људи.

Народ је гладан правде зато што су у друштву и институцијама присутни огроман криминал и корупција. Ургентно реаговање захтијева чињеница да су криминал и корупција присутни у правосуђу. А управо је оно посљедња институција и бедем правне државе. И ако се правосуђе разори, онда нестаје и држава.

Ми у Покрету смо свједоци прича оних обичних људи који су на својим плећима осјетили неправду од судија-криминалаца и њихових криминалних пресуда.

Они говоре о постојању банди у правосуђу и одмах додају да је за двадесет година донесено занемарљиво мало извршних правосудних пресуда са казном затвора или одузимањем нелегално стечене имовине. А и „птице на грани“ знају колико су народ, друштво и држава опљачкани.

Али, зато се незаштићене српске породице, на правди Бога, избацују из своје имовине, коју су добили кроз уговор о размјени некретнина, и то накарадним судским пресудама.

Покрет сматра да свако у својим могућностима, треба учествовати у борби против криминала и корупције. Зато ћемо спровести активности под називом „Народ против криминала и корупције у правосуђу“.

Јавности ћемо изнијети анализе правних експерата спорних пресуда у судским предметима који су завршени.

Судије-криминалци не смију бити заштићени причом о независности судства. Позивамо часне судије, којих сигурно има, да дигну свој глас против корупције у правосуђу, како би одбранили  једну од најчаснијих професија.

Покрет јавно износи иницијативу о потреби формирања  противкриминалног и противкорупционог комитета који би функционисао независно од институција и који би имао право и да хапси без тражења рјешења суда и консултација са МУП-ом.

Подразумијева се да би у том комитету требали бити најчаснији, најпрофесионалнији и најхрабрији људи.

Молимо представнике институција, политичке странке, а посебно предсједника СНСД-а Милорада Додика, као човјека од највећег ауторитета у Српској, да размотре наведену иницијативу.

Предсједник СНП Избор је наш 

Дане Чанковић  

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВРАЋА СЕ ПРАВА ЗИМА! Данас облачно и хладније, ОПЕТ НАМ СТИЖЕ И СНЕГ!

ХРИСТОС СЕ ЈАВИ – ВАИСТИНУ СЕ ЈАВИ! Православни верници и СПЦ данас прослављају Богојављење, ШИРОМ СРБИЈЕ ПЛИВА СЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ!

БИЗНИСМЕН ПРОСЛАВЉАО „СЕДМИЦУ“ ОД 6.050.000 ЕВРА? На северу Србије и даље сви траже новог „лото“ милионера

РАЗБОЈНИК ПАО У СРБИЈИ: Жарка због убиства на Сицилији чека доживотна

Извор: fakti.org

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat