Регион

Избор је наш: Дошло је време да Срби отворе своје питање – радујмо се, Русија је уз нас

* „Како је било важно у датим околностима 9. јануара 1992. прогласити Републику Српску, као израз воље српског народа, а у рату је бранити и одбранити, сада је исто тако важно, у новим међународним околностима, направити искорак и ријешити српско национално питање“

„ПОКРЕТ Избор је наш данас је прославио Девети јануар, Дан Републике Српске и Крсну славу Светог првомученика и архиђакона Стефана.

Колона аутомобила са српским заставама и прикладном музиком прошла је бањалучким улицама и на тај начин загријала срца грађанима Бања Луке.

Уз честитку за Дан Српске послана је порука да се заједнички радујемо, јер је и Русија уз Српску.

Прошао је период једнополарног свијета, кад нас је, Српску 1995. и Србију 1999, НАТО бомбардовао. Сада, када се Русија усправила и када напредује у економском, војном и духовном смислу, српски народ треба да се радује томе и да храбро и са реалном надом отвори своје, српско национално питање на Балкану.

Како је било важно у датим околностима 9. јануара 1992. прогласити Републику Српску, као израз воље српског народа, а у рату је бранити и одбранити, сада је исто тако важно, у новим међународним околностима, направити искорак и ријешити српско национално питање.

Морамо вољети и бранити Републику Српску како би она одбранила српски народ на овим просторима.

Не бојмо се и радујмо се – Русија је уз Српску.“

Предсједник СНП Избор је наш,

Дане Чанковић

Извор: fakti.org

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun