Европа Свет

ИЗБОДЕН НЕМАЧКИ ПОЛИТИЧАР: Напад због миграната

Градоначелник Немачке Алтене жртва суграђанина. Андреас Холштајн добро, нападач (56) ухапшен.

Градоначелник Алтене, градића са око 17.000 становника на западу Немачке, у покрајини Северна Рајна-Вестфалија, Андреас Холштајн, тешко је повређен у понедељак увече, кад га је један мушкарац (56) ножем убо у врат. Холштајн је, још исте вечери пуштен кући, пошто му је санирана посекотина дуга 15 центиметара. Нападач, који је био у видно алкохолисаном стању, ухапшен је и оптужен за покушај убиства. Лакше је повређен човек који је градоначелнику притекао у помоћ.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНА МИСТЕРИЈА У ЈАПАНУ: Насукао се брод ПУН КОСТУРА, нико не зна како су ови људи умрли

Све се догодило испред киоска брзе хране, чији су власници Турци. Нападач је на Холштајна насрнуо ножем дужине 30 центиметара. Силеџија је притом урлао псујући мигранте које је Алтена примила у великом броју, већем од прописане квоте. Овај град је у мају ове године добио националну интеграциону награду која је са собом носила и новчани део од 10.000 евра лично од канцеларке Ангеле Меркел.

ЗАКЛЕО СЕ ПРЕД СВИМА! Ове речи је на гробу сина изговорио отац убијеног Марка Маркуша!

Алтена је отишла најдаље у концепту прихвата избеглица. У овом градићу свака мигрантска породица има домаћина који се о њему брине и обезбеђује му смештај ако је потребно.

ЕУ УДАР НА СРБИЈУ! ОДМАХ ЗАУСТАВИТИ ГРАДЊУ ПРУГЕ БЕОГРАД-БУДИМПЕШТА: Није у складу са законима Уније!

Меркелова је изјавила да је „шокирана овим, врло вероватно политички мотивисаним нападом на Холштајна“. Покрајински премијер Армин Лашет, председник владе покрајине Северна Рајна-Вестфалија, изнео је став безбедносних агенција верују да је напад политички мотивисан.

На мети ултрадесничара, који се противе савезној политици отворених врата за мигранте нашао се 2015. године и Маркус Нирт почасни градоначелник Троглица, градића у покрајини Саксонији Анхалт, због 40 тражилаца азила смештених у њему. После бројних претњи, дигао је руке и повукао се.

НОВИ СКАНДАЛ ПОТРЕСА ПСГ: НИКОЛА КОЈО ОКРЕНУО ЛЕЂА ЈАНКОВИЋУ: Била би ми част да те сад напустим!

СЛУЧАЈ РЕКЕР

Напад на Андреаса Холштајна, подсећа на један од најпознатијих атака ултрадесничара на Хенријету Рекер, нестраначку политичарку, која је у међувремену постала градоначелница Домштата. Њу је у јесен 2015. године током гласања на изборима ножем напао један десничарски екстремиста и једва је преживела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Обележена деценија постојања и Дан 98. ваздухопловне бригаде Војске Србије

Ко све прислушкује по Србији?

„Ванземаљска“ бактерија пронађена на свемирској станици

Извор: Новости

Оставите коментар