Printscreen
Забава

ИЗБЕГНИТЕ МРАЧНЕ СИЛЕ: Све ово НЕ СМЕТЕ да радите на ПЕТАК 13!

АКО ПОЧНЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ТРЕБА БЕЖАТИ У ОВЕ ЗЕМЉЕ: Једна од њих нам је баш близу и може бити спас!

Људи проналазе неки знак или симбол, дају му значај који вишеструко надилази њихову моћ и тиме сматрају да су решили много тога што их иначе мучи

Људи имају потребу да објашњавају неразјашњене појаве и појмове како би лакше спознали свет око себе. Зато се често труде да прочитају симболе и знакове који би им приближили далеке и необјашњиве ствари. Тако се из религије некад створе сасвим нова веровања и убеђења.

Ово је листа неких познатих и мање познатих празноверја из различитих делова света. Међу њима су само нека од објашњења, а има их разноразних.

Дакле, они који верују у малерозан и баксузан дан, посаветоваће вас да овог петка 13. никако не радите следеће:

Вратила се „жена зло“, тражи уништење Руса

Не пролазите испод мердевина!

Ово веровање има корене у раном хришћанству. Наслоњене мердевине формирају троугао са зидом и тлом, што представља Свето тројство. Баш из тог разлога, оно никад не сме бити нарушено, не смете проћи кроз њега.

Чувајте се петка тринаестог!

Адам и Ева су избачени из Едена у петак, потоп је почео у петак, Христ је разапет у петак. Бибилија је опет послужила као темељ за ново веровање да је петак малерозан дан. Примећено је и да је на сатанистичким церемонијама увек присутно 12 вештица и ђаво.

(МАПА) ОВО ЈЕ РАСПОРЕД СНАГА НА МЕДИТЕРАНУ: Ево колико ратних бродова имају Руси, а колико Американци! ШОК!

Не просипајте со!

Неки тврде да је Јуда просуо со током последње вечере са Исусом, али нема доказа да је ово узрок празноверја. Биће, ипак, да је прави разлог то што је со била веома скуп и редак зачин у средњем веку, а користила се и у медицинске сврхе. Лекари су имали обичај да, ако проспу со којом су лечили болести, одмах зграбе мало у шаку и баце преко левог рамена како би погодили зле духе, који изазивају болести, право у око.

Заобиђите црне мачке!

Једна од најважнијих богиња у Египту била је Баст (или Бастет), мачка-богиња. Пошто су хришћански свештеници жарко желели да избришу сваки траг других религија, убеђивали су своје приглупе поданике како су црне мачке зли демони. Настао је покољ мачака. Успут су убијали и старице које су живеле с њима, оставши без игде иког, проглашавајући их за вештице.

БРУКА – Глумац Миша Јанкетић подржао Мила! Студент из ЦГ му брутално одговорио!

Не дирај бубамару!

Убиство овог инсекта доноси лошу срећу пошто, према веровању хришћана, она представља Девицу Марију.

Када зевате, ставите руку преко уста

Овај обичај су нам у аманет оставили наши преци, који су веровали да ће зли духови ући у нас док зевамо – право кроз уста.

ХАРАДИНАЈ ЗОВЕ АМЕРИКУ, ФРАНЦУСКУ И НЕМАЧКУ У ПОМОЋ: Инсистира да се умешају у дијалог са Београдом

Разбијено огледало доноси седам година несреће!

У старом Риму патрицији су се често огледали у беспрекорно мирној води базена. Пошто се сматрало да одраз у ствари представља нечију душу, сматрало се изузетно непристојним и опасним бацити камен у базен док се неко огледао. Исто празноверје је касније прешло и на огледала.

Отварање кишобрана у кући доноси зло и смрт!

Могућа је узрочно-последична веза зла (киша) и заштите (кишобран). Где је једно, ту је и друго. Отварањем кишобрана тамо где нема зла, заправо кише, призивате неко друго зло.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОВАЉЕН! СИРИЈА ЈЕ ЗА ТРАМПА СПОРЕДНО РАТИШТЕ, ПРАВА МЕТА ЈЕ ИРАН: САД по сваку цену желе рат са Техереном!

ПОРЕД ОВИХ МАЛИШАНА ПРОЛАЗИТЕ СВАКОДНЕВНО: Само у Београду их има 2.000, њихов дом је улица, а њихове приче сламају срца

Италија може само да пружи логистичку подршку у удару на Сирију

ШЕШЕЉА ИЗБАЦУЈУ ИЗ СКУПШТИНЕ ЈЕР ЈЕ ОСУЂЕНИ ЗЛОЧИНАЦ! Неће ме спречити да откријем да је Ђинђић наручио убиство Ћурувије, поручује лидер СРС

Пентагон нема доказ о употреби хемијског оружја у Думи

(ФОТО) МОРА СТАЛНО ДА СЕ УЧИ! Ђоковић се оштри за нови почетак

Скот: Подржавамо кораке на формирању Заједнице српских општина

ДАВНО СЕ ОДСЕЛИЛА ИЗ СРБИЈЕ: Годинама је нико није видео, а сад се због улоге у Немањићима вратила КОРЕНИМА!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon