Printscreen
Политика Србија

Иза кулиса Путинове посете Србији: Ово нисте могли да видите у ТВ преносу

Посета председника Русије Владимира Путина Београду протекла је уз невиђене мере заштите које гарантују високом госту потпуну безбедност. Највиши ниво обезбеђења, какав могу да примене тек две или три земље у свету, виђен је јуче у Београду. Физичко и техничко обезбеђење било је на свим трасама кретања шефа Кремља, али и око објеката које је руски лидер посетио. До последњег тренутка није се знало ни из ког ће авиона, од четири иста која су му на располагању, председник Русије изаћи на београдски аеродром "Никола Тесла".

(ВИДЕО) БОШКИЋ, ЗАР ТИ ТОЛИКО СМЕТА НАРОД КОЈИ ЈЕ ДОШАО ДА ПОЗДРАВИ ПУТИНА?! Крајње БЕЗОБРАЗАН И НЕБУЛОЗАН потез лидера Двери!

Све време, већ устаљено, као и приликом посете свакој другој земљи, од председника Русије није се одвајао човек који је у руци носио специјални кофер у коме су шифре за покретање једног од најмоћнијег оружја на свету. Путинова лична пратња са собом је носила и скривене уређаје за ометање путање метка у случају атентата, руски председник носио је панцир, а кроз Београд се кретао, заједно са председником Вучићем, у добро познатом, максимално обезбеђеном аутомобилу названом звер.

Пас Паша највише наљутио косовске Албанце, ево шта су рекли!

Уређај за скретање путање метка
У пратњи Путина увек се налазе и агенти који располажу специјалним механизмима за додатну заштиту председника, често сакривеним унутар разних личних ствари или докумената попут акредитација у којима, на пример, постоји посебан уређај који може да скрене путању метка у случају атентата на шефа државе.

Ускоро нас очекује невероватан временски ОБРТ! Враћају се снег и ледара, погледајте и када!

Марко Ницовић, бивши начелник београдске полиције, верује да људи из Путинове пратње имају уређаје који скрећу метак са путање.

– Највероватније је у питању нека врста електронског штита. Њега на себи носи онај ко је најближи председнику како би зрачењем скретао пројектиле, па и метке. У питању је одличан вид заштите. Иако није званично познато постојање тог „скретача метака“, имајући у виду да су Руси познати по тим специјалним оружјима, уопште ме не чуди да су направили и тако нешто – рекао је Ницовић.

Панцир-јакна и прслук
Као безбедносно најугроженији политичар на свету, шеф Кремљ обавезно носи и панцир-јакну или прслук, отпоран на све врсте метака. Носио га је и у Београду.

(ВИДЕО) Цеца одушевила Србе: Овако је дочекала Путина!

Божидар Спасић је убеђен да Путин носи најквалитетније панцир-јакне, израђене од најквалитетнијих материјала чији састав гарантује непробојност од сваке врсте метака, без обзира на то да ли су испаљени из даљине или близине или су у питању делови експлозивних средстава.

– Испод кошуље и сакоа носи се и такозвани лагани панцир од тек неколико милиметара. Он такође може да задржи било који метак који је испаљен ка њему. Правило је да шеф државе панцир-јакну носи када је напољу, а панцирни прслук када је у затвореном простору.

Дачић певао Путину, ево које две песме!

Четири идентична авиона
Руски председник има на располагању четири иста авиона спремна за полетање. Због мера предострожности до последњег часа није познато у који ће шеф Кремља ући да би одлетео до жељене дестинације.

Божидар Спасић, бивши оперативац Државне безбедности, каже да осим Русије још свега неколико земаља предузима такозвано максимално обезбеђење за шефа државе.

Драма у Новом Саду: Жена скочила с моста, спасена у задњем тренутку!

– Предузимају се апсолутно све мере физичког и техничког обезбеђења, као и тактичко-техничке и обавештајне акције, а све у циљу да се по сваку цену осујете и спрече намере за угрожавање Путинове безбедности. Авиони који га прате имају за циљ обезбеђење летелице у којој се налази председник у случају било каквог напада. Ако је на мети председнички авион, други авиони из пратње се жртвују да би се сачувао онај у коме је шеф државе, објашњава Спасић.

ИНЦИДЕНТ КОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ: На улици је био паркиран ауто са АЛБАНСКИМ ТАБЛИЦАМА! Полиција је морала хитно да реагује, и ево шта је откривено!

Аутомобил звер
Путина је у Београду од аеродрома превозила његова нова блиндирана лимузина „аурус“. Тај специјално произведен аутомобил, кога су медији упоредили са снагом звери, понекад се у другу државу доставља возом, а чешће, из безбедносних и оперативних разлога, теретним авионом. По правилу, ти аутомобили се допремају раније другим летом и прате Путина током посета иностранству.

„Аурус“, који може да издржи сваку врсту напада, први пут је представљен јавности на инаугурацији Путина у мају прошле године, а први пут је у иностранству провозан у лето исте године, у главном граду Финске, где се Владимир Путин састао са Доналдом Трампом.

ДОЧЕКУЈУ ГА КАО БОГА: Хрватски медији овако ИЗВЕШТАВАЈУ о ПУТИНОВОЈ ПОСЕТИ Београду и ОТКРИВАЈУ шта СРБИЈА ДОБИЈА

Техничке карактеристике овог аутомобила се углавном држе у тајности, али западни медији су навели да аутомобил руске производње изгледа изузетно импресивно и да се у одређеној мери може назвати „идеолошким оружјем Кремља“.

Путања кретања колоне
До пред сам Путинов долазак у Београд из безбедносних разлога тачна траса његовог кретања држала се у строгој тајности. Била је позната само оквирна зона кретања, где су из предострожности урађене многе заштитне мере, од заваривања шахтова и распоређивања снајпериста по крововима зграда. Дан пре доласка шефа Кремља, у среду, руска претходница је још једном обишла планирану руту кретања којом је јуче прошао Путин, али и све алтернативне правце и снајперска места. Руски и српски тимови протеклих недеља обављали су заједно и одвојено безбедносну проверу и припрему возача, технички преглед возила, анализирали су безбедносне карактеристике траса и одредили резервне, односно алтернативне правце за евакуацију у случају ванредних околности, као и снајперска места дуж трасе кретања колоне. Руска федерална служба обезбеђења проценила је да је за Београд најадекватнија такозвана „бокс“ формација заштите главног возила где се налазио Путин – возила из непосредне пратње својим распоредом фактички затварају прилаз возилу са свих страна.

Нуклеарни кофер
Владимира Путина на свим његовим путовањима увек прати особа која носи специјални кофер, део аутоматског система за команду и контролу руске стратешке нуклеарне снаге. У коферу се налази уређај везе помоћу којег руски председник може да лансира ракете са атомским бојевим главама. Тај кофер био је са њим јуче и у Београду.

Александар Радић, војни аналитичар, подсећа да Руси, као и Американци, користе механизам председникове одлуке за употребу нуклеарног наоружања. Он каже да сама чињеница да се Путин не одваја од кофера шаље поруку која оставља озбиљну импресију.

– И Руси и Американци имају још један механизам који се зове „мртва рука“, који, и кад више не би постојали председници и линија командовања, активира уништење друге стране. Руси тај систем зову периметар, а он мери температуру ваздуха, ниво радијације, а има и сеизмолошке уређаје, те ако измерени параметри одговарају нуклеарном удару, шаље се сигнал за лансирање нуклеарних ракета. То може да се заустави у нуклеарном центру, али ако он више не постоји, те ракете ће полетети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Путин са новим љубимцем: Кремљ објавио снимак лидера Русије са шарпланинцем Пашом

Потврда пријатељства: Ово је 7 кључних момената Путинове посете Србији!

Одлична вест! Руси потврдили: Повећаћемо улагања у Србију за 500 милиона долара!

Пас Паша највише наљутио косовске Албанце, ево шта су рекли!

КАД СМО ЗАЈЕДНО, ТУ ЈЕ И ПОБЕДА! Путинове речи одзвањају Србијом: Нисмо од јуче, ми трајемо вековима и имамо корене!

(ФОТО/ВИДЕО) Заветници поручили: „НЕКИ ИМАЈУ ПРИЈАТЕЉЕ, МИ ИМАМО БРАЋУ“

(ФОТО) НОВА ПОДВАЛА ОПОЗИЦИЈЕ: Да су редовно ишли у Храм, знали би за улаз из Катанићеве

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu