Youtube Printscreen
Политика Регион

Иванић: Изетбеговићев иступ знак проблема унутар БиХ

Члан председништва БиХ Младен Иванић изјавио је да самостални иступ Бакира Изетбеговића на конференцији за новинаре након састанка чланова Председништва БиХ са председником Србије Александром Вучићем не говори о односима БиХ и Србије већ о унутрашњем проблему БиХ.

(ВИДЕО/ФОТО) ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Постоји стан на врху Ајфелове куле и он изгледа овако!

Изетбеговић је након изношења ставова председавајућег Председништва БиХ Драгана Човића и председеника Србије да ће БиХ по питању КиМ прилагођавати став политици Београда, док га Београд не промени, изнео став да се спољна политика БиХ води у Сарајеву, те да је Човић изнео лично мишљење.

Иванић је новинарима рекао да му није нимало драго што се то десило и да је ћутао поштујући дигнитет земље из које долази као и домаћина.

Како се други понашају, то ви сами процените, додао је Иваниић.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДВЕ КУЋЕ ЗАВИЈЕНЕ У ЦРНО: Објавили на Инстаграму како јуре 200 на сат, а онда се закуцали у бетонску ограду!

На даља питања новинара о том догађају Иванић је рекао да сматра да се ствaри своде на додворавање властитој политичкој публици.

„Сад ће код некога неки од ових учесника бити важни. Они су ту као нешто направили, суштина је да све ово показује колико се БиХ удаљава од своје стабилности и колико она улази у све дубље проблеме. Ово не говори о односима БиХ и Србије, ово говори о унутрашњем проблему БиХ“, назначио је Иванић.

Навео је да је у овом случају реч о ономе о чему говори већ шест месеци „и по мом дубоком уверењу, о политици која ће највише коштати грађане БиХ“.

ДВОСТРУКИ ЖИВОТ ПОЛИЦАЈЦА УБИЦЕ! Свињски који је УБИО ЉУБАВНИЦУ НАСРЕД УЛИЦЕ, малтретирао и закониту жену!

Биће, каже, изоловани, без економског развоја, ко год нешто понуди, а са друге стране се траже неке теорије завере, без решења проблема „и док грађани ово не казне, овакву врсту приступа, бојим се да ћемо бити са овим суочени“.

Томе нећу да дам допринос, поручио је Иванић.

Он је одговарајући на питања у вези границе напоменуо да је Србија пре неколико година омогућила грађанима, Бошњацима из Јање, да раде на својој земљи у Србији без пасошких контрола, да није потраживала простор око Павловића моста код Бијељине.

„Србија је прихватила сугестију да на 99 година буде решен проблем коришћења брана и тог земљишта и нуди принцип један за један, квадратни метар за квадратни метар. У БиХ се нема храбрости да се тако нечему приђе, јер неко мисли да иза тога стоји нешто скривено“, указао је Иванић.

(ВИДЕО) БАБА РОМКИЊА ХИПНОТИСАЛА МУШКАРЦА: Одрадила га и узела му више од 300 евра

На констатацију новинара да се чуло, када је у питању аутопут Београд–Сарајево, да је ближе траса преко Бјељине, рекао да сматра да договора у БиХ око тога куда ће ићи траса неће бити и да ће једна траса ићи у Федерацији, а да ће друга траса бити у Републици Срспкој.

Како је објаснио пошто се ентитети задужују, они ће сами одлучивати у ком ће правцу траса ићи те да стога претпоставља да ће у времену које долази постојати две трасе.

„Договора о томе да је могућа једна траса у оваквој БиХ са оваквим стварима које сте имали прилику у једној међудржавној посети да видите је потпуно невероватно“, закључио је Иванић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Председник Русије Владимир Путин објавио је да ће се кандидовати за председника на предстојећим изборима у Русији 2018.

Патријарх Кирил: Ово је приоритет Руске православне цркве у Србији

(ВИДЕО) ВУЧИЋ „СПУСТИО“ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Ја цитирам званични став БиХ, а онда се јави Бакир – ЕТО, О ТОМЕ ВАМ ЈА ГОВОРИМ!

Извор: РТС/Танјуг

Оставите коментар