Sputnik
Европа Свет

Италијански премијер: Не прекидати дијалог с Русијом због тровања Скрипаља

Италија је солидарна са ставом Европске уније о тровању бившег сарадника руских специјалних служби Сергеја Скрипаља, али позива да се сачува „неопходан простор за дијалог“ с Русијом, изјавио је италијански премијер Паоло Ђентилони.

(ВИДЕО) РЕШЕНА МИСТЕРИЈА ВАНЗЕМАЉСКОГ КОСТУРА: Откривено шта је било мистериозно биће!

Шефовима држава и влада 28 земаља-чланица ЕУ првог дана састанка у Бриселу било је потребно три сата да усагласе заједнички одговор на инцидент у Солсберију. У завршном саопштењу Савета Европе је наведено да су лидери ЕУ сагласни с оценом Владе Велике Британије о „врло вероватној“ одговорности Русије и одсуству другог уверљивог објашњења.

ЛЕТЕЛО ПЕРЈЕ У ПРОГРАМУ УЖИВО! Мрка: Ти си, бре, био најдебљи члан ДОС! Чанак: Ма требало је на време да те стрпам у марицу!

„Италија је јасно изразила своју сагласност с усвојеним саопштењем, придружујући се речима солидарности с Великом Британијом, али истовремено наглашава да је неопходно да овај став и ова осуда, као прво, не доведу до ескалације, а као друго, да не затворе неопходан простор за дијалог с Русијом који је посебно важан у актуелном геополитичком моменту“, изјавио је Ђентилони на конференцији за новинаре.

ЈАКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ СНАГЕ ЧУВАЈУ РУКОМЕТАШИЦЕ ТЗВ КОСОВА: Играчице кренуле пут Београда, у аутобусу и српска полиција

У британском Солсберију 4. марта су отровани британски шпијун Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаља супстанцом А234 умешана руска држава, што Русија категорички негира.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВИ ДЕТАЉИ НАПАДА У ФРАНЦУСКОЈ: Терориста (26) пре покоља отпратио сестру у школу, Исламска држава преузела одговорност

Иванов други пут одбио да потпише Закон о употреби језика

Џонсон све побркао — Енглези су тридесетих година поздрављали Хитлера уздигнутом руком

(ВИДЕО) ​ПЛЕЈБОЈ ЗЕЧИЦА ОТКРИЛА МРАЧНУ ТАЈНУ ПЕРВЕРЗНОГ ТРАМПА: Рекао ми је да сам „прелепа као Иванка“!

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар