Занимљивости

ИСТОРИЈСКЕ ЧИЊЕНИЦЕ КОЈЕ НЕ ЗНАТЕ: ДУБРОВЧАНИ СУ БИЛИ ЧЕТНИЦИ, ХРВАТСКУ ЈЕ ПРОШИРИЛА СРБИЈА, А МУСЛИМАНИ БИЛИ СА РАДИКАЛИМА!

Док је данас Дубровник понос „младе хрватске нације“ и један од симбола „Домовинског рата“, мало се зна да је пре свега неколико деценија ситуација била потпуно другачија. Наиме, током другог светског рата, комунистичка или усташка јединица са префиксом „дубровачка“ није постојала, али је истовремено у том граду било око 1400 Дубровчана са кокардом, под командом капетана Нина Свилокосе.

(ВИДЕО) ЕКСПЛОДИРАО ЏИП КОД ФРАНША: Убијен Синиша Милић! БОМБА ЕКСПЛОДИРАЛА ТОКОМ ВОЖЊЕ

Истовремено, упркос измишљеној историји и величању фиктивних хероја и битака, највеће реално проширење Хрватска није стекла кроз борбе или ратове, већ захваљујући доброј вољи и милости кнеза Павла.

Швајцарци изнервирали Савићевића: Дејо генијално одговорио како ће Србија да заустави Шаћирија

Наиме, он је овој малој Бановини, додуше противуставно, 1939. године доделио споменути Дубровник и обалу југоисточно од њега, закључно са Превлаком, а у састав Хрватске први пут су ушли и део Срема, део северне Босне, као и Петроварадин.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ) Језиви призори после профи ликвидације: Милић вриштао до последњег даха, заробљен у џипу! СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ

Павле је овакву одлуку донео убеђен да ће на тај начин смањити србофобију која се будила у Хрватској под плаштом наводне репресије Београда и одмаћи званични Загреб од Хитлера са којим је овај увелико кокетирао, али се овај уступак показао као велика грешка.

КАКАВ ШАМАР ШАЋИРИЈУ! АКО СИ ВЕЋ ТОЛИКИ ПАТРИОТА… Лука Миливојевић са пар реченица брутално одговорио Албанцима из швајцарског тима

Истовремено, пре другог светског рата, чак 20 одсто муслимана званично су се изјашњавали као Срби исламске вероисповести, а о њиховим претензијама пре избијања сукоба, најбоље говори чињеница да је најбројнија и најјача муслиманска странка била у чврстој коалицији без трзавица са српским, Стојадиновићевим радикалима!

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ РЕБИЋ: Цветковић је био комичан – ИЗНЕО ЈЕ НИЗ ЛАЖИ И НЕЛОГИЧНОСТИ!

СВЕ ДОГОВОРЕНО: Русија наоружава Турску моћним оружјем, САД ће да полуди!

Столтенберг признао: Нема више јединства унутар НАТО-а

Вучић: Да неће Хоти да му и Орбан да Кечкемет…?

Оставите коментар