Foto: privatna arhiva
Србија Хроника

ИСПОВЕСТ СВЕКРВЕ ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Поред мртве снаје нашла сам два крвава ножа

Владимир Грдановић (37) из села Лучица код Пожаревца, како се сумња, након свађе са супругом Јеленом Грдановић (37) потегао је нож и убио ју је, а онда је сео у аутомобил и погинуо у саобраћајној несрећи.

ХОРОР: Измасакрирао жену код Пожаревца, сео у аутомобил па се закуцао у камион и погинуо

Ова жена је 29 жртва насиља у породици!

Током полицијског увиђаја у кући су пронађена два окрвављена ножа, те полиција испитује могућност да се ради о породичном обрачуну и утврђује ко је први потегао нож. Мртву Јелену пронашла је свекрва Светлана, која је дошла да их обиђе јер се нису јављали на телефон. Иако је помислила да су снаја и син отишли до Центра за социјални рад, који су посећивали због проблема у браку, она је предосетила да се догодило нешто лоше.

(ВИДЕО) АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ПИЛОТИ ОЧАЈНИ: Како да ратујемо са Русима кад и не видимо њихове ловце Су-30 и Су-35! Њиховим мукама ту није крај!

Како сазнајемо, Владимир и Јелена су након 12 година брака запали у кризу – супруга је захтевала развод, док се муж томе противио, јер није могао да замисли живот без сина и жене.

Полицијска истрага и резултати обукције утврдиће шта се заправо десило у дому породице Грдановић. Епилог је двоје мртвих, док је њихов син остао сироче.

 (ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ДО САДА НЕОБЈАВЉЕНЕ СНИМКЕ: Овако су изгледали застрашујући нуклеарни тестови за време Хладног рата

У исповести за „Ало!“ свекрва Светлана објашњава какав је био живот супружника. Она негира да је било физичког насиља, објашњавајући да је снаја из неких својих разлога користила нови закон о заштити жена како би узела унука, а њеног сина стрпала у затвор.

– Истина је да су се у последње време Влада и Јелена свађали и да је она понела захтев за развод брака. Због тога су ишли на разговор у Центар за социјални рад. Она га је тамо и пријавила за насиље, где су га упозорили да ће уколико се то понови, одмах ићи у затвор. Син ми се клео да никада на њу није ни глас повисио, а камоли нешто друго. Због тога и што сам познавала свог сина, мислим да је Јелена користила тај закон како би себе представила као жртву. А синовљеву причу да никада није ништа лоше урадио потврдио је унук који је у време трагедије био код нас – плачући објашњава Светлана.

ВАТРЕНИ ОБРАЧУН КАО УСРЕД ДЕВЕДЕСЕТИХ: Мушкарац (27) убијен испред познатог београдског клуба, нападач у бекству

Према њеним речима, Влада је живео за породицу, за сина и Јелену, коју је много волео.

– Знате ли ви да га је Влада купао, хранио, облачио и пеглао. Имао је више времена, а био је и много везан за сина, као и он за њега. Влада је кумио и молио Јелену да одустане од захтева за развод брака, а она се нећкала. Једанпут би рекла како хоће да настави живот са њим, али би се убрзо предомислила. Мислим да је кап која је прелила чашу Јеленина претња да ће га поново пријавити и да више неће видети дете. Рекла му је да ће он отићи у затвор због насиља, а потом да ће му суд одузети кућу, односно доделити је њој. Говорио ми је да му нема живота без сина и да неће поднети да га други одгаја, а он да га не виђа. Покушавала сам с њим да разговарам, а и са њом. Молила сам их да се не свађају и да се барем стрпе још мало док им син не заврши осми разред. Сину сам говорила да није страшно уколико се разведе и да се не свађа са Јеленом. Он ми је објашњавао да и не улази у расправе, али да их Јелена без икаквих разлога покреће, да често виче на њега, док се он повлачи. Након тих излива беса, Јелена би била сасвим нормална, као да се ништа није десило – испричала је Светлана Грдановић.

Ујак брине о детету

Убиство и самоубиство супружника догодила су се након повратка кући из Центра за социјални рад. Владимир је потом сео у Јеленин аутомобил „форд фукус“ па се закуцао у камион. Мајка Светлана сумња да је избио обрачун јер јој је син наслутио да се Јелена већ договорила да му се одузме дете. Одмах по откривању трагедије код њих је дошао Јеленин брат, а на предлог породице Грдановић он је одвео сестрића код себе да би био поштеђен ужасних призора. Током јучерашњг дана Јеленин брат их је посетио. – Био је Јеленинин брат и само нам је рекао да не бринемо за унука јер је он збринут код њих – рекла је Светлана. Владимир је био запослен у болници као медицински техничар, док је Јелена радила у оближној продавници.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СМРТИ МЛАДЕ БОСАНКЕ У СИРИЈИ: Покушала је да побегне, а онда су је џихадисти ухватили и није јој било спаса!

Прошле године убијено 36 жена

Прошла, 2016. година, била је једна од најцрњих по питању убистава у породичном насиљу јер је чак 36 жена убијено! Према статистици, ове године услед породичног насиља убијено је 29 жена (последња трагедија одиграла се у петак у околини у Пожаревца). Апел надлежних је да „бисмо сви ми требало да реагујемо и све случајеве да пријавимо, а не да од њих скрећемо поглед!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ако је Русија Спарта… Жесток одговор Захарове на изјаву Бориса Џонсона

(ФОТО) ТВИТЕР СЕ УСИЈАО: Прште увреде између Бошка Обрадовића и Војислава Шешеља, бесни прави рат

(ФОТО) НИКАДА НЕ УКЉУЧУЈТЕ ОВАЈ УРЕЂАЈ У ПРОДУЖНИ КАБЛ! Можете да изазовете праву катастрофу, посебно зими!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue