Србија Хроника

ИСПОВЕСТ МАРИНЕ АНДРЕЈИЋ ОСЛОБОЂЕНЕ ОПТУЖБИ ЗА ЧЕДОМОРСТВО: Чекам да ми се син Ђорђе (13) појави на вратима

Ја га нисам убила, натерали су ме да признам злочин и невина сам две године провела у затвору, а мог детета још увек нема, прича Марина Андрејић осам година после мистериозног нестанка Ђорђа Андрејића (13).

Не прође дан а да се не запитам где је Ђорђе, да ли је уопште међу живима или је мртав. Не знам да ли да детету палим свећу. Ипак, чекам и надам се да ће ми се једног дана појавити на вратима. Кажу да ме у депоу суда чека лобања да је сахраним, а чија је то глава била, моје дете је имало цело тело, а и та лобања није његова, то је потврдила и његова зубарка.

30 РЕЧИ КОЈЕ ВИШЕ НИКО НЕ ИЗГОВАРА У СРБИЈИ: Некад су их користили стари Срби, а њихово значење данас ретко ко зна!

Овим речима започиње исповест за Курир Марина Андрејић (45) из Мајиловца. Марина је оптужена да је у јулу 2010. мотиком убила сина Ђорђа (13). Био је то случај који је шокирао Србију, а Марина је тада означена као чедоморка. Међутим, у јулу 2012. године Апелациони суд ослободио ју је кривице услед недостатка доказа и она је после 703 дана изашла из притвора.

Више тужилаштво
ТРАГА СЕ ЗА Н. Н. ПОЧИНИОЦЕМ

Полиција по наредби Вишег јавног тужилаштва у Пожаревцу ради и даље на откривању Н. Н. починиоца убиства Ђорђа, али било каквих помака и даље нема.

На питање да ли има информације о истрази Ђорђевог нестанка, која је и даље отворена, Маринин адвокат Србољуб Стојановић каже да се о том питању ништа не дешава.

– Ма каква истрага! Иако би званично и даље требало да се ради на расветљавању судбине малог Ђорђа, њиме се више нико не бави – каже Стојановић.

ГЛОГОВАЦ ЦЕО ЖИВОТ ПОМАГАО ДРУГИМА: О својим добрим делима никада није хтео да говори

Остала без породице

Осам година касније Марина каже да у њој још увек живи нада да јој је дете живо.

– Ја га нисам убила, његово тело до данас није пронађено. У шта да верујем? А имам разлога и да верујем да га је неко намерно склонио од мене – каже уплакана жена. Док нам показује породичне фотографије, објашњава колико јој син недостаје.

– Он је био маза, ишао је и љубио све редом. Мене, сестру, тату… Од дана када је нестао, мој живот се окренуо наопако. Без детета ми се не живи, али жива у гроб не могу. Не дао бог никоме овако нешто – прича Марина.

Присећајући се кобног дана када је Ђорђе нестао, каже да су сви њу кривили јер је последња била с дететом.

– Супруг, свекрва, њихова фамилија, сви су ми говорили да сам крива што сам изгубила дете. Убрзо сам ухапшена. На силу су ме натерали да признам нешто што нисам урадила. Већ сам у притвору била окарактерисана као чедоморка – објашњава наша саговорница.

Маринин адвокат
ПО ПРАВДУ У СТРАЗБУР

Марина Андрејић је након ослобађајуће пресуде Апелационог суда поднела тужбу против државе, у којој је захтевала одштету од 16 милиона динара због неоснованог притвора, душевног бола и друге нематеријалне штете. Њен бранилац, адвокат Србољуб Стојановић казао је за Курир да тај поступак и даље није правоснажно решен.

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

– Марини су на име одштете досуђена само два милиона динара. Сматрамо да је дај износ смешан. Предмет више од годину дана стоји у Врховном касационом суду, због чега ћемо бити принуђени да правду потражимо пред Европским судом за људска права у Стразбуру – казао је за Курир Стојановић.

Према њеним речима, неке жене су у затвору чак и физички насртале на њу и чупале јој косу.

– Обилазио ме је супруг Дејан. Кад год би дошао, плакали бисмо заједно. Доносио ми је писма од млађе ћерке Анђеле. Међутим, након Дејанове смрти његова фамилија је окренула и њу против мене. Напунили су јој главу како сам продала њеног брата. Дете је бежало од мене. Помириле смо се након четири године, када је требало да слави пунолетство. Загрлила сам је као да је први пут грлим – прича Марина.

Нико ми не да посао

Марина наводи да има разлога да сумња да је фамилија покојног супруга одговорна за нестанак дечака.

– Знали су да ће Дејан убрзо да умре, а да ћу остати с децом у кући – прича она. Након свекрвине смрти уследила је борба за кућу у Мајиловцу у којој је живела са супругом Дејаном, који је умро пет месеци након дечаковог нестанка.

– Успеле смо и кућа је сад моја и Анђелина – каже Марина.

Наша саговорница каже да нико не жели да је запосли.

Руске крстареће ракете узнемириле Америку

– Има оних који још увек верују да сам убила сина. Добила сам два милиона динара, од тога живимо. И тај је новац је при крају, не знам шта ћу после – објашњава Андрејићева.

Хронологија
НЕМА ТЕЛА, НЕМА УБИСТВА

– Маринин син Ђорђе је 22. јула 2010. пошао у башту с мајком

– Када се повредила мотиком по нози, дечак је кренуо по помоћ и тада је нестао

– Марина је осуђена на 20 година затвора због убиства, али је после ослобођена

– Дечаково тело још увек није нађено

* 703 дана провела у притвору * 16 милиона динара тражи одштету * 2 милиона динара јој исплаћено

СТРАШНА ЗЛОУПОТРЕБА ДЕЦЕ: Дечак са зољом на обележавању офанзиве Петог корпуса тзв. Армије БиХ

РЕКЛАМА
Заветници: Циљ нам је да ослободимо и Београд и Србију!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОКС: После београдских избора Србија се враћа себи

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка

(ВИДЕО) ОНА ЈЕ ЈЕДИНА ЖЕНА У ИНТЕРВЕНТНОЈ ЈЕДИНИЦИ: Марина Ранковић (31) је увек ХЛАДНЕ ГЛАВЕ! Код ње нема места ЗА СТРАХ…

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri