Информер
Србија Хроника

ИСПОВЕСТ ДЕВОЈКЕ У ЧИЈОЈ ЈЕ КУЋИ УБИЈЕН БОМБАШ ИЗ КРАЉЕВА: Био ми је рођендан, нисам знала да је понео кашикару!

Данијел ме молио да с девојком преспава код мене. У пола ноћи у кућу су банули специјалци, ту девојку су извели, а Данијел је потегао бомбу и убили су га, прича Ружица М.

Био ми је рођендан у среду, а мој друг Данијел ме је молио да дође код мене и да преспава с девојком. Нисам знала да га полиција јури, па сам пристала, али у пола ноћи у кућу су банули специјалци. Ту девојку су извели, а Данијел је потегао бомбу на њих. Чули су се пуцњи, нисам видела кад су га специјалци убили, прича Ружица М., у чијој је кући у краљевачком насељу Рибница ликвидиран Данијел Јовановић (32), после драматичне полицијске потере и опсаде њене куће.

„Луди бомбаш“, како је Данијел прозван у медијима, од уторка је преко друштвених мрежа претио полицији у Краљеву да ће их све разнети бомбом. Кренула је потера за њим, а у среду увече је лоциран у приземљу куће, у којој Ружица живи као подстанар са двоје деце.

Она каже да ју је Данијел те вечери сатима наговарао да га прими у госте.

– После дугог убеђивања сам пристала и Данијел је око 22.30 дошао код мене са девојком. Имала сам госте јер ми је био рођендан, нисам ни видела да он има бомбу код себе. Читала сам шта је пре тога писао на Фејсбуку, како је претио полицајцима, али нисам то схватила озбиљно, мислила сам да се глупира – прича Ружица.

Она додаје и да јој Данијел те ноћи није помињао да га јури полиција.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

– Након прославе, кад су се гости разишли, Данијел ме је замолио да му дозволим да код мене преспава са својом девојком. Пристала сам, уступила сам им једну собу. Онда, око три сата после поноћи, банула је полиција у двориште и опколила кућу. Били су и припадници Специјалне антитерористичке јединице. У једном тренутку су упали у собу где је Данијел био са девојком. Ту цуру су извели из собе, а онда су се чули пуцњи. Данијел је убијен на кревету, али ја то нисам видела. После су ми рекли да је бомбу држао испод јастука и да је покушао да је активира када је у собу упала полиција – прича Ружица.

Она тврди и да Данијел никога у кући није држао као таоце, као што је то објављено у петак у медијима.
– Ми смо се те вечери сви веселили, чак смо и излазили из куће по пицу. Биле су ту и моје комшије, породица са троје деце, који живе спрат изнад мене, а онда су се сви гости мирно разишли. Тек после је испао хаос и Данијел је убијен. Сад морам да потражим нови стан за себе и децу – каже Ружица.
Данијел је, иначе, био у вези са две малолетне девојке, са којима се редовно виђао. Од једне, која има само 15 година, неколико сати пре трагедије опростио се статусом на Фејсбуку. То указује да је он заиста планирао масакр бомбом, па макар по цену и да сам погине.

Другу малолетницу је повео са собом код Ружице, где је и страдао кад је напао полицајце. Та малолетница је, након Данијелове погибије, предата родитељима. (види оквир)

У ромском насељу у центру Краљева, где живи Данијелова баба Радмила Јовановић, причају да је он имао тешко и несрећно детињство. Радмила каже да је њен унук према њој био добар и да ју је редовно обилазио.
– Причају да је имао праву бомбу, али ја не верујем да је то тачно. То је била школска бомба. Није он био криминалац, али је био чудан, немиран. Ко зна шта га је мучило. Изгубила сам унука, а не знам ни како ћу ићи на сахрану јер сам непокретна – јада се Радмила, док гледа унукову слику у новинама.

Подсетимо, Данијел Јовановић је имао око 100 кривичних пријава због пљачки и насиља и десет пута је осуђиван. У затвору је провео укупно десет година, а за све своје поступке није кривио себе, већ полицију која га је хапсила. Отуд и мржња и претње које је објављивао на Фејсбуку.

У полицији су нам рекли да је Данијел убијен у самоодбрани, у тренутку кад је извукао осигурач из „кашикаре“.

– Масакр је избегнут само због брзе реакције специјалца, који је зграбио Данијела за руку и спречио га да овај испусти и активира бомбу – казали су нам у полицији.

Малолетница бежала од куће због Данијела

Малолетна девојка, која је са Данијелом била на Ружичиној прослави, често је бежала од куће како би се виђала са Данијелом Јовановићем. Дан пре погибије он је избегао хапшење, а девојчица је задржана, па потом враћена родитељима. Она је, међутим, и сутрадан побегла од куће да би се видела са Данијелом, који је касније те ноћи и убијен у нападу на полицију.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

ПУТИНОВ ШАХ-МАТ У СИРИЈИ: Москва надиграла Вашингтон, Русија преузела Блиски исток!

Додик: Српска неће дозволити да БиХ гласа за признавање независности Косова

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРОГНОЗА ИЗ БРИТАНИЈЕ Трамп и Ким ће кад-тад ЗАПУЦАТИ, а потом почиње ПАКАО

Мадрид опомиње, каталонски сепаратисти не одустају

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat