pixabay.com
Забава

ИСПОВЕСТ БЕОГРАДСКОГ МАТИЧАРА: Све је било спремно за венчање а онда је МЛАДИН НАЈБОЉИ ДРУГ донео неки папир! Њена мајка га је узела и НАСТАО ЈЕ ОПШТИ ХАОС

Матичари из једне од централних београдских општина Милена С. и Раде М., који деценијама раде заједно, откривају које су то најчешће свађе међу младенцима и гостима које су се одиграле пред њиховим очима, кроз дуги низ година колико обављају овај посао.

ТУЖИЛАШТВО У БАЊАЛУЦИ: Давор Драгичевић доведен на саслушање

Обично би дан венчања и свадбе требало да буде најсрећнији у животу младенаца, али неретко се тај дан претвори у прави пакао, а дешавало се да свађе кулиминирају до те мере да до венчања уопште не дође.

– Разлози са свађу су различити, од оних најбаналнијих попут свађе око бидермајера и музике, преко тога чији столови су на бољој позицији, па до презимена које ће узети млада – започиње причу саговорница, која посао матичарке у једној београдској општини обавља 20 и кусур година. Како каже безброј пута се десило да се девојке скоро потуку око бидермајера.

– Памтим када се женио један леп и наочит младић са девојком из Аранђеловца. Након венчања када је млада бацила бидермајер, ухватила га је њена сестра, на шта је младожењина тетка, старија девојка, имала је ближе 40 година, начисто похистерисала, вриштала је на младину сестру, претила јој до те мере да се млада расплакала.

(ВИДЕО) ИЗРАЕЛЦИ ЗАСУЛИ ДАМАСК РАКЕТАМА, СИРИЈСКИ ПВО ИХ СВЕ ПООБАРАО: Објављен шок снимак одбијања ракетног напада!

Младожења је „као мутав“ стајао са стране, без икаквог покушаја да заштити своју жену и свастику, док им се ова баба-девојка уносила у фацу и претила да ће отићи са венчања.

– Касније сам сазнала да му је то нека богата тетка из Аустрије, па због тога није хтео да јој се замера ни младожења ни његова родбина. Толико ми је тај лепи и наочити младић пао у очима да вам не могу описати. Да се нису венчали, верујте да бих јој саветовала да се не удаје за таквог човека – испричала је матичарка Милена.

По њиховим речима дешавају се разне несугласице, око места за седење, ко је на бољој позицији, ко је музици окренут леђима, зашто младини могу да наручују песме а младожењини не или обратно, колико је ко “бацио” на кићење, па до тога ко је више ставио у коверту.

– Веровали или не и данас се гледа ко је био у четницима, ко у партизанима. На једној свадби младини су наручивали само четничке песме, а кад су младожењини наручили “са Овчара и Каблара” ови су скочили да се туку. Младенци су једва смирили госте али је до краја била напета ситуација – испричао нам је матичар из српске престонице.

Цвијановићева о дешавањима у Бањалуци: Институције треба да раде у складу са законом

Као матичари ови људи увек унапред знају како ће се младожења и млада изјаснити о презимену јер се тај договор постигне раније. Али када дође “мак на конац” и кад се треба изјаснити пред свима, неретко настане хаос.

– Задњи пут пре пар година настао је незапамћен хаос, све око презимена. Млада је саопштила да задржава своје презиме и додаје мужевљево. Како је то изговорила младожењин отац је устао и рекао – ко се овде удаје, а ко жени. Неко из масе је довикнуо пријатељ жени ћерку, на што је овај полудео и рекао да ” његов праг са два презимена неће прећи”.

– Млада је пребледела, а већ јој се назирао труднички стомак. Интересантно је, да се ретко када младожења заузме за младу у таквим ситуацијама. Устао је младин отац с речима “пријатељу није моја ћерка репа без корена, узми или остави”

На то су сви ућутали, венчање је настављено, а млада је ипак истерала своје – наставила је са својим искуствима матичарка из Београда.

Свађу коју ће, како кажу, и Милена и Раде, памтити цео живот, десила се на венчању када је пред сам чин склапања брака млада сазнала да младожења има већ склопљен брак у иностранству.

– Венчање је било заказано у општини, тада још није била устаљена пракса да се одлази на терен, тј. у салу. Гости су дошли мало раније, ми смо спремно чекали, тада је Милена требала да их венча, а ја сам ћаскао са гостима и младенцима.

– Ођедном је са другог краја почело комешање, људи су кренули да се дошаптавају, гуркају, од опуштене атмосфере настао је баш непријатан угођај.

– Младина мајка је позвала младожењу са стране и махала је са неким папиром око њега. Углавном до ње је доспео његов родни или венчани лист, не сећам се више, углавном на документу је био доказ да већ има склопљен брак у иностранству.

– Мислим да је Немачка била у питању. Сви су се плашили младине реакције, али док је њена мајка викала “јесам ли ти рекла да је преварант, да се не удајеш за њега, да је много старији, да је овакав и онакав”, млада је на опште чуђење свих смирено седела без икакве реакције – рекао је Раде.

– Сви смо се тада чудили како је то добро поднела, а жена је од шока просто занемела. Сватови су се разишли, сећам се она је изашла под руку са несуђеним мужем и мајком, која му је претила иза њених леђа. Касније сам од његовог рођака сазнао да су се ипак венчали. Али не тако брзо.

ХЕРОЈ КОЈИ ЈЕ СПАСАО СРБИЈУ ОД УНИШТЕЊА: Француски мајор пет година био у затвору и остао без Легије части јер је помагао Србима

– Испричао ми је да се она након тога удала за друга који је на дан несуђеног венчања њеној мами донео документ и тако су сазнали да је младожења ожењен. Брак им није потрајао дуго, након што је добила сина, развела се.

Несуђени се вратио у Немачку и развео од жене са којом је имао двоје деце.

– Срели су се пар година касније и венчали, само с кумовима, без ичијег знања.Често срећем тог његовог рођака и увек питам за њих, некако ми је то једна од упечатљивијих сцена са венчања коју ћу памтити док сам жив.

(ФОТО) Овако су Слоба и Мира изгледали на венчању: Један детаљ ће вас посебно заинтригирати!

Доказ да се не одвија све како смо планирали, већ како ти живот пише, али и да ти нико не може узети оно што ти је суђено.

Задње што сам чуо је да су добили бебу и да живе у Немачкој, са њеним сином из првог брака и заједничким дететом, његова деца су велика – закључио је Раде приче са свог радног места.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зашто је Москва подржала улазак младог Гадафија у политички хаос Либије

СТЕФАНОВИЋ: ,,Ниједан припадник МУП-а Србије није у Бањалуци, сви који то тврде су озбиљни лажови“

КУПОВАО БАТЕРИЈЕ, ПА УБИЈЕН У „ЈУГУ“: Ликвидирали оперативца БИА са девет метака, ћерке убијеног потресле Србију

ИНЦИДЕНТ У АЛЕКСИНЦУ: Горео аутомобил менаџера фабрике Грамер

Kurir.rs/Telegraf

Оставите коментар