Printscreen
Друштво Србија

ИНТИМНА ИСПОВЕСТ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА: Шта је најважније у кафанским тучама, шта се догодило када је са оцем био у манастиру МИЛЕШЕВА, где је упознао Радована Караџића … ЧИТАВ НАШ НАРОД СЕ САДА ИСПОВЕДА

Недавно је у Прибоју одржан пети јубиларни фестивал „Дани Данила Лазовића“, који је првенствено посвећен младим, талентованим студнтима глуме са академија из региона.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! ЛЕКАРИ ДЕЛИМИЧНО ИЗВЕЛИ ДАРКА ЛАЗИЋА ИЗ ВЕШТАЧКЕ КОМЕ: Певачев отац открио у каквом је сада стању његов СИН!

Фестивал је био прилика да се размене искуства и упознају најпознатија глумачка имена, а све у духу једног од највећих српских глумаца Данила Лазовића.

Лазовић није волео да даје много интервјуе, али је једном приликом у емисији „Балканском улицом“ отоворио срце и душу и испричао најзначајније догађаје из свог живота.

О ШЋЕКИЋИМА

Дођем у Беране, а пуна сала Шћекића. Управник позоришта ми каже – Е сад си готов.

– Што?

– Сви су овде Шћекићи.

А стварно низ Лим доле сви Шћекићи. И сви дошли. И ја ушо, надобудни бизнисмен из Швајцарске. И таман да изађем на један тамо подијум чујем иза себе:

Преминула глумица добијала ЈЕЗИВЕ ПРЕТЕЋЕ ПОРУКЕ које се тичу њеног вереника након ЛИКВИДАЦИЈЕ ММА БОРЦА

– Ђе си ти? Ти си нешто љут? Ваљдаћемо се питат…

Окренем се, пољубим се са тим што је то реко. Таман да кренем даље, устаде други… Па трећи, четврти, пети.

Таман ја кренем да причам нешто са позорнице ал оћеш… Јави се један из публике и почне он да прича. Ја сам на крају био водитељ.

О ФИЛМОВИМА

Не гледам своје филмове. Немам никакав однос према томе. Ја то посматрам са друге стране. Ја више то памтим по околностима како је настајао тај филм и по људима који су учествовали у тим филмовима.

Кад смо радили „Хајку“ ја памтим по томе што се Павле Вуисић разболео па сам му ја носио клопу у хотел и било ми је веома битно да видим шта тај велики господин чита од књига.

ДАРКОВ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ О ЛАЗИЋЕВОМ СТАЊУ: Истина је да су га пробудили, али…

Филм „Мала“ је добар филм. Жао ми је што је Гага Антонијевић отишао у Америку и себи упропастио живот. Америка је један сурогат, један обезбожен простор, један ужас…

О ПРВОЈ УЛОЗИ

У тој првој мојој улози нисам био добар јер је у публици у првом реду седео мој отац. А ја се томе нисам надао. Ми смо то дуго спремали пуни младалачке треме. Ја сам мислио о позоришту а онда сам затекао свог оца у првом реду.

Ту трему никада нећу заборавити.

ДАРКО ЛАЗИЋ ЈЕ ПРЕ НЕСРЕЋЕ ОТКРИО ВЕЛИКУ ИСТИНУ О СВОЈОЈ ВЕРЕНИЦИ: Његове речи парају срце!

Дружио сам се са великом господом као што је Паја Вуисић који су имали пречег посла од глуме. Они су својим животом признавали то што су играли… Вусић, који је био један од најобразованијих људи које сам упознао, имао је ту аристоркатску потребу да призна да се то њему догађа.

О ПОРОДИЦИ

Дошао сам у ситуацију да озбиљно учим од своје деце, посебно од ћерки.

Ћерке су учитељице нежности, одмерености.

Кад су у питању наше даме, ми им морамо све омогућити, да што веће школе заврше да би могле да помогну памећу. А реално је да када је прво стање у питању, и једино право стање, када се очекује да жена породи тада је треба све слушати јер је све у праву. И нећете никад погрешити, то препоручујем.

СРЕДЊОШКОЛЦИ НАПРАВИЛИ ХАОС У АТИНИ! Напали полицију испред скупштине уз повике: Дајте новац за образовање, а не за НАТО покоље!

Једно време кад год нисам знао да разрешим свој неки проблем, о чему сам мислио, увек сам то разрешавао када сам се враћао са планине. Не кад сам одлазио, већ кад сам се враћао… И буде по мери. Једном сам у прилици да са мојим покојним оцем одем на Тичије поље и један мој близак рођак који се обрадовао што смо дошли ме упита:

– Бога ти Данило, што ти не изјавиш своју децу овамо код нас?

У тој реченици сам много мислио кад сам овамо ишао. И то је био један морални прекор да он више мисли о стоци него ја о деци. Јер „изјавити“ значи дати прилику стоци да уђе у чајеве, у прелепу воду…

И онда сам одмах са једним сином отишао тамо. И један његов вршњак који живи тамо, док се овај мој урбани Србин окренуо, овај га је три пута прескочио. Док је мој смислио две реченице овај је рекао 15 прелепих реченица. И то не само зато што се тај његов вршњак звао Његош… А звао се тако.

(ФОТО) ГЛУМИЦА КОЈА ЈЕ УМРЛА ОД ХЕРОИНА БИЛА ЈЕ ТРУДНА? Језиво откриће о Ивани и њеном веренику!

О ПЕСМАМА, КАФАНАМА И РАДОВАНУ КАРАЏИЋУ

Нисам ја у кафанам дуго. Кад сам био… Волим старе песме, нпр: „Радоване сиђи са планине, ниси сишо све ове године…“ А иначе нисам ја нешто за кафане, некако ми увек било нелагодно у кафани. Ипак сам ја с планине, а кафане су у равници. Кад попијем онда се мало одомаћим. Иначе потукао сам се у кафани много пута. Морате први почети тучу. Али никад није било дотле да идем нпр у Ургентни. Засад… Још није фајронт. И сад бих у зрелим годинама могао да се побијем у кафани. То је спортски. Али биће фајронт, велики фајронт…

Са Караџићем сам пре рата био у кафанама по Сарајеву. Он је један велики господин и жао ми је што је дошао у ситуацију да уђе у политику јер он је пре свега један сјајан писац и песник. Ал опет срећа је за наш народ што је он својим умећем омогућио да имамо Републику Српску и да се спасе тај наш народ.

(ФОТО) Ово је убица из Великог Извора: Намамио је мајку речима да отац умире, па је на прагу куће искасапи

О ТРЕНУТКУ ТУГЕ КОЈА МУ ЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ЖИВОТ

Ми смо имали шансу да имамо снаху 95 година, нашу Милуника… Ми смо је сви тако звали… Доживела је више од 100 година. Кад је долазио наш патријарх, кад се освештавала Давидовица, онда су јој рекли да је он зове. Замисли њено узбуђење која је ко зна када била у прилици да види епископа, а камо ли патријарха.

Никад нећу заборавити тих петнаестак метара с којим је она узбуђењем дошла до нашег патријарха да му пољуби руку.

А ја сам два три месеца пре него што је она умрла био код ње. Она је мене много волела, а и ја њу. Она ми је рекла једну прелепу реченицу: “ Е мој

(ВИДЕО) ДРАМА У ВЕНЕЦИЈИ! МОРЕ ПРОДИРЕ У ГРАД, СВЕ ЈЕ ПОПЛАВЉЕНО: Полиција евакуише људе из центра, вода им дошла до струка и не престаје да расте!

Даћко, да си имо памети. Нигде ниси морао ићи, могао си са нама овде живети ко човек“. Ех да сам имао те памети…

ШТА НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ

Има један тренутак када сам излазио из манастира Милешева. Стицајем околности мој отац је после Другог светског рата оде у СКОЈ. И онда су они у том манастиру после рата држали неко жито, баш високо… Готово до оне фреске Светог Саве.

И онда ми је отац о томе причао. И како смо излазили из манастира показивао докле је било жито. А он је морао да то жито убацује у манастир… А ја изађем за њим и кажем – Тата, па видиш, ти се исповеди.

Тако сав наш народ. Ми се сада исповедамо, нашем патријарху, митрополиту Амфилохију и надамо се и Бога молимо да се вратимо свом господству. Можемо се вратити само великим покајањем. Покајањем прво према себи, па један према другом, па према својој деци…

ДАРКО ЛАЗИЋ КОМУНИЦИРА СА ЛЕКАРИМА Стручњаци објаснили зашто су морали да га уведу у кому и како га изводе из бесвесног стања!

А мом оцу то нисам морао да кажем кад је он већ то урадио.

ТРАГЕДИЈА НА ЗЛАТИБОРУ Убио полицајца, па себе! Мотив открива НАЈСТРАШНИЈЕ детаље из прошлости!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХРВАТИ ЗБОГ СРБИЈЕ ИШАМАРАНИ У БРИСЕЛУ: Загреб намерио да нас уцењује, али је УМЕСТО ТОГА ЖЕСТОКО ПОНИЖЕН!

Русија разочарана због гласања Генералне скупштине о Споразуму о ликвидацији ракета

„ЉУДИ, УПУЦАО САМ СЕ, ВОДИТЕ МЕ У БОЛНИЦУ“ Драма у Лозници! Посвађао се са супругом, па покушао да се убије!

(ФОТО) БЛАГО ЊИМА! Брачни пар купио игрицу за 2 евра, а онда су у кутији пронашли право БЛАГО!

ШИПТАР ИЗНУЂИВАО ПАРЕ СВЕШТЕНИКУ! Суд донео одлуку која је запрепастила све вернике!

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon