Интервју

Интервју са Марком Ковачевићем – НАТО ЈЕ ОКУПИРАО ЦРНУ ГОРУ!

Разговарали смо са Марком Ковачевићем, портпаролом Демократског фронта и једним од најпрепознатљивијих младих политичара у Црној Гори. Он за Говори Србија објашњава положај српског народа у Црној Гори, одговара на питања о односима Београда и Подгорице и износи појединости у вези са актуелним антисрпским активностима које спроводи власт Мила Ђукановића.

(ВИДЕО) ЕВРОПО, ПРЕЂИ СА РЕЧИ НА ДЕЛА! Велики протест студената у северној Косовској Митровици против самовоље Приштине!

  • Након референдума 2006. године и успостављања независности Црне Горе очекивало се да ће се доста тога променити у односима Београда и Подгорице, али нико није могао да наслути да ће уследити бројни потези црногорских власти који су директно супротстављени интересима Републике Србије. Због чега се Црна Гора определила да своју независност гради на антисрпству и антагонизму према Србији?

Тешко да се могло наслутити докле ће сезати издаја актуелних власти у Црној Гори али се могло претпоставити да су они који су узели у задатак да 2006. године разбију државу за коју је проливено море крви наших предака, спремни на свашта. У српској историји није било, а тешко да ће и у будућности бити већих издајника него што су то тренутни властодршци у Подгорици. Једино уколико би се неким чудом појавио неки српски званичник, који би потписао документ да се Србија одриче Косова и Метохије, то би довело у питање прво мјесто на листи највећих српских издајника, које заузима Мило Ђукановић.

СРБИ У ЦРНОЈ ГОРИ ОГОРЧЕНИ! И ТУ БРУКУ СМО ДОЖИВЕЛИ: Црногорски кукавац брани Космет од Срба! Е, који ли је тај кукавац који на бесраман начин улази у историју…

Црна Гора је своју “независност“ изгласала албанским и муслиманским гласовима, тако да је јасно да су они наши сународници који су заједно са њима за то гласали, стали на страну наших непријатеља, а да су актуелне власти у Црној Гори само пијуни у рукама оних свјетских моћника чији су интереси супротстављени јединству нашег народа. Сад се само траже разлози да се издаја оправда, па се Србија, Русија и они који су имали снаге да и даље остану Срби у Црној Гори, окривљују за све и свашта, а најчешће за државне ударе.

  • У години обележавања века од победе у Првом светском рату и одржавања Подгоричке скупштине на којој је изгласано уједињење са Краљевином Србијом, власт Мила Ђукановића истиче паролу „Никад више 1918!“. Најављено је да ће црногорски парламент тим поводом усвојити Резолуцију. Можете ли нам рећи о чему је заправо реч?

Никад више 1918. година у историји су говорили, прије Ђукановићевог режима, само Хитлерови нацисти. Актуелни режим у Подгорици баштини традицију Петровданске скупштине од 12. јула 1941. године када су италијански окупатори, заједно са њиховим слугама из Црне Горе које је предводио Секула Дрљевић, прогласили на Цетињу Независну државу Црну Гору, по узору на НДХ. Једна од одлука на тој скупштини била је и она о поништавању одлука Подгоричке скупштине из 1918. године. Одговор народа у Црној Гори на то је стигао већ дан после, 13. јула 1941. године када је подигнут општи устанак у ком су заједно учествовали припадници оба антифашистичка покрета код нас.

Ђукановићев режим је  за симболе садашње Црне Горе  изгласао исту заставу коју је установила и Петровданска скупштина 1941. године, за химну има пјесму чије је стихове написао Секула Дрљевић, а сада желе да донесу Резолуцију којом би се осудила Подгоричка скупштина 1918. године и поништиле њене одлуке. Окупатори су то урадили у једном дану, па су у првом наредном као одговор добили устанак. Домаћи издајници на челу са Ђукановићем то раде постепено по принципу кувања жабе, па су и реакције грађана слабијег интезитета. Ипак, у то нема сумње, и овај режим чека  судбина његових узора са Петровданске скупштине 1941. године.

  •  Демократски фронт, опозициони савез којем припадате, познат је по масовним анти-НАТО демонстрацијама широм Црне Горе. Упркос противљењу већинског дела грађана, власт је одлучила да земљу уведе у Западну војну алијансу која је бомбародовала СРЈ 1999. године. Какве су последице чланства Црне Горе у НАТО пакту?

Последице чланства Црне Горе у НАТО пакту су се могле видјети већ на примјеру разграничења са тзв. државом Косово, гдје је привременим властима у Приштини уступљен дио територије Црне Горе приликом демаркације границе.

ТАЧИ У САД ДОБИО КРИЛА: Нема споразума без реципрочног признавања Косова и Србије!

Тако да ако НАТО пакт није могао заштити пар километара квадратних територије Црне Горе од квазидржаве Косово, која није чланица ниједне релеватне међународне организације као ни НАТО пакта, како да очекујемо да сјутра, када своје захтјеве у том правцу испоставе Албанија и Хрватска, територија Црне Горе и сигурност њених грађана буде заштићени од стране тог војног савеза. Црна Гора није постала чланица НАТО пакта, она је једноставно окупирана територија, због тога нико није ни питао грађане, а они њихови представници који су противници чланства у савезу који нас је бомбардовао, се хапсе и прогоне на разне начине.

  •  Српска држављанка, Бранка Милић, оптужена за учешће у монтираној афери „државни удар“ већ неколико дана борави у згради Амбасаде Републике Србије након што јој је одлуком надлежног суда одређен притвор. Подгорички суд наредио је издавање потернице за Милићевом. Да ли мислите да ће овај случај додатно заоштрити односе Београда и Подгорице?

Логично би било да се то деси. Било би добро да држава Србија јасно и недвосмислено заштити своју држављанку Бранку Милић. Уколико би Београд послао снажну поруку да ће свака дискриминација српских држављана и Срба у Црној Гори имати конкретне негативне последице по режим у Подгорици, то би у многоме сузбило антисрпско дјеловање које подгорички режим у континуитету спроводи.

  •  Колико је тешко данас бити Србин у Црној Гори Мила Ђукановића? Да ли мислите да је неопходно да се Србија више укључи у заштиту права српског народа и на који начин?

Срби су једини народ у Црној Гори који је дискриминисан по националној основи. Услов да добијете посао у државној и локалној администрацији, јачим приватним фирмама које су блиске власти јесте да се не изјашњавате као Србин. Срба у Црној Гори званично има 30%, а испод 5% их је запослено у институцијама система.

Непрестано се напада Српска православна црква, којој као главну ману наводе име. Такође, српски језик који је матерњи језик скоро свих грађана у Црној Гори, а 46% њих је имало храбрости да то и каже на попису становништва у Црној Гори 2011. године, нема статус службеног језика у Уставу државе и његово име се прогони из школа на бруталан начин. Ипак и даље већина грађана Црне Горе зове свој језик његовим правим именом, већина грађана Црне Горе су вјерници Српске православне цркве, а најснажнија опозициона странка је Нова српска демократија. Није лако али издржавамо.

НАТО ЛУПИО ШАМАР ПОРОШЕНКУ! Кука, моли за помоћ, али нико не сме на Русију!

У последње вријеме смо видјели да је јавност у Србији коначно препознала шта се у ствари дешава у Црној Гори. Захвалност за то највише дугујемо нашем патријарху Иринеју, који је без увијања љетос у Подгорици рекао у шта клија ово сјеме које су овдашње власти посијале. Све мање се и са званичних адреса државе Србије ћути о томе како се држава Црна Гора опходи према својим грађанима српске националности. То је позитиван помак и он доноси наду да Срби на Балкану могу имати заједничку културну политику и штитити једни друге кад год је то потребно и на све могуће начине. Највише могућности у том смислу има званична Србија и ја се надам да ће их она када дође прави моменат искористити.

  •  Свети Петар Цетињски на самрти је поручио Његошу – Држи се Бога и Русије. Да ли се данашњи Монтенегро одрекао и једног и другог, с обзиром на то да је председник Ђукановић започео својеврстан рат са Српском православном црквом и Црну Гору сврстао међу најрусофобније државе Европе.

Јасно је да овај Монтенегро нема везе са оном Црном Гором. Он је њен антипод. Како у односу према Русији, тако и у односу према Христовој Цркви. Наравно, како је Црна Гора окупирана, јасно је да не може она бити русофобна. Русофобни су окупатори и они који су пристали да им служе. Народ је у мањој или већој мјери потлачен, али није русофобан. Само је присутан један страх, заостао из 1948. године и резолуције Информбироа, којег се наше друштво још увијек није ослободило. Тај страх сугерише да ако се љубав према Русији изрази јавно, завршићете у затвору.

Лидери Демократског фронта су оптужени за тзв. државни удар, само зато што су Срби и што баштине традицију добрих односа Црне Горе и Русије из прошлости. Тако су актуелне власти дале још један прилог на олтар страхова из 1948. године. Ипак, Демократски фронт је својим снажним отпором као и великом подршком грађана на изборима, показао да се велики дио народа ослободио тих страхова и да ће брзо доћи вријеме када ће то учинити сви.

НАД НИКШИЋЕМ МЕСЕЦ БЛИСТА, ЧАСНА СЕСТРА ТЕРОРИСТА: Сву причају о мушкарцу обученом у опатицу који напада Никшићанке! Ево шта каже полиција!

Српска православна црква у Црној Гори најуспјешније одолијева ударима Ђукановића и његовог режима. То је и логично, с обзиром на то да је она најстарија институција у Црној Гори, старија и од имена наше земље. То стабло, које има дубоко коријење у историји нашег народа, а своје плодове даје на небесима, је мало теже исчупати. Под њено окриље још увијек стајемо сви ми чији су преци стварали Црну Гору, без обзира колико нас режим дијелио. То је црвена линија коју Ђукановић, ма колико безбожан био, не смије прећи. То је онај “тврди орах“ из Горског вијенца о који се ломе зуби душмана.

  •  Грађани Србије углавном немају праву слику о дешавањима у Црној Гори, па врло често изједначавају народ са државом. Каква је Ваша порука читаоцима у Србији?

Многе су државе биле и пролазиле али ми смо били, остајали и остаћемо један народ… Догодине у Призрену!

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАГЕДИЈА КОД УЖИЦА! Дрво убило мушкарца!

Кијев саопштио зашто је послао ратне бродове у Керчки мореуз

ПОДЛИ ШИПТАРСКИ ПЛАН! Одборници у јужној Косовској Митровици подносе захтев за отимање српског дела града!

ЂУКАНОВИЋ У МОСКВИ: Тзв. војска Косова би дестабилизовала цео Балкан!

(ВИДЕО) ЖИРИНОВСКИ ОТКРИВА! РАТ ЈЕ НЕИЗБЕЖАН! Украјина активирала паклени план БАРБАРОСА 2 – НАПАД НА РУСИЈУ! Сценарио исти као за БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ!

Сутра ванредна седница о уједињењу Митровице

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun