СНП
Политика Србија

ИНТЕРВЈУ НЕНАД ПОПОВИЋ, министар за иновације: СРБИЈА ДАНАС ИМА СНАЖНЕ САВЕЗНИКЕ!

Наредна 2018. биће година искушења за Србију, али ће сигурно бити боље јер наша држава сада има снажне савезнике у великим силама! Главни државни приоритети морају да остану борба за Косово, интереси Републике Српске и јачање економије, тврди Ненад Поповић, лидер СНП и министар за иновације, који у новогодишњем интервјуу за Информер не крије оптимизам.

НАЈВЕЋА ХАШКА ТАЈНА БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА: Слоба дао милион долара за слободу, Кларк га преварио!

– Сигурно ће бити боље. После дуго времена имамо снажне савезнике међу великим силама, а са онима који су нам мање наклоњени пажљиво и одговорно чувамо добре односе. Србија више нија сама у свету. Борићемо се за националне интересе чувајући мир и стабилност. То од нас очекују грађани – да се дипломатским средствима боримо за Косово, да штитимо РС, да јачамо економију и животни стандард.

На чему заснивате толики оптимизам?

– Међународне околности нам иду наруку, а председник Вучић и Влада свесни су историјских промена на геополитичкој карти света. Утицај Русије и Кине је све снажнији, а центар моћи помера се ка Евроазији. С Москвом и Пекингом изградили смо најбоље могуће пријатељске односе, а са Немачком и Француском смо унапредили сарадњу. Односи са САД су оптерећени Косовом, али свесни смо колико је важно одржавати пријатељске односе с Вашингтоном. Пријатељства у свету су наш капитал.

(ВИДЕО) ТУЂМАНОВИ ХАДЕЗЕОВЦИ У ТРАНСУ! ПЕВАЛИ ЦЕЦИН ХИТ, А САД СЕ ПЕРУ: Мислили смо да је Северина! Ево како је то изгледало!

Да ли је то потврдио и сусрет Путина и Вучића у Москви?

– Јасно је да у Кремљу високо цене одлучну и искрену, пријатељску Вучићеву политику према Русији. Кад наш председник у Москви каже на руском језику да Србија неће увести санкције Русији, то значи да водимо суверену и независну политику. Такву политику води и Путин. Наше земље су увек биле на правој страни историје.

ЊОЈ ЈЕ ВЕРЕНИК ХИРУРГ ПУЦАО У ГЛАВУ, ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГЛА СМРТ: Ово је прва исповест глумице Иване Панзаловић после трагедије

Шта то значи?

– То је у нашим генима. Борба за истину и правду. Тако је било у прошлости, тако је и данас, кад се Србија и Русија опет боре против нацизма у окружењу. Хрватска, која је чланица ЕУ, изграђена је на геноциду над Србима, а никад није кажњена. Наш народ тамо и даље трпи претње физичким истребљењем. Али, то више нећемо дозвољавати. Више нисмо сами, имамо уз себе моћну Русију!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амбасадор САД: Косово треба да покаже да може да доноси и тешке одлуке

НОВА ЕКОЛОШКА БОМБА КОД ОБРЕНОВЦА: Пронађено још 50 буради са отровом!

(ФОТО) Фотографија с „невидљивим“ војницима збунила кориснике друштвених мрежа

СКОТ ПРОВОЦИРА ПРЕД ПРАЗНИКЕ: Ево зашто НАТО треба да има имунитет а Руси не! „Војска Косова“ угрожава безбедност колико и српска војска!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed