mup.gov.rs
Србија Хроника

ИНСПЕКТОР УКП ПАО ЗБОГ ПРЕВАРЕ ОД 500.000 ЕВРА! Филмска прича о рекетирању бизнисмена из Баточине

Томислав Спасић, његов колега Дејан Инић и Мирољуб Стојадиновић оптужени су да су направили лажне извештаје БИА којима су покушали да уцене Бобана Митевског и узму му велике паре.

У Основном суду у Крагујевцу почело је суђење економском техничару Мирољубу Стојадиновићу (45), инспектору УКП Томиславу Спасићу (44) и полицајцу Дејану Инића (46).

(ВИДЕО) КИНА УПОЗОРАВА АМЕРИКУ: Си Ђинпинг подигао моћну флоту! Има само један циљ!

Њих тројица су оптужени због злоупотребе положаја и покушаја преваре Бобана Митевског, власника компаније „Алурол“ из Баточине, за 500.000 евра.

Курир открива све детаље ове филмске приче, која се догодила у априлу и мају 2015. и која се сада први пут појављује у јавности. Како се наводи у оптужници, окривљени су смислили план да преваре Митевског тако што су му испричали да је у проблему због истраге БИА и да ће му бити одузета сва имовина, па су му понудили „помоћ“, али за новчану компензацију. Они су направили лажне извештаје БИА и убедили бизнисмена да је његова најближа сарадница М. К., која једина има печат предузећа, оперативац БИА и да је изнела документацију из предузећа која га компромитује.

ПРЕОКРЕТ ГОДИНЕ Ибрахимовић саопштио шокантну одлуку, свет у неверици!

– Митевском је понуђено да зауставе наводну истрагу БИА, а заузврат су тражили од њега да препише бензинску пумпу у Авалској улици у Крагујевцу. Пошто је пумпа била под хипотеком, власник компаније понудио је два апартмана на Златибору у вредности око 150.000 евра. Међутим, апартмани у сивој фази нису се свидели окривљенима, па је Стојадиновић на следећем састанку од Митевског тражио 500.000 евра или 60 милиона динара да се „истрага“ заустави – наводи се, између осталог, у оптужници.

НАТАШУ ЈУРИЛИ ЗЕЛЕНАШИ ЗБОГ ЛУКИНИХ ДУГОВА: Ево зашто је стварно почео РАСПАД БАЈКЕ певачице и њеног мужа!

Митевски је тада пресекао и отишао у крагујевачку полицију и све пријавио. Тада, међутим, креће права игра мачке и миша.

(ВИДЕО) ЕВО КАКО СЕ ЖИВЕЛО У СИРИЈИ ПРЕ РАТА

– У полицији се формира оперативна група, а инспектори власника компаније саветују да позове Стојадиновића и каже му да је спремио милион динара да му преда као аванс како би преваранте ухапсили на делу. Договарају се да примопредају изврше у ресторану „Капија Шумадије“, где су инспектори крагујевачког СУП чекали у заседи. Међутим, тада на сцену ступа полицајац Инић. Он се својим колима креће улицама Лапова и све време обавештава Стојадиновића, који чека новац, где се у заседи налазе службена полицијска возила, пошто ради у истој полицијској управи – наводи извор Курира из истраге.

Стојадиновић је потом Митевском јавио да паре донесе у други ресторан, а потом у своје предузеће, да би га на крају обавестио да није дошао по новац јер је уочио полицију. После неколико дана сви су ухапшени. Иначе, Спасић је и даље запослен у МУП, као и Инић. Наставак суђења заказан је за 15. мај.

(ФОТО/ВИДЕО) КРВ НА УЛИЦАМА АТИНЕ: Грци бране Сирију, руше Труманову статуу

Правио тајне снимке
ПОЛИЦАЈАЦ ИНСАЈДЕР У АФЕРИ „ИНДЕКС“

Инспектор Спасић је постао познат када је направио снимак сакривеном камером на коме се види да оптуженој професорки из афере „индекс“ предаје новац. Она је тврдила да је била реч о уплати школарине, а касније је и изведен доказ на суђењу у Смедереву да се заиста радило о школарини. Иначе, многи професори оспорили су Спасићеве тврдње и методе до којих је долазио до „доказа“ у овој афери, која ни дан-данас нема судски епилог.

ЛУДА ПРИЧА ИЗ КРАГУЈЕВЦА: 12 сати ПОТПУНО ГО био заглављен у пролазу од 20 цм, ВАТРОГАСЦИ ГА ЈЕДВА СПАСЛИ!

Негирао кривицу
СПАСИЋ ТВРДИО ДА МУ ЈЕ НАМЕШТЕНО

Инспектор Спасић током истраге је тврдио да је Стојадиновића раније ислеђивао, али и да не зна због чега га је у својој изјави полицији оптужио да је организатор преваре. Када су се после претреса његове куће и саслушања срели, окривљени Стојадиновић му је наводно рекао да је морао да га пријави јер су га полицајци тукли и показивали Спасићеву фотографију и натерали га да каже да је он организатор. Иначе, Спасић је тврдио да се случајно нашао на паркингу где је требало да се обави примопредаја новца, а негирао је и да је јавио Стојадиновићу да ће бити ухапшен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПОЧИЊЕ КАД МЕДА ДА ЗНАК! Руси баш знају да направе увертиру за меч

ПОД СТАЛНИМ СТЕ СТРЕСОМ: Ове 3 технике ће вам помоћи да га се ослободите за само 3 минута!

ЛАВРОВ: Горе је него за време Хладног рата

ДАЧИЋ: Не мењамо став према Русији, није у националном интересу

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon