Руско министарство за ванредне ситуације (Фото: РИА Новости)
Политика Србија

ИНИЦИЈАТИВА ЗА СРПСКО-РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР У ВОЈВОДИНИ: Радикали скупљају потписе

Српска радикална странка покреће иницијативу да се на простору АП Војводине формира Српско–руски хуманитарни центар, по узору на онај који већ постоји у Нишу.

Посланичка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ упутиће захтев Скупштини АП Војводине да се донесе одлука о покретању иницијативе за отварање Српско – руског центра за хитне интервенције на простору северне српске Покрајине.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРИЛО: За ноћ језеро је убило 1.700 људи, падали су мртви за неколико минута!

“Ми српски радикали смо мишљења да је Војводини неопходан један озбиљан центар за хитне интервенције у ванредним ситуацијама, за интервенције у случају природних непогода, пожара и поплава, по узору на Српско – руски хуманитарни центар у Нишу, који је без сумње најбољи хуманитарни центар у овом делу Европе. Српска радикална странка очекује да већина посланика у покрајинској Скупштини покаже политичку мудрост, зрелост и одлучност и пружи подршку овој иницијативи Српске радикалне странке, чиме би учинили први корак у реализацији идеје да Војводина добије савремен и озбиљан центар за хитне интервенције у сарадњи са братском Руском Федерацијом“, рекао је медијима председник посланичке групе радикала у Скупштини АП Војводине Ђурађ Јакшић.

Мајка монструм: Прво се венчала са својим сином, а сад и са ћерком!

Јакшић је додао да је Српска радикална странка покренула велику свенародну акцију прикупљања потписа подршке грађана за отварање Српско–руског хуманитарног центра на простору АП Војводине.

Он је истакао да је крајње време да Србија прекине са стрмоглавим срљањем ка Европској унији, које је, у последњих 17 година, произвело катастрофу у националном, економском и сваком другом погледу по српску државу и народ. Крајње је време да се Србија окрене братској Руској Федерацији и уђе у политички, економски и војни савез са Русијом.

ТАЈНА О ЗРАЧЕЊУ 50.000 СРПСКЕ ДЕЦЕ: Заборављени експеримент СФРЈ о ком данас НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ПРИЧА

“Српска радикална странка инсистира на томе да се хитно, у складу са међувладиним споразумом између Републике Србије и Руске Федерације, додели дипломатски статус Српско–руском хуманитарном центру у Нишу. Ми српски радикали инсистирамо на томе да се један овакав центар отвори и на простору АП Војводине, јер је то потреба и интерес свих грађана који живе у Војводини“, закључио је Ђурађ Јакшић.

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ О ПРОВОКАЦИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Да сам ја рекао да ћу признати независност РС – ЗАВРШИО БИХ У ХАГУ!

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: На Косову можемо да очекујемо само Божију правду!

(ВИДЕО) КАКО ЈЕ ПРОПАЛА ОПЕРАЦИЈА УНА 95: Непробојни српски бедем на Уни и Сави

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri