Друштво Србија

Именован први ПРИНУДНИ УПРАВНИК зграде у Београду, ево шта то значи за станаре!

Зграда у Улици краљице Наталије 68 на Савском венцу је према доступним подацима прва у Београду која је добила принудног управника!

Милица Ђурђевић реаговала на срамну скулптуру – Како смо од Косовског јунака дошли до Паје Патка

Пошто се станари више од годину дана нису договорили ко ће им управљати зградом, управника је именовала општина и сада ће његов рад још и да плаћају.

Станари ове зграде пропустили су најмање две прилике да сами реше ко ће да управља зградом: нису се међусобно договорили и изабрали некога из својих редова, нити су ангажовали професионалног управника. Онда је то уместо њих урадила општина Савски венац и именовала принудног управника.

Ово је младић који је страдао због цурења гаса у Народној библиотеци

– Пошто комшилук није нашао за сходно да се за све ово време договори око тога ко ће нам бити управник, био нам је комунални инспектор из општине и сада нам је додељен принудни, па ћемо видети шта и како даље – испричала је једна од станарки која се јавила редакцији „Блица“.

Београђанин Александар Ј. је решењем Одељења за имовинско-правне и стамбене послове општине Савски венац постао први принудни управник у граду.

Он ће управљати зградом у Краљице Наталије све док станари не одлуче да сами изаберу управника или док не закључе уговор о професионалном управљању.

УЖАС У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Намерно ударио човека колима, па га носио на хауби

Да су се станари договорили између себе и изабрали некога од њих, онда би могли и да не плаћају његов ангажман. Овако ће сваки стан само за ангажман принудног управника месечно плаћати 240 динара. Да им зграда има више од 30 станова, плаћали би 336 динара по стану. Удар по џепу су и казне пред Прекршајним судом за све стамбене заједнице које се и након решења инспектора не упишу у регистар стамбених заједница од 50.000 па до чак 2.000.000 динара.

А прво што ће пре тога станари по налогу принудног управника морати да ураде је да донесу одлуку о трошковима одржавања и управљања зградом.

ГОЈКОВИЋЕВА НАЈАВЉУЈЕ: У Скупштини ће се расправљати о војном року

Осим тога, принудни управник ће водити рачуна и о томе да станари редовно плаћају одржавање зграде, управљаће заједничком касом, предлагати шта би требало да се ради у згради, организовати радове око хитних интервенција…

– Знамо за прописе, али сумњам да ћемо успети да се договоримо. Остаће нама овај принудни управник за дуже време – додала је ова станарка.

УБИЛЕ ГА ЕМОЦИЈЕ Милојевић рекао шта му лежи на срцу, а имао је осврт и на навијаче

Остаје да се види и да ли ће и друге општине кренути путем Савског венца.

БУГАРИН ВОЗИО 235КМ/Ч НА АУТОПУТУ БЕОГРАД-НОВИ САД!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трампов удар на друштвене мреже: Доста више са цензуром!

(УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО) ГРОЗОТА! Стравична несрећа на аутомобилској трци, људи летели у ваздух као играчке!

Меркелова поново о масакру над Јерменима: Не сме да се заборави

НОВИ МАСАКР ДЕЦЕ У ЈЕМЕНУ: 22 малишана страдала у нападу коалиције коју предводи Саудијска Арабија

(ВИДЕО) ГОРИ ЗГРАДА ЦЕНТРАЛНЕ БАНКЕ РУСИЈЕ: Ватрогасци су на терену!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue